Αρχική RETROLOVERS Ιωάννης Βουγιουκλάκης: Ο πατέρας της Αλίκης, σε 4 σπάνιες φωτογραφίες

Ιωάννης Βουγιουκλάκης: Ο πατέρας της Αλίκης, σε 4 σπάνιες φωτογραφίες

Ιωάννης Βουγιουκλάκης

Ιωάννης Βουγιουκλάκης: Ο πατέρας της Αλίκης, σε 4 σπάνιες φωτογραφίες

Ιωάννης Βουγιουκλάκης: Υπήρξε μία ηρωική μορφή

Ο γιος του αείμνηστου Ιωάννη Βουγιουκλάκη και αδερφός της Αλίκης, Αντώνης, έχει πει για τον πατέρα του: «Όσες φορές έτυχε να βρεθώ σε εκείνα τα μέρη, οι περισσότεροι μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον πατέρα μου. Μας λένε πόσο πολύ βοήθησε τον κόσμο και πολλά άλλα εκπληκτικά πράγματα που έκανε τα οποία και εμείς οι ίδιοι δεν γνωρίζαμε»! Και συνεχίζει τη σύντομη περιγραφή του, καθώς όπως ειχε πει, ήταν πολύ μικρός και δεν έζησε τα γεγονότα για να μπορεί να έχει καθαρές εικόνες εκείνης της περιόδου.

«Ο πατέρας μου ήταν από τις πιο σημαντικές και ηρωικές μορφές της εποχής εκείνης, καθώς έσωσε πολύ κόσμο. Αναμφισβήτητα όμως, η έλλειψη του πατέρα είναι από τις πιο συνταρακτικές στιγμές στη ζωή ενός παιδιού».

Σε ερώτηση αν τελικά δολοφονήθηκε από αντάρτες, ξαφνιασμένος και δυσανασχετώντας απάντησε: «Δεν είναι οι κατάλληλες εποχές για να αναμοχλεύσουμε τέτοια γεγονότα. Γιατί όταν υπάρχει λόγος θα υπάρχει και αντίλογος και πάει λέγοντας».

Ο Αντώνης Βουγιουκλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδερφή του Αλίκη και στο στίγμα που της άφησε ο θάνατος του πατέρα τους, μέχρι την τελευταία της ώρα. «Η Αλίκη συνεχώς έκλαιγε για τον πατέρα μας. Δεν ήθελε να το πιστέψει όλο αυτό. Της άφησε μεγάλη πληγή αυτό το δυσάρεστο γεγονός».

Ο Βουγιουκλάκης, σε μια μεγάλη αποθήκη στην Τρίπολη μάζευε κι έκρυβε τρόφιμα που μοίραζε μετά σε πεινασμένες φτωχές οικογένειες της Αρκαδίας και στα εβραιόπουλα. Την αποθήκη ανακάλυψαν οι Γερμανοί, άρπαξαν τα τρόφιμα και ο ΕΛΑΣ υποστήριζε ότι τους τα έδωσε ο Βουγιουκλάκης αντί να τα δώσει στους αντάρτες!

Μέσα Δεκεμβρίου του 1943 και αφού 5 μήνες πριν παραιτήθηκε από Νομάρχης, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού Χάραδρο Κυνουρίας που το μετέτρεψαν σε Στρατόπεδο Κρατουμένων. Τον ξυλοφόρτωσαν αγρίως, του έσπασαν πόδια και χέρια, με τανάλια του έβγαλαν τα χρυσά δόντια του, τον πέταξαν σ’ έναν λάκκο και τον εκτέλεσαν παραμονή της πρωτοχρονιάς (31-12-1943)! Η εκτέλεσή του συγκλόνισε την Αρκαδία, κυκλοφορούσαν όλοι κατηφείς, ενώ γυναίκες με κλάματα ν’ απευθύνουν κατάρες στους φονιάδες…

Δείτε φωτογραφικό άλμπουμ με τον πατέρα της εθνικής μας σταρ, Ιωάννη Βουγιουκλάκη:

Διαβάστε: Συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη για τη ”Νεράιδα και το παλικάρι”

Δείτε σχετικά άρθρα:

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΒασίλης Δοσούλας: Το 94 του έκοψε τα πόδια ένα ιπτάμενο δελφίνι, Σήμερα δίνει μαθήματα δύναμης!
Επόμενο άρθροΑσύλληπτη τραγωδία: Κάηκαν ζωντανά 5 παιδιά μαζί με τον πατέρα τους μέσα στο σπίτι τους