Δροσερή ντοματόσουπα με κριθαράκι. Η παρακάτω συνταγή ντοματόσουπα με κριθαράκι είναι μία χορταστική και θρεπτική σούπα για να την απολαύσεις όλο το χρόνο.
Θα χρειαστούμε
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 6 ξερά κρεμμύδια ολόκληρα (πολύ μικρά, για στιφάδο)
- 250 γρ. χυμό ντομάτας και τριμμένη ντομάτα (μαζί)
- 2 λίτρα νερό
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 φυλλαράκι δάφνης
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σχετικά βαθιά βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοχυμό, τα δύο λίτρα νερό, το αλάτι, το μπαχάρι και το φυλλαράκι δάφνηςνα βράσουν.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα λίγο μεγαλύτερη ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί λίγο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
- Τα φέρνουμε λίγες βόλτες από δω και από κει (προσεκτικά να μη διαλυθούν) μέχρι να γυαλίσουν λίγο και προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας σχετικά γρήγορα, να γυαλίσει και αυτό λίγο και να πάρει ωραία γεύση.
- Μόλις, λοιπόν, όλα είναι γυαλιστερά, τραβάμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ζουμί (ντομάτα και νερό) μέσα στο κριθαράκι με τα κρεμμυδάκια, αφαιρούμε τη δάφνη, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 13-15 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες (που βρίσκονται στη συσκευασία).
- Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε ρίξτε και λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω, από κεφαλοτύρι μέχρι φέτα και κατσικίσιο, ό,τι σας βρίσκεται στο ψυγείο. Όλα ταιριάζουν.
Καλή όρεξη, λοιπόν, και θυμηθείτε ότι στο κάθε πιάτο αντιστοιχεί και το κρεμμυδάκι του.
Υ.Γ.: Αυτή η υπέροχη σούπα ταιριάζει με ένα ροδοψημένο τοστ από δίπλα. Επίσης λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός (αν σας βρίσκεται) την δροσίζει και την αρωματίζει.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
Διαβάστε ακόμη
Γιαλαντζί τσι κεφτέ (πλιγουροκεφτές)