Αρχική RETROLOVERS Η «άγνωστη» φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που ούτε οι φανατικοί δεν έχουν...

Η «άγνωστη» φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που ούτε οι φανατικοί δεν έχουν δει (Pic)

Αλίκης Βουγιουκλάκη

Η «άγνωστη» φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που ούτε οι φανατικοί δεν έχουν δει (Pic)

Το να λέει κανείς, επομένως, πως υπάρχει μια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που την δείχνει εντελώς διαφορετική από την ξανθιά «γατούλα» που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε και που κανείς (ή, έστω, ελάχιστοι) έχουν δει, μοιάζει με υπερβολή.

Μοιάζει, αλλά δεν είναι: πίσω στο 1954 στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου η Βουγιουκλάκη συμμετείχε στην παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, υποδυόμενη τη Λουίζα.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Χριστόφορος Νέζερ έκανε τον Αργκάν και το μεταξύ τους στιγμιότυπο μας παρουσιάζει μια Αλίκη εντελώς διαφορετική!

Δείτε την χαρακτηριστική φωτογραφία και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

Αλίκης Βουγιουκλάκη νεζερ

Το 1952 έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με Λίαν Καλώς,[8] χάνοντας το Αριστείο λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν. Προτού ακόμη αποφοιτήσει από τη Σχολή ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο θέατρο. Στον πρώτο της θεατρικό ρόλο υποδύθηκε τη Λουιζόν στο έργο Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου το 1953. Ενώ η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Το ποντικάκι το 1954.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε χωρίς επίσημη άδεια της Σχολής στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα, όπου κλήθηκε να αντικαταστήσει εκτάκτως την Άννα Συνοδινού, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Ωστόσο, λόγω του ότι φοιτούσε ακόμη συζητήθηκε από τον σύλλογο των διδασκόντων της Σχολής η περίπτωση της αποπομπής της. Ο Καρθαίος είχε ισχυρισθεί πως δέχθηκε την επίσκεψη της θείας του Νίκου Χατζίσκου και του ζήτησε να επιτρέψει ως διευθυντής της Σχολής να παίξει η Βουγιουκλάκη στις παραστάσεις του Εθνικού Κήπου.

Ο διευθυντής είπε πως ο κανονισμός της Σχολής δεν το επέτρεπε, κάτι που δεν διαβιβάστηκε σωστά στη Βουγιουκλάκη. Η οποία παραπλανήθηκε και χωρίς να αντιμετωπίσει το ζήτημα υπεύθυνα, συμμετείχε στις παραστάσεις. Η Βουγιουκλάκη αιτήθηκε συγχώρεσης από το συμβούλιο των καθηγητών, επικαλούμενη πως και στο παρελθόν είχε αρνηθεί πρόταση συμμετοχής της σε παράσταση του θιάσου της Κοτοπούλη. Τελικά ο Καρθαίος πρότεινε την επιεική κρίση της, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Ροντήρης.

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Αφιέρωμα : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ (50 Χρόνια μετά)

Υπολοχαγός Νατάσα: Στα παρασκήνια της θρυλικής ταινίας – Μέρος 1ο

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗdailymedia.gr
Προηγούμενο άρθροΡολάκια με λιωμένο τυρί cheddar και τραγανό ψωμί
Επόμενο άρθροΤο Koita-magazine έκοψε την πίτα του προσφέροντας πολλά χαμόγελα και δώρα!