Αρχική RETROLOVERS Καρέζη-Παπαγιάννη: Δείτε την «Λίλα Βασιλείου» και την «Αθηνά» 20 χρόνια μετά!

Καρέζη-Παπαγιάννη: Δείτε την «Λίλα Βασιλείου» και την «Αθηνά» 20 χρόνια μετά!

karezi-1

Καρέζη-Παπαγιάννη: Δείτε την «Λίλα Βασιλείου» και την «Αθηνά» 20 χρόνια μετά! Η ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής» είναι παραγωγής του 1964, από τα στούντιο της Φίνος Φιλμ. Θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κοινού και η ατάκα ”Αθηναααα…!” είναι πλεόν ευρέως γνωστή και στις σημερινές γενιές.

Τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο Ντίνος Δημόπουλος και το σενάριο από κοινού οι Ασημάκης Γιαλαμάς και Κώστας Πρετεντέρης και αποτελεί διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου τους, που ανέβηκε με πρωταγωνιστές την Τζένη Καρέζη και τον Νίκο Κούρκουλο.

Πρόκειται για μια κλασσική κωμωδία ηθών, από εκείνες που χαρακτηρίζουν την “χρυσή” εποχή του ελληνικού σινεμά. Πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και η Λίλλη Παπαγιάννη.

1965 Θέατρο 65 (27)

Οι δύο αγαπημένες πρωταγωνίστριες είχαν παίξει μάζι και στο θεατρικό έργο «Μαίρη Μαίρη» το 1963.

Καρέζη-Παπαγιάννη: Δείτε την «Λίλα Βασιλείου» και την «Αθηνά» 20 χρόνια μετά!

272368205_1785160421678180_817381424635895881_n

Σαν να μην πέρασε μια μερα, η αγαπημένη μας «Αθηνά» και η αυστηρή, αλλα τσαχπίνα «Λίλα Βασιλείου», παρευρισκόμενες σε θεατρική πρεμιερα το 1982.

Δείτε την Τζένη και την Αλίκη να φορούν το ίδιο φόρεμα!

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε την Καρέζη ξανθιά και την Βουγιουκλάκη μελαχρινή!
Επόμενο άρθροΣπάνιο βίντεο: Η θρυλική Ταϋγέτη, χορεύει και τραγουδάει τσιφτετέλι!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!