Αρχική RETROLOVERS Retro Ειδήσεις Το Ναυάγιο: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά του Mega

Το Ναυάγιο: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά του Mega

Το Ναυάγιο: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά του Mega

Η πραγματική τραγωδία του πλοίου Ηράκλειον το 1966 που βύθισε στο πένθος τα Χανιά και ολόκληρη τη χώρα.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 1966: Η εφημερίδα Ελευθερία του Πάνου Κόκκα κυκλοφορεί με τίτλο «Θαλάσσια τραγωδία οκταλέπτου διάρκειας: Υπερδιακόσιαι ανθρώπιναι ψυχαί στον βυθό». Το προηγούμενο ξημέρωμα είχε συντελεστεί μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη θαλάσσια ιστορία της ώρας. Το πλοίο Ηράκλειον έκανε το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς και βυθίστηκε κοντά στη Φαλκονέρα, νησίδα δίπλα στην Αντίμηλο.

Το Ναυάγιο: Έντρομος ο Καπετάν Στελής βλέποντας το λάθος…

Σήμερα, Το Ναυάγιο είναι μία από τις ακριβότερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης και η τραγική ιστορία του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Ηράκλειον έγινε τηλεοπτική σειρά στο MEGA.

Η ιστορία του πλοίου Ηράκλειον
Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί στη Γλασκόβη το 1949 ως δεξαμενόπλοιο με το όνομα Leicestershire, για λογαριασμό αγγλικής εταιρείας. Είχε χωρητικότητα 8.922 κόρων (ένας κόρος αντιστοιχεί σε 100 κυβικά πόδια), μήκος 498 πόδια, πλάτος 60 πόδια, βύθισμα 36 πόδια και ανέπτυσσε ταχύτητα 17 κόμβων. Το 1964, μετά τη μετασκευή του σε οχηματαγωγό, περιήλθε στην εταιρεία Typaldos Lines και από το 1965 δρομολογήθηκε στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Κρήτης, με δυνατότητα μεταφοράς 1.000 επιβατών και 300 αυτοκινήτων.

Κατά τη μετασκευή του αφαιρέθηκαν τα υποκαταστρώματα και το έρμα βάρους (το βάρος που προστίθεται στο κύτος ενός πλοίου ή σκάφους για να αυξάνεται η ευστάθεια και η ισορροπία) 200 τόνων για να γίνει το γκαράζ, με αποτέλεσμα την ανύψωση του μεσοκεντρικού βάρους και τη μείωση της ευστάθειάς του. Παρ’ όλα αυτά, είχε λάβει άδεια πλοϊμότητας από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της κυβέρνησης αποστατών.Πηγή

Δείτε σχετικά άρθρα:

Διαβάστε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣοβαρό ατuχημα για την Μαίρη Χρονοπούλου: – «Ας προσευχηθούμε όλοι για τη ζωή της»
Επόμενο άρθροΨυχοκόρες: Θα μπορέσουν να ξανασμίξουν;