Αρχική RETROLOVERS Δήμητρα Λιάνη-Ανδρέας Παπανδρέου: Δείτε φωτογραφίες από τον γάμο τους!

Δήμητρα Λιάνη-Ανδρέας Παπανδρέου: Δείτε φωτογραφίες από τον γάμο τους!

μιμη ανδρεας

Δήμητρα Λιάνη-Άνδρεας Παπανδρέου: Δείτε φωτογραφίες από τον γάμο τους!

Ήταν 13 Ιουλίου του 1989 όταν το κόριτσι της Ολυμπιακής θα γινόταν επίσημα η κύρια Παπανδρέου. Ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς, που ακόμα και σήμερα παραμένει αλησμόνητο. Ήταν ο γάμος του πρωθυπουργού της χώρας Ανδρέα Παπανδρέου και της αεροσυνοδού Δήμητρας Λιάνη. Του 70χρονου τότε Παπανδρέου και της… 35χρονης Δήμητρας Λιάνη.

Η μεγάλη διαφορά της ηλικίας τότε ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ιδίως από τα μη κυβερνητικά έντυπα μέσα ενημέρωσης. «Μαιτρέσα» έγραφαν τη Δήμητρα Λιάνη, ενώ με πρωτοσέλιδο της, η «Αυριανή» την είχε βγάλει γυμνή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τότε είχε πει το αλησμόνητο «κτυπήστε εμένα, όχι τη Δήμητρα»!

Οι σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο της Σ. Σαμπαχ με τον Δ. Νικολαΐδη

Ο πολυσυζητημένος γάμος

Το νυφικό της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου ολοκληρώθηκε μετά από ατελείωτες διαβουλεύσεις, καθώς η νύφη άλλαζε διαρκώς γνώμη και αρνιόταν να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Νταίζης Αντωνοπούλου. Η σχεδιάστρια επιμελήθηκε κάθε λεπτομέρεια, από το νυφικό μέχρι τις λαμπάδες και το στολισμό.

Τελειομανής όπως ήταν δεν άφησε κάμια λεπτομέρεια να της ξεφύγει. Όταν διαπίστωσε ότι κανείς δεν είχε στολίσει το αυτοκίνητο που θα μετέφερε το ζεύγος στην περίφημη βίλα της Εκάλης μετά το μυστήριο, έσπευσε η ίδια να τοποθετήσει τα λουλούδια στο παρμπρίζ.

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου
Φωτό: Περιοδικό Life & Style (2004)

Στην αρχή σκοτώθηκαμε στη συνέχεια λατρευτήκαμε, έλεγε για τη Δημήτρα Λιάνη, η οποία αρχικά δεν ήθελε την κουάφ που της επέβελλε η σχεδιάστρια Νταίζη Αντωνοπούλου. Τελικά η εικόνα της νύφης της χάρισε την πιο ωραία της εμφάνιση.

Μετά την εκκλησία ακολούθησε δεξίωση με τον Ανδρέα Παπανδρέου να λέει «το αποκατέστησα το κορίτσι». Χαρακτηριστική ήταν και η στιγμή στο κόψιμο της γαμήλιας τούρτας, με την Δήμητρα Λιάνη να ταΐζει με κουτάλι τούρτα τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος το ίδιο έτος είχε πάρει διαζύγιο με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΆννα Αδριανού: Υπάρχει κάθαρση στο θέατρο
Επόμενο άρθροΌταν έκλεισαν την Μάγδα Βαρούχα σ’ ένα… Μουσικό Κουτί!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!