Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Δημήτρης Μακαλιάς: «Μέσω του θεάτρου έγινα πιο εξωστρεφής και κοινωνικός»

Δημήτρης Μακαλιάς: «Μέσω του θεάτρου έγινα πιο εξωστρεφής και κοινωνικός»

3022782

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς, σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στο Koita-magazine.

Ένας ηθοποιός με αξιοπρέπεια, ήθος και αστείρευτο ταλέντο. Αεικίνητος και δημιουργικός, ο Δημήτρης μας εκπλήσσει πάντα θετικά μέσα από την επαγγελματική του πορεία.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αλλά και του τμήματος  Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον γνωρίσαμε μέσα από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές ενώ συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα μέσα από τις επιτυχημένες του συνεργασίες στο θέατρο!

Μου μίλησε για την παράσταση Cock όπου πρωταγωνιστεί μαζί με τους Φωτεινή Αθερίδου, Ηλία Μουλά και  Αλέξανδρο Καλπακίδη στο Θέατρο Αθηνών.

Τι σε έκανε να πεις το πολυπόθητο ΝΑΙ για την παράσταση «Cock»;

Το έργο αυτό με κυνηγάει πολλά χρόνια, από το πρώτο του ανέβασμα πριν 9 χρόνια, στο Θέατρο Θησείον, που δεν έτυχε τότε να παίξω σε αυτό. Παρ’όλα αυτά, μου άρεσε από τότε. Την ιδέα για την φετινή δουλειά την έριξε η Φωτεινή Αθερίδου. Βούτηξα με τη μία στα βαθιά, λέγοντας το ναι χωρίς δεύτερη σκέψη. Το κομμάτι της ταμπέλας-ταυτοποίησης που πραγματεύεται είναι σύγχρονο και ιδιαίτερο θέμα.

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους

Η παράσταση έχει και μπόλικο χιούμορ, το οποίο σε λυτρώνει, προκαλώντας σου τόσο το γέλιο, όσο και την συγκίνηση.

download-1-1

Ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεσαι και πως θα τον χαρακτήριζες; 

Ο ρόλος που υποδύομαι είναι ένας άνδρας, πολύ ερωτευμένος με τον άνθρωπο του, τον Τζον. Πιστεύει πολύ στο ότι τα πράγματα μπορεί να ναι πάντα καλά, στενοχωριέται όταν βλέπει ανθρώπους να έχουν διαφορετικές αναζητήσεις από αυτόν και όλο αυτό τον μετατοπίζει, καθώς νιώθει πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Έχει βρει την δική του προσωπική ταυτότητα σε όλα τα επίπεδα, αγαπά τη ζωή, είναι άνθρωπος της υπερβολής και συνάμα του δράματος.

 

Θεωρώ ότι την ελληνική κοινωνία τη φοβίζει η έννοια του διαφορετικού, σε κάθε του πτυχή. Το έργο αυτό δηλώνει την ύπαρξη του διαφορετικού και τονίζει ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός!

Θεωρείς τον εαυτό σου έναν κωμικό ηθοποιό;

Δε νιώθω ότι είμαι ένας κωμικός ηθοποιός. Ξεκίνησα, παίζοντας σε δραματικά έργα, μέχρι που γνώρισα τον Λάμπρο Φισφή, με αφορμή την σειρά του MEGA ”Η Γενιά των 592 ευρώ”. Από τότε, άνοιξε ένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή μου με μεγαλύτερη σπουδή πάνω στην κωμωδία. Μέσα από το  ”Κάψε το σενάριο” στη συνέχεια, έγινε και το μεγάλο μπαμ, όσον αφορά εμένα και τη σχέση μου με την κωμωδία.

Στην καθημερινότητά σου έχεις αυτή την κωμικότητα που βγαίνει επί σκηνής;

Όχι, στην καθημερινότητά μου δεν είμαι ο τύπος που θα πει αστεία και ανέκδοτα στην παρέα για να γελάσει.

dimitris-makalias-people-137-2

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στην κωμωδία;

Η κωμωδία μου αρέσει γιατί έχει μεγαλύτερη ευκολία στην ανταπόκριση. Δηλαδή, είναι εύκολο να κατανοήσεις γρήγορα, αν αυτό που κάνεις, αρέσει ή όχι. Το γέλιο είναι αντανακλαστικό.

Φοβήθηκες ποτέ μήπως το χιούμορ σου γίνει χυδαίο ή γελοίο;

Το χιούμορ, είναι υποκειμενική υπόθεση. Ο καθένας, κουβαλά την ποιότητα του, την παιδεία του, τα δικά του βιώματα και τη δική του αίσθηση του χιούμορ. Δε με φοβίζει γιατί δεν έχωω την πρόθεση ποτέ, να κάνω χυδαία μια κωμωδία.

 

Ο κόσμος μας καθοδηγεί στο τι θέλει. Ειδικά στο κομμάτι του αυτοσχεδιασμού, πάνω στην κωμωδία.

Θεωρείς ότι υπάρχουν όρια στην σάτιρα; 

Ναι φυσικά! Κυρίως όταν ξεφεύγει από το χιούμορ καταστάσεων και περνάει στο χιούμορ για πρόσωπα.

makalias_new_big

Φέτος κάνεις 3 θεατρικές δουλειές και σε απολαμβάνουμε και τηλεοπτικά. Ελεύθερος χρόνος υπάρχει για το Δημήτρη;

Όχι και τόσος. Κόβω πολλές ώρες από τον ύπνο για να τα προλάβω όλα! Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, με γεμίζει και νιώθω ότι τα καταφέρνω καλά καθώς περιορίζω το χρόνο μου, με βάση τα όσα έχω να κάνω. Σίγουρα έχω ανάγκη να περάσω χρόνο με την γυναίκα μου και το παιδί μου, αλλά οριακά τα προλαβαίνω όλα!

Ποια τα στοιχεία ενός καλού ηθοποιού κατά τη γνώμη σου;

Δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποια μαγική συνταγή. Θα σου πω τι εγώ πιστεύω. Ένας καλός ηθοποιός πρέπει να είναι δοτικός και στις πρόβες αλλά και στην σκηνή, κατά την διάρκεια της παράστασης. Να αφήνεται στα χέρια του σκηνοθέτη του και των συνεργατών του, για να δημιουργηθεί ένα σύνολο. Επίσης, οφείλει να κάνει υποχωρήσεις και να υπομένει. Να είναι εργατικός πολύ και να δείχνει επαγγελματισμό σε ό,τι συμβαίνει. Γενικά να διέπεται από αξιοπρέπεια και ήθος.

Προσωπικά μου αρέσει να ”ιδρώνω την φανέλα” σε κάθε μου δουλειά και δε μου αρέσουν τα εύκολα πράγματα!

Ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου, αναδύθηκαν μέσω της υποκριτικής;

Μέσω του θεάτρου έγινα πιο εξωστρεφής και κοινωνικός. Πράγμα που απολαμβάνω πολύ, γιατί μου αρέσει ιδιαίτερα η επικοινωνία με τον κόσμο.

Αν ο Δημήτρης Μακαλιάς δεν ήταν ηθοποιός, τι επάγγελμα θα ήθελε να κάνει;

Οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Ταξιτζής, λογιστής, τα πάντα. Δεν έχω όρια. Είμαι σίγουρος, πως με ό,τι καταπιανόμουν θα έβρισκα τρόπο να με γεμίσει.

Στην καθημερινή εκπομπή ”Τι λέει” στον ALPHA, αισθάνεσαι ότι υποδύεσαι κάποιο ρόλο;

Όχι, εκεί δεν χρειάζεται να καταθέσω τις υποκριτικές μου ικανότητες. Δεν υπάρχει τίποτε το στημένο σε αυτή την παρέα που βλέπει το κινητό. Είναι σπάνιο κι ωραίο να βλέπεις, ανθρώπους ζωντανούς κι ακομπλεξάριστους. Είμαι ο εαυτός μου και σχολιάζω τα θέματα της εκπομπής με έναν δικό μου καυστικό τρόπο.

Αν το θέατρο, ήταν τραγούδι, ποιο θα ήταν για εσένα; 

Το ”Μέτρησα” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, σε μουσική/στίχους:Νίκου Ζούδιαρη

 

  • Ο Δημήτρης επίσης, πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη παράσταση “Το Αγόρι με τη Βαλίτσα”, που παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Κάππα, για 2η χρονιά αλλά και στην παράστασηTailor Made Comedy με τους Ζήση Ρούμπο και Λάμπρο Φισφή, στο Θέατρο Ζίνα.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο“Οι ποιητές πεθαίνουν αβοήθητοι στη μέση της λεωφόρου…” – Πιερ Πάολο Παζολίνι
Επόμενο άρθρο«Το Κάλεσμα της Λορίν»: Παράταση παραστάσεων έως 20 Ιανουαρίου στο Θέατρο 104