Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Φένια Ζαχαρίου: “Η επόμενη ημέρα θα είναι πιο φωτεινή και καθαρή”

Φένια Ζαχαρίου: “Η επόμενη ημέρα θα είναι πιο φωτεινή και καθαρή”

2Fenia_pp_marilena_anastasiadou_photography (1)

Φένια Ζαχαρίου: “Η επόμενη ημέρα θα είναι πιο φωτεινή και καθαρή”. Ανήκει στην λαμπρή γενιά των νέων καλλιτεχνών αυτής της χώρας που με σταθερά βήματα έχουν βρεθεί σε αξιοζήλευτες μουσικοθεατρικές υπερπαραγωγές, δίπλα σε καταξιωμένα ονόματα του χώρου.

Αγαπάει τον χορό ενώ παθιάζεται με την μουσική δίχως να χάσει στιγμή την όρεξη της για την δουλειά της, παλεύοντας συνεχώς για το καλύτερο κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής που ζούμε.

Η Φένια Ζαχαρίου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού  “Tango”  μιλάει αποκλειστικά στο Koitamagazine για το πώς βιώνει όλους αυτούς τους μήνες τη νέα πραγματικότητα με την έλευση της πανδημίας αλλά και το πάγωμα που έχει δημιουργηθεί στο επαγγελματικό κομμάτι. Ακόμη αναφέρεται στο μπαράζ καταγγελιών που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο δίμηνο και αφορά περιστατικά βίας και άσχημης συμπεριφοράς στον θεατρικό χώρο αλλά και στην επόμενη μέρα  μετά τις  ραγδαίες αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων. Τέλος η ίδια αποκαλύπτει ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ρυθμούς προετοιμασίας για το νέο της τραγούδι.

IMG_2278

Πραγματοποίησες το δισκογραφικό σου ντεμπούτο μέσα από την Heaven Music με το τραγούδι Tango το οποίο συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό video clip. Πώς προέκυψε αυτό το νέο μουσικό βήμα; Τι εντυπώσεις έχεις λάβει από το κόσμο;

Είναι ένα τραγούδι που μου άρεσε πολύ απ’ την πρώτη στιγμή που το άκουσα! Συζητούσαμε αρκετό καιρό με το Βασίλη τον Κουμεντάκο γι’ αυτό, που είναι ο στιχουργός και συνθέτης του τραγουδιού και ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την υλοποίησή του στις αρχές του φθινοπώρου. Ο Σπύρος Σταμούλης πίστεψε σ’ εμένα και σ’ αυτό κι έτσι βρέθηκα στην οικογένεια της Heaven Music.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσει το video clip και το χαρακτηρίζεις «ξεχωριστό» διότι έχουν δουλέψει πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι για να γίνει, με σκηνοθέτη τον Απόστολο Ζυγούρη. Είμαι πολύ περήφανη (και) γι’ αυτό, το θεωρώ «παιδί μου».

Το feedback που λαμβάνω απ’ τον κόσμο είναι εξαιρετικό! Τόσο που δεν το περίμενα… η χαρά είναι τεράστια!

Ο Κορονοϊός από τον περασμένο Μάρτιο έχει φέρει τεράστιες ανακατατάξεις στην ζωή μας αλλά και μια ισχυρή κρίση στα περισσότερα επαγγέλματα. Πόσο σε έχει επηρεάσει αυτή η επαγγελματική αδράνεια εν μέσω lock down καθώς όλοι οι νυχτερινοί χώροι και οι θεατρικές σκηνές είναι σε αναστολή λειτουργίας μέχρι νεοτέρας; Πώς διαχειρίζεσαι αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση;

Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και πρωτόγνωρη, όπως είπες κι εσύ. Με έχει επηρεάσει πάρα πολύ κατ’ αρχάς ψυχολογικά. Μου λείπει τρομερά η δουλειά – είμαι ένας άνθρωπος εργασιομανής και δεν αντέχω να κάθομαι για πολύ. Απ’ την άλλη, το τραγούδι κυκλοφόρησε μέσα σε αυτήν την περίοδο, οπότε ασχολούμουν με την προώθησή του. Προς το παρόν για να καλύπτω το καλλιτεχνικό «κενό» μου και να νιώθω δημιουργική κάνω κάποια covers τραγουδιών που αγαπώ σε συνεργασία με διάφορους μουσικούς, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στα social media μου.

Επιπλέον όμως, κάνω κι άλλα πράγματα παράλληλα εκτός της μουσικής και του θεάτρου, που με κρατάνε απασχολημένη αλλά και πιο «ήρεμη» όσο αφορά στο πολύ σημαντικό κομμάτι του βιοπορισμού. Η επιμονή των γονιών για το πτυχίο πανεπιστημίου έπιασε τόπο. Οπότε κάνω υπομονή και προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία και την αισιοδοξία μου.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να πληθαίνουν οι καταγγελίες από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου οι οποίοι έχουν υποστεί βία και κακή συμπεριφορά στον εργασιακό τους χώρο. Πώς νιώθεις με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του θεάτρου αλλά και με το μπαράζ των αποκαλύψεων?

Δυστυχώς πολλά απ’ αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα ήταν γνωστά στον κύκλο. Ακούγονταν μεταξύ των συναδέλφων, η φήμη πολλών προηγείτο των ιδίων. Αναφέρομαι σε φήμες για απρεπείς και κακές συμπεριφορές, λεκτική βία, εκβιασμούς, εκφοβισμούς. Χαίρομαι πολύ που άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές (και πολύ χειρότερες ακόμα) βρίσκουν το θάρρος να βγουν μπροστά και να μιλήσουν. Τους θαυμάζω και τους ευχαριστώ που ανοίγουν το δρόμο. Μακάρι να το έκαναν όλοι σε όλους τους χώρους, διότι το πρόβλημα φυσικά δεν αφορά μόνο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Πώς πιστεύεις ότι θα είναι η επόμενη μέρα για τον καλλιτεχνικό χώρο και συγκεκριμένα για το θέατρο μετά τις υποθέσεις που έχουν πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης? Θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και ένα ολικό ξεσκαρτάρισμα στις εργασιακές συνθήκες και στις συνεργασίες των καλλιτεχνών?

Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη ημέρα θα είναι πιο φωτεινή και καθαρή. Νομίζω πως ναι, θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και οι άνθρωποι θα σκέφτονται δυο και τρεις φορές το πώς θα συμπεριφερθούν. Είναι καλό που θα υπάρχει πια ο φόβος πως ό,τι κάνεις ίσως δε μείνει κρυφό, δε θα σε σώσει ούτε θα σε καλύψει το όνομα που έχεις δημιουργήσει. Ο κόσμος πρέπει να πηγαίνει στη δουλειά του χωρίς φόβο και άγχος για το τι πρόκειται να συναντήσει.

20201110_125437

Νίκος Κουκάκης (ο χορευτής και χορογράφος του video clip “Tango”)

3fenia_marilena_anastasiadou_photography

Θοδωρής Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κούτης, Νικόλας Γκιούλης, Λουίζα Πυριόχου-Γκυ, Ελένη Δημακουλέα, Βασίλης Πατεμτζής, Γεωργία Μπότσα, Σοφία Ζαχαρίου.

Στο ενεργητικό σου μέχρι και σήμερα μετράς σπουδαίες συνεργασίες όπως είναι αυτή με τον Φωκά Ευαγγελινό, τον Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, την Δέσποινα Βανδή αλλά και την Πέγκυ Ζήνα. Τι είναι αυτό που κρατάς από αυτούς τους ανθρώπους; Υπάρχει κάποια συμβουλή που σε συντροφεύει μέχρι και σήμερα;

Είμαι πολύ τυχερή και ευτυχής που έχω καταφέρει να συνεργαστώ με όλους αυτούς τους σπουδαίους καλλιτέχνες. Είναι όλοι καταπληκτικοί και καταξιωμένοι στους τομείς τους, γι’ αυτό και έμαθα πολλά και διαφορετικά πράγματα απ’ τον καθένα ξεχωριστά. Ένα κοινό όμως χαρακτηριστικό τους είναι ο επαγγελματισμός κι η εργατικότητα κι αυτά προσπαθώ να έχω κι εγώ πάντα.

Με την Πέγκυ Ζήνα, που ήταν κι η πιο πρόσφατη συνεργασία μου, έχω έρθει πιο κοντά είναι η αλήθεια και με έχει βοηθήσει πολύ. Από συμβουλές όταν αρρώστησα και δεν ήξερα πώς θα τραγουδήσω στο μαγαζί, μέχρι στήριξη για το τραγούδι που έβγαλα τώρα. Την αγαπώ πολύ.

Μετά το Tango τι να περιμένει ο κόσμος από σένα; Έχεις κάποια πλάνα που θα ήθελες να προχωρήσουν όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση του Κορονοϊού στη χώρα;

Ετοιμάζω το επόμενο τραγούδι μου! Είναι πολύ νωρίς για να πω κάτι παραπάνω, αλλά όπως είπες, περιμένουμε να σταθεροποιηθεί λίγο η κατάσταση για να προχωρήσουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να είναι όλα έτοιμα πριν το καλοκαίρι. Προς το παρόν μην ξεχνάτε, YouTube και Tango! Σ’ ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη σε όλους!

20201115_211913-01

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ένα μήνυμα για εσένα
Επόμενο άρθροΔημήτρης Χορν: Ο πρίγκηπας του ελληνικού θεάτρου