Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Άγγελος Διονυσίου: ” Προσπαθώ να περνάω απαρατήρητος γιατί έτσι είμαι και σαν...

Άγγελος Διονυσίου: ” Προσπαθώ να περνάω απαρατήρητος γιατί έτσι είμαι και σαν άνθρωπος”

44506946_2099721203677335_2888285551448817664_n
Άγγελος Διονυσίου: ” Προσπαθώ να περνάω απαρατήρητος γιατί έτσι είμαι και σαν άνθρωπος”. Ο Άγγελος Διονυσίου κουβαλάει πάνω του μια τεράστια ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Μαζί με τον αδερφό του Στέλιο, προσπάθησαν να μπουν στην ελληνική δισκογραφία, παρ’ ότι ήξεραν ότι το κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Στράτος Διονυσίου, ήταν ακατόρθωτο να ξεπεραστεί. Υπερήφανος για την σπουδαία πορεία του πατέρα του, πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια κατάφερε να είναι από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές στην Ελλάδα.
Με μεγάλη μας χαρά, ο ίδιος φωτογραφήθηκε στο φακό του Koitamagazine και μίλησε για την Ελλάδα και το λαϊκό τραγούδι στη σημερινή εποχή. Απολαύστε έναν πραγματικό κύριο κι έναν αληθινό καλλιτέχνη! 
_1016323OKbw MIKRH

Λίγα παιδιά τραγουδιστών έχουν καταφέρει να ‘’απαλλαγούν’’ από το όνομα των γονιών τους. Εσείς το έχετε καταφέρει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει κάποιο μυστικό γι’ αυτό;

Όχι, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο μυστικό. Όταν βγήκα εγώ στο τραγούδι, δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό. Δεν μπορείς άλλωστε να βάλεις κατά νου ότι θα κάνεις μια καριέρα με τον μεγάλο Στράτο Διονυσίου. Έκανα  τα πρώτα μου βήματα στη δισκογραφία, ανοίγοντας μάλιστα τον δρόμο, καθώς ήμουν ο πρώτος γιος τραγουδιστή που έκανε καριέρα, τότε.

Σήμερα βλέπουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον κόσμο να βγει έξω και να διαθέσει χρήματα για τη διασκέδαση του. Οι εποχές είναι μαρτυρικά άσχημες. Εσείς πως το βιώνετε αυτό, όταν έχετε περάσει από εποχές που ο Έλληνας δε λογάριαζε το χρήμα;

Σίγουρα άλλες οι εποχές εκείνες κι άλλες οι σημερινές. Σήμερα, οφείλουμε να συμβιβαζόμαστε με τις  υπάρχουσες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνουμε. Τότε κάναμε περιττά έξοδα, όλοι μας. Παρ’ όλα αυτά ελπίζουμε η κατάσταση να γίνει καλύτερη. Τότε δεν σκεφτόμασταν ότι πρέπει να έχουμε μόνο τα απαραίτητα, όπως σήμερα. Οι άνθρωποι έβγαιναν και δια- σκέδαζαν 4 με 5 φορές την εβδομάδα, ενώ σήμερα ζήτημα είναι να βγουν 1 με 2 φορές.
_1016304bs MIKRH 

Πως έχετε κατορθώσει να αποφεύγετε τις κιτρινοφυλλάδες, όταν μεγάλη μερίδα καλλιτεχνών προσπαθεί να δώσει τροφή, με σκοπό να βρίσκεται στην επικαιρότητα;

Αν θέλεις, είναι πολύ εύκολο να το καταφέρεις. Αυτό υπήρχε πάντα και από την εποχή που ξεκίνησα. Το να πάρεις ένα περιοδικό ή έναν δημοσιογράφο και να βγεις στο φως της δημοσιότητας, ήταν και τότε συχνό φαινόμενο. Απλά τώρα υπάρχουν περισσότερα μέσα προβολής. Προσπαθώ λοιπόν να περνάω απαρατήρητος γιατί έτσι είμαι και σαν άνθρωπος. Δεν το κάνω επίτηδες. Χρησιμοποιώ βέβαια τα social media, που είναι ένα πολύ καλό μέσο προώθησης της δουλειάς μου.

Πως βλέπετε την πορεία της ελληνικής μουσικής, εν έτη 2017; Υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες που ξεχωρίζετε;

Θεωρώ πως κάθε εποχή έχει και τα ταλέντα της που θα ξεχωρίσουν για την ποιότητα στη δουλειά τους. Και σήμερα υπάρχουν καλοί τραγουδιστές, καλοί συνθέτες και καλά τραγούδια κι αντίστοιχα αυτά που ονομάζουμε ‘’σκουπίδια’’. Και στην εποχή του πατέρα μου, υπήρχαν. Υπάρχουν νέα παιδιά ταλαντούχα που θαυμάζω και ξεχωρίζω, ακούγοντας τους κατά καιρούς στα διάφορα μαγαζιά που τραγουδούν.

_DSC8065 ΜΙΚΡΗΠοια η γνώμη σας για τα διάφορα μουσικά talent shows που υπάρχουν κατά καιρούς στην τηλεόραση; Θα παίρνατε ποτέ μέρος σαν κριτής;

Τα shows αυτά σίγουρα υπάρχουν γιατί εξυπηρετούν οικονομικά και τα διάφορα κανάλια, πράγμα λογικό. Τα παιδιά που συμμετέχουν εκεί, σίγουρα έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για να κάνουν μια καριέρα στη δισκογραφία. Έχουμε άλλωστε παραδείγματα παιδιών και από παλιά, που ξεχώρισαν μέσα από talent shows κι έχουν μέχρι και σήμερα διάρκεια μέσα στο μουσικό στερέωμα. Δεν τα κατακρίνω, αρκεί τα παιδιά που βγαίνουν από αυτά, να το αξίζουν πραγματικά. Δεν μου έχει γίνει μέχρι σήμερα κάποια πρόταση, αλλά αν μου γινόταν, ναι θα το σκεφτόμουν. Δεν είναι κακό να κρίνεις μουσικά κάποιον, ανάλογα βέβαια και τον τρόπο που τον κρίνεις.

Βλέπουμε στην Ελλάδα της κρίσης, να διανθίζονται και οι διάφορες τέχνες. Τι απαντάται σε αυτό;

Σαφώς. Ειδικά το καλοκαίρι βλέπουμε τον κόσμο να αρέσκεται σε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, κινηματογράφο κλπ. Αυτό συμβαίνει γιατί η τιμή του εισιτηρίου είναι προσιτή, η διάθεση του κόσμου είναι ανεβασμένη λόγω καλοκαιριού και οι ανοιχτοί χώροι είναι πιο άμεσοι για το κοινό. Επίσης, βοηθάει σε όλο αυτό και το γεγονός ότι πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες συμβαίνουν στον τόπο όπου ζει κάποιος. Δεν χρειάζεται να μεταφερθεί κάπου μακριά για να  διασκεδάσει.  Παρατηρούμε διάνθιση των τεχνών και στην επαρχία, όπου γίνεται εξαιρετική δουλειά!

Άγγελος Διονυσίου

21106409_890134817804467_7774570871928550188_nΚλείνοντας κι αφού σας ευχαριστήσω θερμά, θα ήθελα να μου πείτε, καλλιτεχνικά φέτος τι έχει το πρόγραμμα για τον Άγγελο Διονυσίου;

Τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούμε καλλιτεχνικά εκτός Αθηνών. Δεν το αποφεύγω, απλά αποφεύγω τις κακές συνεργασίες. Αν φυσικά μου γίνει κάποια πρόταση δεν θα την αρνηθώ. Συνήθως, κάνω συναυλίες σε αρκετές πόλεις ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Πριν λίγους μήνες βγήκε κι ένα promo κομμάτι το ‘’Ούτε μια στιγμή’’ σε στίχους Γιώργου Μουστάκα και μουσική Γιάννη Παπαϊωάννου, που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα. Ευελπιστώ μέσα στο χειμώνα να έχουμε ολοκληρωμένο το cd. Θα ενημερωθείτε σύντομα. Σας ευχαριστώ θερμά.
Σ ευχαριστώ Άγγελε, εις το επανιδείν
Και γω κορίτσι μου! Ήσουν απολαυστική!
Creator: Μαριάμ Νίκου
Φωτογραφία: Γεωργία Σιέττου & Στέλιος Δανιήλ
Make up: Όλγα Σαρσαρίδη
Backstage: Γιάννης Γιγουρτσής

Άγγελος Διονυσίου: ” Προσπαθώ να περνάω απαρατήρητος γιατί έτσι είμαι και σαν άνθρωπος”

 

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΝίκος Ψαρράς: «Το θέατρο είναι μια συμπυκνωμένη εμπειρία ζωής»
Επόμενο άρθροSlim Bites: Ποιο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας φτιάχνει τα γλυκά του χωρίς ζάχαρη;