Αρχική RETROLOVERS Retro Σαν Σήμερα Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κώστας Κακκαβάς – Δείτε σπάνιες φωτογραφίες του

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κώστας Κακκαβάς – Δείτε σπάνιες φωτογραφίες του

κώστας κακκαβάς

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κώστας Κακκαβάς

Ο Κώστας Κακκαβάς είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Είναι πλέον στα 87 του, όμως δείχνει νεότερος από ποτέ.

Οσοι τον έχουν δει να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή της Φιλοθέης, έχουν διαπιστώσει ότι το κορμί του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από αυτό ενός 40χρονου αθλητή.

Μέχρι και σήμερα σηκώνει 90 κιλά σε ελεύθερα βάρη, τρέχει πάνω από μία ώρα καθημερινά, ενώ δεν σταματάει να ασκείται σαν έφηβος. Ο λόγος για έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζεν πρεμιέ, τον Κώστα Κακκαβά.

1986-7 ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ (3)
Ο γόης του ελληνικού σινεμά Κώστας Κακκαβάς σε ένα υπέροχο ασπρόμαυρο πορτραίτο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην Espresso, ο Κώστας Κακκαβάς έχει δημιουργήσει το δικό του γυμναστήριο στο σπίτι του, στην περιοχή της Φιλοθέης. Ελεύθερα βάρη, μηχανήματα εξάσκησης ποδιών, χεριών και κάθε αυτόνομης μυικής ομάδας αποτελούν για εκείνον κομμάτι της καθημερινότητάς του, καθώς το να γυμνάζεται μ’ αυτά είναι τρόπος ζωής.

Αν και στο παρελθόν οι υποχρεώσεις του ήταν πολλές, κατάφερε να μην ξεφύγει ποτέ από την καθημερινή του προπόνηση. Ποτέ δεν κάπνιζε και δεν έπινε. Έκανε πάντα σωστή διατροφή, ώστε να διατηρείται σε φόρμα.

245146208_10222977941931589_1419544127295818646_n
Ο Κώστας Κακκαβάς όταν γυμναζότανε στο κήπο της αυλής του σπιτιού του.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κώστας Κακκαβάς

Ο Κώστας Κακκαβάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Ιανουρίου το 1936. Ο πατέρας του ήταν έγκριτος επιστήμονας (γιατρός) και φανταζότανε πώς ο γιος του θα ακολουθήσει τα βήματα του. Ο Κώστας Κακκαβάς όμως είχε άλλα σχέδια. Είχε κλίση προς το θέατρο και η τύχη του ενήργησε αστραπιαία.

245326314_10222977940851562_7833583176209927951_n

Φοίτησε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ’ όπου πήρε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Τον είδε ένας παραγωγός, ένας σκηνοθέτης. Ήταν η εποχή που διψούσε για ινδάλματα και ανθρώπους που θα γινόντουσαν είδωλα νεαρών κοριτσιών. Ο Κακκαβάς τα είχε όλα. Ομορφιά, γοητεία, ευγενικούς τρόπους και όρεξη για δουλειά. Γύριζε τη μία ταινία μετά την άλλη και εξασκούσε το χομπί του καθημερινά που ήταν η γυμναστική σε συνδυασμό πάντα με καλή διατροφή.

κώστας καββάβας μελινα
Μαζί με την Μελίνα Μερκούρη στην ταινία ”Στέλλα”.

Το ντεμπούτο του στον ελληνικό κινηματογράφο το έκανε στην ταινία “Στέλλα” (1955) του Μιχάλη Κακογιάννη όπου πήρε μέρος με το ψευδώνυμο Κώστας Καράλης.

img459
Στο θέατρο μαζί με την Ρ’ικα Διαλυνά

Ακολούθησε η μία και μόνη συνεργασία του με τη Φίνος Φιλμς στον “Αγαπητικό της βοσκοπούλας” (1955). Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, κυρίως μελοδραματικές.

Pictures
Ο Κώστας Κακκαβάς όταν κοσμούσε τα εξώφυλλα της εποχής…

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 εγκατέλειψε τον κινηματογράφο. Επανήλθε στο σινεμά το 1996 με την ταινία του Νίκου Ζερβού “Ο Βαρώνος” και ακολούθησαν 2 ακόμη ταινίες, η “Συμφωνία χαρακτήρων” (1998) της Λουκίας Ρικάκη και “Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον” (2002) του Νίκου Ζερβού. Συμπρωταγωνίστησε ακόμη στο μονόπρακτο “Η αγγελία” του Γιώργου Σκούρτη στη σειρά της ΕΡΤ “Ελληνικά μονόπρακτα” (2006).

Διαβάστε ακόμα:

Περισσότερα σχετικά άρθρα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Γη της Ελιάς: Η Μαργαρίτα μαθαίνει πώς ο γιος της κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες
Επόμενο άρθροΗ Μουσίτσα: Δείτε σε ποιά γνωστή περιοχή της Αθήνας έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!