Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Λίνα Ροδοπούλου: ”Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στους ακροατές μου”

Λίνα Ροδοπούλου: ”Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στους ακροατές μου”

Λίνα Ροδοπούλου – Κόκκινη βροχή

Λίνα Ροδοπούλου: ”Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στους ακροατές μου”

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τη μουσικής;

Η μουσική με συντροφεύει από πολύ μικρή ηλικία και αυτό γιατί τραγουδώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αποτελεί για εμένα ένα καταφύγιο, μια συντροφιά που δε σε προδίδει ποτέ, και είναι ο κυριότερος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μου. Ο λόγος που με ώθησε να ασχοληθώ με αυτή σε επαγγελματικό επίπεδο είναι γιατί θέλω να έχει έναν πολύ ενεργό ρόλο στη ζωή μου. Έχοντας καταπιαστεί και με άλλα πράγματα στο παρελθόν συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να διαλέξω αυτό το δρόμο για τον οποίο δε κουράζομαι να προσπαθώ. Άλλωστε κανείς δεν πετυχαίνει σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που επιτάσσει η καρδιά του.

Έχετε κάνει μουσικές σπουδές; Κατά πόσο η μουσική κατάρτιση βοηθά έναν ερμηνευτή του ρεπερτορίου σας;

Έχω κάνει μουσικές σπουδές οι οποίες ξεκίνησαν με τη μελέτη της κλασσικής κιθάρας και ολοκληρώθηκαν με τη μαθητεία μου στο κλασσικό τραγούδι όπου και πήρα το δίπλωμα μονωδίας. Η μουσική κατάρτιση αναμφισβήτητα βοηθά έναν ερμηνευτή του δικού μου ρεπερτορίου πρώτον γιατί μας δίνει τη γνώση που  χρησιμοποιούμε σαν εργαλείο για να φέρουμε εις πέρας κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα καθώς διευκολύνει αφάνταστα τις συνεργασίες μας με τους μουσικούς συναδέλφους μας. Όσον αφορά τους τραγουδιστές ειδικά η γνώση της τέχνης της φωνητικής είναι απαραίτητη για να κατανοούμε αλλά και να χειριζόμαστε σωστά τη φωνή μας. Παρ΄ όλα αυτά καμιά γνώση δε μπορεί να αντικαταστήσει το ταλέντο και το πάθος που πρέπει να έχει ένας ερμηνευτής.

Λίνα Ροδοπούλου – Κόκκινη βροχή (2)

Μιλήστε μου για την «Κόκκινη βροχή», τι αντιπροσωπεύει για εσάς;

Η «Κόκκινη βροχή» είναι το καινούργιο μου τραγούδι το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. Τη μουσική υπογράφει ο Αντώνης Καρατζίκης και οι στίχοι είναι δικοί μου. Αποτελεί την πρώτη απόπειρα παρουσίασης του προσωπικού μου υλικού οπότε νιώθω ότι με αυτή ουσιαστικά συστήνομαι στον κόσμο. Είναι ένα τραγούδι το οποίο έχει λυρικά και ρομαντικά στοιχεία αλλά και πολύ δυναμισμό καθώς και γεμάτο ήχο. Θεωρώ ότι είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό του εαυτού μου, όσον αφορά τη φωνή , την ερμηνεία, αλλά και την αισθητική μου.

Έχετε και έναν Γαλλόφωνο δίσκο στο ενεργητικό σας, πως προέκυψε αυτή η ανάγκη;

Ο Γαλλόφωνος δίσκος μου “Nouvelle passion” που αποτελεί την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά απαρτίζεται από διασκευές γνωστών και αγαπημένων Γαλλικών τραγουδιών υπό τη μουσική επιμέλεια και τις κλασσικές κιθάρες του Παναγιώτη Μάργαρη. Η αγάπη μου ως προς αυτό το ρεπερτόριο κρατά πολλά χρόνια και γι’ αυτό το συμπεριλάμβανα πάντοτε σχεδόν στις ζωντανές μου εμφανίσεις καθώς νιώθω ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Το γεγονός αυτό με οδήγησε στην επιθυμία να το καταγράψω, εξ’ ου και η δημιουργία του άλμπουμ αυτού.

Ποια είναι η επιθυμία και η ψυχολογία σας κάθε φορά που ετοιμάζεστε να βγείτε στη σκηνή;

Πριν βγω στη σκηνή επικρατεί μέσα μου ο ενθουσιασμός και η έντονη επιθυμία μου να επικοινωνήσω με το κοινό, να του εκφράσω τα συναισθήματα μου μέσω της μουσικής  αλλά και να εισπράξω την ενέργεια του. Νιώθω να αδειάζω από κάθε άλλη σκέψη καθώς δεν κρατώ τίποτα για εμένα στις ζωντανές εμφανίσεις μου και στην ουσία καταθέτω την ψυχή μου. Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στους ακροατές μου και αυτό γιατί έχω χρέος να τους ταξιδέψω και να τους δημιουργήσω δυνατά  αισθήματα ώστε να αποχωρήσουν πλήρεις.

Οι αποφάσεις που αφορούν την πορεία σας στο χώρο της μουσικής παίρνονται με γνώμονα την καρδιά ή τη λογική;

Γενικά είμαι άνθρωπος που λειτουργώ περισσότερο με την καρδιά και λιγότερο με βάση τη λογική ακόμη και αν γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ενάντια στο συμφέρον μου. Όσον αφορά τη μουσική θα έλεγα ότι λειτουργώ και με τα δύο καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η ενασχόληση με την τέχνη αγγίζει το συναίσθημα μας οπότε η καρδιά με πηγαίνει κοντά σε ότι αγαπώ και θεωρώ ότι πρέπει να αποτελεί επιλογή στην πορεία μου. Άλλωστε η καρδιά μας ελκύει αυτό που επιθυμούμε πραγματικά. Η φορές που αναγκάζομαι να επιστρατεύσω τη λογική είναι όταν συνειδητοποιώ ότι αυτή θα με οδηγήσει σε κάτι καλό όσον αφορά το δύσκολό αυτό χώρο της τέχνης.

Ποιος είναι ο ρόλος της τέχνης αλλά και των καλλιτεχνών αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Αυτή την περίοδο που όλοι δοκιμαζόμαστε πολλοί θα πουν ότι η τέχνη φαντάζει ως πολυτέλεια και δεν είναι απαραίτητη. Εγώ όμως θα πω ότι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και μας περιβάλλει καθημερινά ακόμη και όταν δεν το συνειδητοποιούμε, είναι η μουσική που ακούμε τριγύρω, οι εικόνες που βλέπουμε, το βιβλίο που διαβάζουμε και πολλά άλλα. Άρα στην παρούσα φάση που όλοι περνάμε δύσκολα, ο ρόλος της γίνεται ακόμη πιο σημαντικός και αν και δε γίνεται να την απολαμβάνουμε διά ζώσης αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα καταφύγιο και μια ανάσα ξεκούρασης από την καθημερινότητα, πράγμα που την κάνει απαραίτητη ειδικά τώρα. Ο ρόλος των καλλιτεχνών είναι να ταξιδεύουν τον κόσμο σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Ο καλλιτέχνης αφουγκράζεται την ανάγκη του κοινού και αυτό άλλωστε γίνεται και αφορμή για δημιουργία.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Κατ’ αρχάς εύχομαι να περάσει σύντομα η παρούσα κρίση ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα σε όλα τα πεδία της ζωής μας και να μπορέσουμε και εμείς οι καλλιτέχνες να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας. Στα άμεσα σχέδια μου είναι και η δημιουργία καινούριων τραγουδιών τα οποία θα με αντιπροσωπεύουν απόλυτα. Παράλληλα, σχεδιάζω και τις επόμενες ζωντανές μου εμφανίσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Δείτε επίσης:

Θλίψη. Πέθανε ο Ανέστης Βλάχος

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Υφαντής – “Χίλια αύριο”
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό: Τι θα ισχύσει για τα Χριστούγεννα