Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Aιμίλιος Ράφτης: “Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει δικαίωση, γιατί μόνο έτσι...

Aιμίλιος Ράφτης: “Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει δικαίωση, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά”

160411208_443708527078350_2240105310324210131_o

Aιμίλιος Ράφτης: “Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει δικαίωση, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά”. Έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του στο χώρο με σπουδαία μεγαθήρια της καλλιτεχνικής σκηνής, συμμετέχοντας σε παραγωγές που έχουν κερδίσει επάξια το χειροκρότημα του κόσμου.

Ο Αιμίλιος Ράφτης με αφορμή την διαδικτυακή προβολή του θεατρικού μιούζικαλ “Γοργόνες και Μάγκες” μιλάει στο Koitamagazine.gr για την θεατρική εμπερία της περίοδου εκείνης αλλά και για την συνεργασία του με τους υπόλοιπους συντελεστές του έργου. Ακόμη αναφέρεται στo πώς βιώνει ένα χρόνο τώρα την νέα τροπή που έχει πάρει η ζωή μας υπό το καθεστώς  της πανδημίας ενώ δεν διστάζει να εκφράσει την γνώμη του για το δύσκολο τοπίο στον καλλιτεχνικό χώρο με τις ραγδαίες αποκαλύψεις και μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν βιώσει βία και κάθε είδους παρενόχληση στον εργασιακό τους χώρο. Τέλος ο ταλαντούχος ηθοποιός μοιράζεται μαζί μας το νέο του καλλιτεχνικό βήμα το οποίο περιέχει αρκετά βιωματικά στοιχεία και το οποίο σίγουρα θα ξεχωρίσει στην προτίμηση και στην καρδιά του κόσμου.

157648637_993334991195200_965500916819031231_o

Οι Γοργόνες και Μάγκες, μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές των τελευταίων ετών επιστρέφει σε  online streaming, μόνο για 2 ημέρες, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, μέσω της πλατφόρμας της ticketservices.gr, για όσους δεν είχαν την τύχη να την απολαύσουν ζωντανά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πώς νιώθεις που θα επιστρέψει αυτή η δουλειά στις οθόνες μας;

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί είναι μια παράσταση που πραγματικά αξίζει, φέρνοντας αναμνήσεις από την παλιά ελληνική τηλεόραση. Ο κόσμος αγάπησε το “Γοργόνες και Μάγκες” και μας το έδειξε με κάθε τρόπο. Είναι μεγάλη μου χαρά λοιπόν που τους προσφέρεται αυτό το θέαμα ξανά και δίνεται η ευκαιρία σε όλους να το απολαύσουν.

Στο σπουδαίο θεατρικό μιούζικαλ είχες την τύχη να βρεθείς δίπλα σε σπουδαία ονόματα του χώρου και με τον μοναδικό Γιάννη Βογιατζή. Τι αναμνήσεις έχεις από αυτή την επαγγελματική συνθήκη αλλά και από την συνεργασία σου με την υπόλοιπη ομάδα; Μπορείς να θυμηθείς συμβουλές συναδέλφων σου οι οποίες σε συντροφεύουν μέχρι και σήμερα σε ότι και αν κάνεις;

Είναι πράγματι μια εμπειρία που θα θυμάμαι για πάντα. Είναι μεγάλη μου τιμή που συνεργάστηκα με τον εξαίρετο Γιάννη Βογιατζή και νιώθω ευγνώμων για αυτήν την ευκαιρία που μου δόθηκε. Ήταν όλη η ομάδα πολύ δεμένη καθώς απαρτίζονταν από πολύ καλούς επαγγελματίες αλλά και ξεχωριστές προσωπικότητες. Ο ένας στήριζε τον άλλον με τον δικό του τρόπο και αυτό μας οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα που αγαπήθηκε τόσο..!
thumbnail_8
thumbnail_13

Από τον περασμένο Μάρτιο με την έλευση του κορωνοιού  βιώνουμε ένα συνεχόμενο lockdown το οποίο σίγουρα έχει φέρει ριζικές αλλαγές στη καθημερινότητα και στις συνήθειες μας. Πώς έχεις αντιμετωπίσει  την παύση κάθε εργασιακής δραστηριότητας ένα χρόνο τώρα και την νέα τάξη πραγμάτων που έχει φέρει ο ιός στις προσωπικές μας σχέσεις, στις μετακινήσεις μας αλλά και στη ψυχολογία μας;

Είμαι άνθρωπος που επιλέγω να βρίσκω τη θετική πλευρά κάθε δύσκολης κατάστασης. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να είσαι δυνατός, αλλά είναι η μόνη οδός μιας ευτυχισμένης διαβίωσης. Ο άνθρωπος έχει εσωτερική δύναμη που δε γνωρίζει, καιρός να την χρησιμοποιήσει. Βάζω στόχους, προχωράω όνειρα που είχα καιρό παραμερήσει λόγω υποχρεώσεων και εκμεταλλεύομαι το κάθε λεπτό με χαμόγελο, συγκροτημένες σκέψεις, βάζοντας σε εφαρμογή μελλοντικά σχέδια.

Τον τελευταίο μήνα έχουνε ενταθεί σε μεγάλο βαθμό οι καταγγελίες που αφορούν περιστατικά βίας και κάθε είδους παρενόχλησης στον θεατρικό χώρο. Πώς αισθάνθηκες όταν βγήκαν στο φως όλες οι αποκαλύψεις και τα φώτα ξαφνικά έπεσαν στο καλλιτεχνικό πεδίο;

Σοκαρίστηκα και αισθάνθηκα μεγάλη θλίψη. Είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστο να βλέπεις ανθρώπους που υπηρετούν την Τέχνη να εξαθλιώνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο.
144153129_418616392920897_879505466076713985_o

Οι δύσκολες συνεργασίες ή συνθήκες που περιλαμβάνει το επάγγελμα που ασκείς σε έκαναν να σκεφτείς ποτέ να ακολουθήσεις κάτι άλλο στη ζωή σου ή να σκεφτείς διπλά με ποιον θα  συνεργαστείς για μια δουλειά;

Μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία αλλά το πάθος σου γι’αυτό που ονειρεύεσαι να κάνεις δε σε αφήνει να φύγεις απ’αυτό, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Συνεχίζεις σε αυτόν τον δρόμο και ακολουθείς αυτό που σου δίνει ζωή προσέχοντας πάντα τα βήματα σου.

Πώς πιστεύεις ότι θα εξελιχθεί το  θεατρικό τοπίο μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών; Θα υπάρχει ένα νέο ξεσκαρτάρισμα στο χώρο και μια ενωτική διάθεση από όλους τους συναδέλφους σου;

Θέλω να πιστεύω πως επιτέλους θα αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα, πως θα υπάρξει δικαίωση, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ενωμένοι και με καθαρό στόχο θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και θα τα καταφέρουμε.

Ζούμε μια εποχή που η κοινωνία μας  καθημερινά μετράει  χιλιάδες πληγές και προβλήματα ενώ το τελευταίο χρόνο Η υγειονομική κρίση έχει φέρει ριζικές ανακατατάξεις στη ζωή μας. Ο Αιμίλιος μέσα σε όλο αυτό καταφέρνει να ονειρευτεί για την δουλειά του και να οραματιστεί νέα πράγματα, συνεργασίες και μελλοντικά πρότζεκτ; Τι είναι αυτό που θες να κάνεις όταν ηρεμήσουν τα πράγματα γύρω μας;

Ναι καταφέρνω να ονειρευτώ γιατί η ζωή και η αγάπη γι’ αυτό που κάνω είναι το οξυγόνο μου. Χωρίς έναν σκοπό σε αυτή τη ζωή πως μπορείς να επιβιώσεις. Γι’αυτό λοιπόν δε σταματάω να δουλεύω, να ανεβαίνω ένα ακόμη σκαλοπάτι κάθε μέρα που περνά πλησιάζοντας πιο κοντά στο όνειρο μου και στους στόχους μου και φυσικά στην πραγματική ευτυχία. Ξεκίνησα όλον αυτόν τον καιρό να πλάθω κάτι που χρόνια ήθελα να υλοποιήσω και πιστεύω θα απολαύσει όλος ο κόσμος ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς περιέχει βιώματα βγαλμένα μέσα απ’την ίδια τη ζωή και πολλοί θα ταυτιστούν και θα πάρουν δύναμη μέσα απ’αυτό.

160014220_262129642023521_2999685734305388234_n

«ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ»

Η θεατρική παραγωγή με τον δημοφιλή ερμηνευτή Γιάννη Πλούταρχο, που έσπασε ταμεία κατά την περίοδο 2017-18 σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, και ίσως η πιο επιτυχημένη αναβίωση στο θεατρικό σανίδι, του κιν/φικού μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη με την μουσική του Μίμη Πλέσσα, υπό την σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Βάλαρη, τώρα σε online streaming, μόνο για 2 ημέρες, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, μέσω της πλατφόρμας της ticketservices.gr, για όσους δεν είχαν την τύχη να την απολαύσουν ζωντανά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με σεβασμό αντάξιο της ιστορίας του Ελληνικού μιούζικαλ που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο, πλημμυρισμένο από τα τραγούδια «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Ο άντρας που θα παντρευτώ» κ.ά. σε μουσική του δημοφιλούς και πολυαγαπημένου μαέστρου Μίμη Πλέσσα, που ερμηνεύει μοναδικά ο πλέον χαρισματικός και αγαπημένος Γιάννης Πλούταρχος, υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη και ενορχηστρωτή Αντώνη Γούναρη, οι μεγαλύτεροι θα ερωτευτούν ξανά και οι νεότεροι θα ζήσουν στιγμές που έγραψαν ιστορία.

Οι ερμηνείες της αφρόκρεμας των ηθοποιών που λατρεύτηκαν, τα τραγούδια και οι μελωδίες που άφησαν εποχή, τα γεμάτα Ελληνικό φως σκηνικά με την υπογραφή του Μανόλη Παντελιδάκη και οι απίστευτες κωμικές στιχομυθίες και ατάκες του σεναρίου που γαλούχησαν γενιές και γενιές, παίρνουν πάλι ζωή σε μια λαμπερή υπερπαραγωγή με 34 ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, σε θεατρική διασκευή-σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, που έχει σφραγίσει τα τελευταία χρόνια την Αθηναϊκή θεατρική σκηνή με πολλές εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες.

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροSurvivor Spoiler 13/3: «Βόμβα» με αποχώρηση Καλλίδη – Παίρνει τη θέση του ο Τριαντάφυλλος;
Επόμενο άρθρο10ο επετειακό Argo Film Festival: Δείτε τα δύο μαρμάρινα αστέρια της Αλ. Βουγιουκλάκη και του Δ. Παπαμιχαήλ