Αρχική RETROLOVERS Δείτε την επιγραφή-παραγγελιά στον τάφο του καρδιοκατακτητή Ντίνου Ηλιόπουλου που ζήτησε ο...

Δείτε την επιγραφή-παραγγελιά στον τάφο του καρδιοκατακτητή Ντίνου Ηλιόπουλου που ζήτησε ο ίδιος!

Ntinos_Iliopoulos

Δείτε την επιγραφή-παραγγελιά στον τάφο του καρδιοκατακτητή Ντίνου Ηλιόπουλου που ζήτησε ο ίδιος!

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια, αλλά μεγάλωσε στη Μασσαλία κι έτσι όταν ήρθε στην Ελλάδα, σε ηλικία 20 ετών (1935), ήξερε καλύτερα γαλλικά και αιγυπτιακά, απ’ ότι ελληνικά. Σπούδασε εμπορικές επιστήμες σε βρετανική σχολή ώστε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του.

Μετά το στρατό, αναγκάζεται να δουλέψει και να αλλάξει αρκετές δουλειές. «Σαν ξυραφάκια» έχει πει χαρακτηριστικά. Από ασφαλιστικά γραφεία μέχρι γραφεία αυτοκινήτων, τίποτε όμως που να αφορούσε το θέατρο.

Σπάνια φωτό: Ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε παιδική ηλικία σε σχολική γιορτή!

Η αγάπη του για την υποκριτική όμως δεν άφησε τον Ντίνο Ηλιόπουλο να στεριώσει σε καμία από αυτές. Σε ηλικία που άλλοι έχουν κατασταλάξει προ πολλού επαγγελματικά, εκείνος αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Γιάννης_Γκιωνάκης-_Ντίνος_Ηλιόπουλος_3

Η πρώτη εμπειρία ήταν σχεδόν… τραυματική. Έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του τότε Βασιλικού Θεάτρου με ένα ποίημα του Καβάφη, αλλά στο δεύτερο στίχο του είπαν «φτάνει». Θεωρήθηκε ότι δεν διέθετε τον απαραίτητο, για την εποχή, στόμφο και το ανάλογο παράστημα.

Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο θα έρθει το 1948 με την ταινία «Εκατό χιλιάδες λίρες». Από το 1954 ξεκινάει η συνεργασία του με τον παντοτινό φίλο του Μίμη Φωτόπουλο, τόσο ως καλλιτεχνικό δίδυμο όσο και ως συνθιασάρχες. Την ίδια περίοδο ερωτεύεται και παντρεύεται, για να χωρίσει σύντομα, μια θαυμάστριά του.

Ντίνος Ηλιόπουλος
Φωτογραφία απ’ την αυτοβιογραφία του Ντίνου Ηλιόπουλου με τίτλο: “Ένας Ηλιόπουλος ονόματι Ντίνος.
Με τη γυναίκα της ζωής του Χίλντεγκαρντ Βίτσερ

Η φήμη του ως ανυπέρβλητου κωμικού εξαπλώνεται στο ευρύ κοινό και την ίδια ώρα αυτή του καρδιοκατακτητή σε… ειδικό. Η θυελλώδης σχέση του με την κατά περίπου 30 χρόνια νεότερη του Άννα Φόνσου, δεν θα έχει αίσιο τέλος. Από το 1963 είχε παντρευτεί την αυστριακή καλλονή Χίλντεργκαρντ Βίντσερ, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Χίλντα και την Εβίτα.

Στην επιγραφή της «τελευταίας κατοικίας» του, επιδεικνύοντας εις τον αιώνα τον άπαντα το απαράμιλλο χιούμορ του ζήτησε να γράψουν το εξής:

«Με συγχωρείτε κυρίες μου που δεν μπορώ να σηκωθώ»…

ταφοπλακα

Δείτε ακόμη:

 

  • Δείτε ακόμα:

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Αργυρός – Ελένη Φουρέιρα: Από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στο TEATRO Athens!
Επόμενο άρθροΔείτε το γάμο του Φρέντυ Γερμανού και της Μαρίας Ιωαννίδου