Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη Η πανέμορφη Αλίκη Βουγιουκλάκη μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

Η πανέμορφη Αλίκη Βουγιουκλάκη μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

Βουγιουκλάκη spanies-adimosieutes-fwtografies-tis-alikis-bougiouklaki.w_l

Η πανέμορφη Αλίκη Βουγιουκλάκη μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

Σπάνιες φωτογραφίες της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού από το αρχείο του γιου της Γιάννη Παπαμιχαήλ έχουν ανέβει στην επίσημη σελίδα της ηθοποιού στο facebook.

Η σελίδα της στο facebook, ανεβάζει αδημοσίευτες φωτογραφίες από γυρίσματα, όπου η Βουγιουκλάκη είναι πανέμορφη και λαμπερή, όπως πάντα.

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το θάνατο της, η Αλίκη Βουγιουκλάκη «ζει» μέσα από τις ταινίες της και από τις υπέροχες φωτογραφίες της.

Η Αλίκη-Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 – 23 Ιουλίου 1996) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια του κινηματογράφου και του θεάτρου και θεατρική επιχειρηματίας. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Βουγιουκλάκη έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 1953, ενώ ήταν δευτεροετής μαθήτρια της Σχολής. Ενώ τον επόμενο χρόνο πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες διεθνείς παραγωγές. Οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και κατάφεραν να εκτινάξουν την καριέρα της στα ύψη και να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «Εθνικής Σταρ».

Στις 18 Ιανουαρίου 1965 παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, συμφοιτητή της στην Δραματική Σχολή. Ο οποίος όπως η ίδια εξομολογήθηκε αργότερα ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της. Κουμπάροι ήταν ο Βίκτωρ Μιχαηλίδης, ο Θεοφάνης Δαμασκηνός και ο Δημήτρης Μακρίδης. Το γλέντι που ακολούθησε άφησε εποχή.

Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν σε πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά έργα, από τα πιο εμπορικά και πετυχημένα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Στις 4 Ιουνίου 1969 γεννήθηκε ο γιος τους, Γιάννης. Στις 5 Ιουλίου 1975 οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.

Δεύτερος γάμος

Η Αλίκη έκανε έναν δεύτερο γάμο, παντρεύτηκε έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη στις 25 Ιανουαρίου 1982. Ωστόσο ο γάμος αυτός δεν κράτησε πολύ κι έμεινε μυστικός ακόμα και χρόνια μετά τη λήξη του. Ο γάμος τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών. Το αποκάλυψε το 1993 η ίδια σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου στην τηλεοπτική εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω.

Στην παράσταση Εβίτα την περίοδο 1981-1982 γνώρισε τον Βλάσση Μπονάτσο. Η σχέση με τον οποίο διήρκεσε από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι το Δεκέμβριο του 1987, σύμφωνα με τα περιοδικά της εποχής. Τελευταίος σύντροφος της ζωής της για οκτώ χρόνια (1988-1996) ήταν ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος.

 

Βουγιουκλάκη ΑΛΙΚΗ

Βουγιουκλάκη

Βουγιουκλάκη

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗthetoc.gr
Προηγούμενο άρθροΤο Μουσείο Μπενάκη οργανώνει φέτος το 5ο κατά σειρά bazaar βιβλίων!
Επόμενο άρθροΝάντια Κομανέτσι, το «τέλειο 10αρι» της ενόργανης γυμναστικής που είδε τον πίνακα να γράφει 1 επειδή δεν υπήρχε 10!