Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Πότε θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο “αντίο” στους ήρωες πιλότους σε Κρήτη και...

Πότε θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο “αντίο” στους ήρωες πιλότους σε Κρήτη και Κιλκίς

πιλοτοι
Σμηναγός Χρήστος Μουλά, 34 ετών. Συγκυβερνήτης, Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο “αντίο” στους ήρωες πιλότους σε Κρήτη και Κιλκίς

Συγγενείς και φίλοι αναμένεται να αποχαιρετήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τους δύο ήρωες πιλότους που έχασαν την ζωή τους κατά τη συντριβή πυροσβεστικού Canadair που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Κάρυστο.

Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η χώρα από τον άδικο θάνατο των δύο νεαρών πιλότων κατά τη συντριβή του πυροσβεστικού Canadair στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης (25/7).

Η κηδεία τους θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (27/7) και την Παρασκευή (28/7), στον τόπο καταγωγής τους.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο “αντίο” στους ήρωες πιλότους σε Κρήτη και Κιλκίς

Η κηδεία του 34χρονου Χρήστου Μουλά από τα Χανιά

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28/07 κηδεύεται στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων, ο κυβερνήτης του Canadair και σμηναγός Χρήστος Μουλάς.

smhnagos-i-khrhstos-moylas-1
Σμηναγός-Ι-Χρήστος-Μουλάς

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα τον αποχαιρετήσουν, στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, στον τόπο που πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερινή Σακελλαροπούλου, αναμένεται να παραστεί στην κηδεία του.

Ο 34χρονος είχε περάσει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στα Χανιά, με τους γονείς του να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή του Αποκόρωνα. Στη συνέχεια, εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και επέλεξε την πυρόσβεση με τα Canadair.

Η προσωπική του σελίδα του στο Facebook έχει κατακλυστεί από μηνύματα αποχαιρετισμού, με εκατοντάδες συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του να εκφράζουν την οδύνη τους.

“Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, την σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι μας έχουμε τεράστια ανάγκη τέτοιας ανθρωπιάς και τέτοιας ενέργειας στις ζωές μας. Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα” αναφέρεται ενδεικτικά σε ένα από αυτά.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο “αντίο” στους ήρωες πιλότους σε Κρήτη και Κιλκίς

Η κηδεία του 27χρονου Περικλή Στεφανίδη από το Κιλκίς

Συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο συγκυβερνήτη του μοιραίου Canadair και ανθυποσμήναγου, Περικλή Στεφανίδη αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς.

Ανθυποσμηναγός-Ι-Περικλής-Στεφανίδης
Ανθυποσμηναγός-Ι-Περικλής-Στεφανίδης

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να παραστεί αύριο στην κηδεία του.

Ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης, είχε καταγωγή από το Κιλκίς αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 16ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Ξηροκρήνης και το τελευταίο διάστημα έμενε στην Αθήνα λόγω του επαγγέλματός του. Στο προφίλ του στο Facebook, αναρτούσε συχνά φωτογραφίες από ταξίδια με τους φίλους του, ενώ δεν λείπουν και οι εικόνες με αεροπλάνα.

Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του, στην οικία της οικογένειας έσπευσαν συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής.

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κάρυστο εξέδωσε ο δήμαρχος Κιλκίς, ενώ αντιπροσωπεία του δήμου θα παραστεί στην κηδεία.

Αναλυτικά το συλληπητήριο μήνυμα:
“Πάνδημη είναι η θλίψη για τη βαριά απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που ρίχθηκαν με αυταπάρνηση στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου και έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια της Πατρίδας μας, τη ζωή και την προστασία των συμπολιτών μας.

Σφίγγεται η καρδιά μας για τον χαμό δύο νέων ανθρώπων, του κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροσκάφους και του καταγόμενου από το Παλαιό Αγιονέρι ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη και η θυσία τους μας καταθλίβει και μας συγκινεί.

Δοξασμένοι και Αθάνατοι στη μνήμη μας!

Στις οικογένειες και στους οικείους των ηρώων της Πολεμικής μας Αεροπορίας εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της Πολεμικής Αεροπορίας με τις σημαίες στο Δημαρχείο να κυματίζουν μεσίστιες. Ακυρώνονται, επίσης, λόγω πένθους, όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου στο Νέο Αγιονέρι και οι προβολές του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου και του Περιφερειακού Δημοτικού Κινηματογράφου σε Γαλλικό και Πλαγιά.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του 27χρονου πιλότου Περικλή Στεφανίδη που θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου».

Δείτε ακόμη:

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε ακόμη:

Διαβάστε ακόμη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗnews247
Προηγούμενο άρθροΗ Γη της Ελιάς: Η Μαρίνα ζητά διαζύγιο από τον Μάνο
Επόμενο άρθροΣασμός: Χάνουν τη ζωή τους τελικά ο Αστέρης και ο μικρός Πετρής