Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Η Κατερίνα Σιγάλα μας απαντάει στο ”Γιατί” !

Η Κατερίνα Σιγάλα μας απαντάει στο ”Γιατί” !

Γιατί πολλές φορές όλοι μας ρωτάμε γιατί..

Γιατί αν δεν ρωτήσεις δεν θα μάθεις!

Και τι πιο μεγάλο μυστήριο από το να έχεις αναπάντητα ερωτήματα! Αυτό προσπαθεί να απαντήσει η Κατερίνα και πολλές φορές βρίσκεται και η ίδια στην ίδια θέση! Γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει δυο πλευρές..  Το θέμα είναι εσύ, σε ποια πλευρά θέλεις να είσαι!

Θέλω μια χαοτική ηρεμία..

Βρεθήκαμε στην Πρεμιέρα της πρώτης σου μικρού μήκους ταινία ”Γιατί”, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Όπως επίσης ταξίδεψε σε πολλές χώρες παγκοσμίως.. Πως αισθάνεσαι;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι νιώθω πολύ όμορφα. Αυτό που δημιουργείς το βλέπεις σαν παιδί σου και σου αρέσει να το βλέπεις να προοδεύει! Εξωτερίκευσα σκέψεις μου και χάρηκα πολύ που τις μοιράστηκα με τόσο κόσμο!

 Πριν κρίνεις, ρώτα!

Τι διαπραγματεύεται η ταινία σου;

Είναι μία κοινωνική ταινία, με 3 πρωταγωνιστές που αντιπροσωπεύουν όλους εμάς. Διαπραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, εξαρτήσεις, πάθη και αυτό το “Γιατί?” που οι άνθρωποι έχουν πάψει να ρωτούν… απλά κρίνουν!

Πως αντιλαμβάνεσαι τις ανθρώπινες σχέσεις στις μέρες μας;

Δύσκολες, βουνό. Αρχικά δεν υπάρχει ειλικρίνεια. Γύρω μου βλέπω ανθρώπους που σέβονται τα λεφτά, το ψέμα, την κακία… την αλήθεια τη φοβούνται, ντρέπονται να αντικρίσουν τη ψυχή τους στον καθρέφτη! Όλες οι σχέσεις φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές κλπ. Περνούν κρίση και η πηγή του κακού είναι γιατί δεν έχουν μάθει να κοιτάνε στα μάτια και να λένε την αλήθεια! Δυστυχώς ο άνθρωπος στην εποχή μας θεοποίησε το χρήμα και το φαίνεσθαι και
αντικατέστησε τα πραγματικά “μάτια” με ψεύτικες εικόνες μιας οθόνης… Επομένως ξεχάσαμε να κοιτάμε κατάματα..

Τα απλά και καθημερινά πράγματα είναι τα ανεκτίμητα, με μια δόση φαντασίας και τρέλας!

Ποια είδη ανθρώπων απεχθάνεσαι;

Δε θα πω σιχαίνομαι.. θα πω λυπάμαι καλύτερα γιατί έχουν δει τη ζωή από λάθος οπτική γωνία. Δε συμβαδίζω λοιπόν με φιλοχρήματους (Σε σημείο να πουλάνε κ την ψυχή τους!), τους ψεύτες, τους ανθρώπους του “φαίνεσθαι” και γενικά όσοι συμπεριφέρονται σαν κτήνη και προσπαθούν να καταπατήσουν το συνάνθρωπό τους και τη φύση!

 

Είμαστε οι επιλογές μας.. άλλοι θα το δεχτούν και άλλοι θα συνεχίσουν να σέρνονται!!

Τι θα έλεγες σε ανθρώπους που έχουν πληγωθεί ψυχικά;

Η ψυχή σου μπορεί να πληγωθεί από έρωτα, από φίλους από απώλειες… με διάφορους τρόπους!! Αν πληγωθείς από απώλεια θανάτου είναι δύσκολο, αλλά είναι μέσα στη ζωή ο πόνος και ο θάνατος! Δεν υφίσταται για μένα η φράση “Πλήγωσε την ψυχή μου ο τάδε, η τάδε γιατί έκανε αυτό και αυτό!”.. Όχι! Να μη το βλέπει κανείς σαν πληγή… να το βλέπει σαν μάθημα και να προχωράει! Υπάρχουν πολύ άσχημες “πληγές” ανθρώπων (κακοποίηση παιδιών,γυναικών κλπ.), που έχουν τη δύναμη να τις επουλώνουν και να σηκώνονται και είναι ήρωες για μένα!! Οπότε όποιο χτύπημα και να σου ρθει στη ζωή μεγάλο ή μικρό δύο επιλογές έχεις: Ή κάθεσαι και το ανέχεσαι ή σηκώνεσαι και προχωράς με εμπειρίες! Η ζωή δίχως προβλήματα, θα ηταν ένα σενάριο δίχως πλοκή..ανιαρό.. Όπως λέω και στη “Γέκλα”.

Πώς πιστεύεις ότι τα λεφτά επηρεάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.. Εσένα σε επηρεάζουν;

Όπως προανέφερα δυστυχώς έχουν θεοποιήσει το χρήμα και ζουν για αυτό! Θέλουν να γεμίσουν τις τσέπες τους και να είναι άδειες οι ψυχές τους! Δε σου λέω ότι δε με νοιάζουν τα λεφτά, φυσικά και θέλω να ζω αξιοπρεπώς! Τα απλά και καθημερινά πράγματα είναι τα ανεκτίμητα, με μια δόση φαντασίας και τρέλας!

Λόγω της κοινωνικής κατάστασης που πλέον επικρατεί στην χώρα μας πολλοί άνθρωποι έχουν εξαρτήσεις .. Άλλοι με το ποτό, άλλοι με τα ναρκωτικά και άλλοι με το τζόγο κτλ.. Εσύ τι έχεις να δηλώσεις;

Μετά λύπης μου βλέπω αυτήν την κατάληξη του ανθρώπου… το θεωρούν κάτι σαν διέξοδο!! Εξού και στην ταινία πρωταγωνιστούν τέτοιοι χαρακτήρες! Αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρώ αδύναμους γι αυτό και θεωρώ πως πρέπει να τους δίνουμε ένα χέρι για να σηκωθούν. Είμαστε οι επιλογές μας.. άλλοι θα το δεχτούν και άλλοι θα συνεχίσουν να σέρνονται!! Το μόνο που μπορώ να πω, πάνω σε αυτό είναι να μη γυρνάμε την πλάτη σε αυτά τα άτομα και να τους δείξουμε ότι υπάρχουν και όμορφες εξαρτήσεις… όπως η τέχνη, η δουλειά σου, ένα βλέμμα, μια αγκαλιά! Δεν είναι να εξαρτάσαι από τίποτα, αλλά αν είναι να εξαρτάσαι από κάτι, ας είναι από τις όμορφες!!

Τι είναι για σένα σημαντικό στην ζωή ;

Πάνω απ όλα η οικογένεια μου, οι άνθρωποί μου και η τέχνη μου!! Αυτά είναι τα σημαντικά κομμάτια της ζωής μου.. το ένα συμπληρώνει το άλλο! Θέλω μια χαοτική ηρεμία..δύσκολο να το καταλάβεις! (Γέλια)

Η δίκη σου εξάρτηση ποιά είναι;

Η δική μου εξάρτηση είναι η τέχνη και ειδικά η πένα μου..Αν θέλω να γράψω κάτι και δεν μπορώ εκείνη τη στιγμή τρελαίνομαι! Όπως κι αν μου βάλουν χορευτικό τραγούδι και δεν μπορώ να χορέψω.. (γέλια)

Ποιο μήνυμα θες να περάσεις μέσω της ταινίας σου;

Πριν κρίνεις, ρώτα!

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια και τι θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες μας κλείνοντας;

Έρχεται η παράσταση “Γέκλα-παράξενο όνομα-” για τρίτη φορά στο Ίδρυμα “Το σπίτι του ηθοποιού” την άνοιξη. Ευχαριστώ πολύ την κυρία Φόνσου για όλα αυτά τα χρόνια, που στηρίζει εμένα και τους συνεργάτες μου! Τα υπόλοιπα είναι υπό συζήτηση, θα μάθετε νεότερα σύντομα! Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι λέω σχεδόν πάντα..Να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να χετε θέληση για ζωή, γιατί είναι μικρή! Ευχαριστώ πολύ!

Ευχαριστούμε πολύ το James Bar στον Κεραμεικό για την παραχώρηση του χώρου!

Δημοσιογραφική κάλυψη Vasia Bresta/Φωτογραφική κάλυψη Francesca Kal

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

JAMES bar, το στέκι του Κεραμεικού!

Στάλω Πατσιά! Μια εκρηκτική προσωπικότητα μας ανοίγεται!

Dj Venga!”Έλα” να τον γνωρίσεις!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα το 1965 η πρεμιέρα του φιλμ ‘Η Μελωδία της Ευτυχίας’…
Επόμενο άρθροΣε ποια σημεία της Αθήνας δίνατε τα ραντεβού σας;