Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Σοφία Μανώλη: “Με χαροποιεί πολύ η συσπείρωση, η κινητοποίηση και η έρευνα...

Σοφία Μανώλη: “Με χαροποιεί πολύ η συσπείρωση, η κινητοποίηση και η έρευνα που συντελείται στον κλάδο”

145008464_4412001905492860_2991911279639052196_o (1) (1)

Σοφία Μανώλη: “Με χαροποιεί πολύ η συσπείρωση, η κινητοποίηση και η έρευνα που συντελείται στον κλάδο”. Μέσα από την φετινή της τηλεοπτική πορεία στην “Έξαψη”, στον Μega, άφησε το δικό της προσωπικό στίγμα στις προτιμήσεις του κόσμου αλλά και στην πλοκή της υπόθεσης, με τον ρόλο της Βάλιας να βρίσκεται συνεχώς στο κέντρο των εξελίξεων.

Το βιογραφικό της μέχρι και σήμερα είναι γεμάτο με σπουδαίες θεατρικές συμμετοχές δίπλα σε σημαντικά ονόματα του χώρου όπως είναι η Μαριάννα Κάλμπαρη αλλά και τηλεοπτικές δουλειές που έλαβαν θερμή υποστήριξη από το κόσμο.

Η Σοφία Μανώλη μιλάει στο Koitamagazine για τον ιδιαίτερο ρόλο που υποδύθηκε στην νέα σειρά του Μεγάλου Καναλιού, για το τι αγάπησε πιο πολύ σε αυτόν αλλά και για τα σχόλια του κόσμου. Ακόμη η ταλαντούχα ηθοποιός αναφέρεται στον δύσκολο αγώνα που βιώνει ο καλλιτεχνικός κλάδος με το κλείσιμο των θεατρικών και συναυλιακών παραγωγών λόγω της πανδημίας, στην συμμετοχή της στην ψηφιακή παράσταση «Traces of Antigone» αλλά και στα φαινόμενα βίας και άσχημης συμπεριφοράς που έχουν κλονίσει τους τελευταίους μήνες τον θεατρικό χώρο.

thumbnail_DSC07764 (2)

 

Την φετινή σεζόν ο κόσμος σε ξεχώρισε μέσα από την συμμετοχή σου στην “Έξαψη” και τον ρόλο της Βάλιας η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πλοκή της ιστορίας . Τι κρατάς από το συνολικό ταξίδι της σειράς και την συνεργασία σου με τους υπόλοιπους ηθοποιούς και συντελεστές της δουλειάς;

– Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

Είναι πράγματι πολλά τα όμορφα που κρατάω από αυτή τη συνεργασία τόσο σε ανθρώπινο, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και πολλές οι στιγμές που αναπολώ και μου προκαλούν συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Ο ρόλος της Βάλιας ήταν απαιτητικός και πολυδιάστατος και νιώθω τυχερή που βρέθηκα σε αυτή τη δουλειά πλάι σε ιδιαιτέρως αξιόλογους συναδέλφους και συντελεστές.

Ο ρόλος της Βάλιας ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες με την ίδια να χάνει την ζωή της από μια έκρηξη που έγινε στο σπίτι του Κωστή. Τι αγάπησες περισσότερο στον ρόλο της Βάλιας; Πώς κρίνεις τον χαρακτήρα της και τα όσα έκανε στους γύρω της; Την δικαιολόγησες μέσα σου;

– Από έκρηξη μάλιστα που την προκάλεσε ο έρωτας της! Δεν λες ότι της φέρθηκε και με το γάντι η μοίρα!

Αγάπησα τη φωτιά της Βάλιας, την αποφασιστικότητα της, τον τσαμπουκά της, αλλά..για φίλη μου ε, δεν θα ψηνόμουν και πολύ να την είχα! Κοίτα, όλα μας, λιγότερο ή περισσότερο, πληγωμένα παιδιά είμαστε, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ, το θέμα είναι να κάνουμε κάτι ώστε να είμαστε τουλάχιστον, λιγότερο θυμωμένοι ενήλικες. Και η Βάλια έκανε κάτι! Ξεκίνησε ψυχοθεραπεία και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι ταρακουνήθηκε μέσα της. Θα ήθελα πολύ να ξέρω πως θα εξελισσόταν ο ρόλος, αν η Βάλια επιζούσε από το ατύχημα, but that’ s life!

Όταν σου προτάθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος, είχες καθόλου αμφιβολίες για το γεγονός ότι ο κόσμος συνδέει τον ρόλο του κακού πάντα με τον ηθοποιό που τον υποδύεται και για τα σχόλια που λαμβάνει την δεδομένη περίοδο; Τι μηνύματα έλαβες από τον κόσμο;

– Ποτέ δεν έχω μπει σε τέτοιου είδους αμφιβολίες. Ένας από τους λόγους που λατρεύω αυτή τη δουλειά είναι η δυνατότητα που μου δίνεται να «φοράω τα ρούχα κάποιου αγνώστου». Σχεδόν πάντα βρίσκω κομμάτια του εαυτού μου ή της προσωπικότητας μου όταν προσεγγίζω ένα ρόλο, αλλά όσο πιο μακριά από εμένα είναι, τόσο πιο ενδιαφέρον αποκτά.

Εντάξει..από τότε που η Βάλια άρχισε να γίνεται καλό κορίτσι, ήταν λίγο πιο θερμά τα μηνύματα. Πριν, δεν θέλεις να ξέρεις!

thumbnail_DSC_5130

Από πέρυσι τον Μάρτιο ο καλλιτεχνικός κλάδος βιώνει μια απόλυτη οικονομική καταστροφή με τα θέατρα και τις ζωντανές συναυλίες να κρατούν τις πόρτες τους κλειστές μέχρι και σήμερα για το κοινό. Πώς βιώνεις όλη αυτή την κατάσταση καλλιτεχνικά αλλά και προσωπικά; Για πόσο θεωρείς ότι θα αντέξουν οι άνθρωποι του χώρου αυτή την επαγγελματική αδράνεια;

– Και όχι μόνο ο καλλιτεχνικός, αλλά ας επικεντρωθούμε σε αυτόν. Σε προσωπικό επίπεδο θα σου πω ότι, ήμουν από τις ελάχιστες τυχερές που είχαν δουλειά καθόλη τη διάρκεια της περιόδου που συζητάμε. Εκτός από τα γυρίσματα στην Έξαψη, από τον Απρίλιο συμμετέχω ως performer σε μία πρωτοποριακή υβριδική ψηφιακή παράσταση, το «Traces of Antigone». Η παράσταση, που αρχικά προοριζόταν για να παιχτεί σε φυσικό περιβάλλον, βασίζεται στο υπέροχο θεατρικό έργο της Χριστίνας Ουζουνίδου και εν ολίγοις πραγματεύεται την έμφυλη βία, δανειζόμενη το αρχέτυπο της Αντιγόνης. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Έλλη Παπακωνσταντίνου και έχω τη χαρά να παίζω με άλλες πέντε υπέροχες καλλιτέχνιδες και γυναίκες.

Πέρα, όμως από την τύχη που έχω να είμαι δημιουργική και να αμείβομαι για αυτό, δεν μπορώ παρά να θυμώνω με όλα όσα ΔΕΝ έχουν γίνει από πλευράς της Κυβέρνησης. Και ακόμα περισσότερο με δηλώσεις εντός Βουλής τύπου «τα παίρνουν μαύρα οι καλλιτέχνες». Αν υπάρχει κάποιο σχέδιο, τότε αυτό φαίνεται ότι είναι η ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του κλάδου! Και αν δεν αλλάξουμε κάτι σε όλο αυτό το παζλ, ούτε οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, ούτε πολλοί από τους συνανθρώπους μας δεν θα αντέξουν.

(συνήθως είμαι πιο αισιόδοξη )

Ένα χρόνο τώρα βιώνουμε μία περίοδο γεμάτη από ατελείωτα lockdown και αυστηρών μέτρων ενάντια στον κορoνοιό; Πώς διαχειρίζεσαι όλο αυτό το διάστημα αυτή τη νέα κανονικότητα; Πόσο σ’ έχει επηρεάσει και τί είναι αυτό που έχει αλλάξει σε σένα και στη καθημερινότητα σου;

– Την διαχειρίζομαι σαν να μην είναι κανονικότητα και έτσι περνάνε καλύτερα οι μέρες.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω πόσο μ΄έχει επηρεάσει όλη αυτή η ιστορία, παρά μόνο αν μ΄ένα μαγικό τρόπο μεταφερόμασταν στη μπάρα του αγαπημένου μου μαγαζιού! Θα παραγγείλω ρούμι.σκέτο και θα στα πω όλα!

Πέρα από την υγειονομική κρίση ο καλλιτεχνικός χώρος αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες έναν ακόμη δύσκολο αγώνα μετά από τις σημαντικές καταγγελίες που έχουν βγει στο φως και αφορούν περιστατικά βίας και άσχημης συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο. Πώς ένιωσες στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων; Βίωσες ποτέ προσωπικά ένα άσχημο περιστατικό στη δουλειά σου ή μια δύσκολη συνεργασία που να σε κάνει να αναρωτηθείς αν και ο υπόλοιπος χώρος είναι παρόμοιος με αυτόν που περιγράφεται στα μέσα;

– Στον εργασιακό μου χώρο, έχω νιώσει απογοήτευση από συμβατικές ή εξουσιαστικές συμπεριφορές, αλλά ποτέ δεν έχω βιώσει σεξουαλική ή άλλου είδους κακοποίηση που να μου έχει προκαλέσει τραύμα.

Αρχικά, θα σου πω αυτό που οι περισσότερες/οι συνάδελφοι μου υποστηρίζουν: «δεν έπεσα και απ΄τα σύννεφα!». Από κει και πέρα, όλα αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας , μου προκαλούν φρίκη. Εύχομαι οι θύτες να λάβουν την ανώτατη των ποινών και εύχομαι μέσα από όλες αυτές τις αποκαλύψεις, να αντλήσουν δύναμη όσοι άνθρωποι υφίστανται κακοποίηση και να ζητήσουν βοήθεια και απονομή δικαιοσύνης. Και είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι. Μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί κατά 40%!

Ο χώρος μετά από τις υποθέσεις που έχουν λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης θεωρείς ότι θα βιώσει ένα σημαντικό ξεσκαρτάρισμα στις μελλοντικές συνεργασίες και στα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών;

– Ο χρόνος θα δείξει..

Με χαροποιεί πολύ η συσπείρωση, η κινητοποίηση και η έρευνα που συντελείται στον κλάδο, αλλά, όσον αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα, συλλογική σύμβαση ακόμα δεν έχουμε!

Όταν πια τα δεδομένα γύρω μας πάρουν μια νέα τροπή και επανέλθουμε σε μία νέα κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας και την χαλάρωση των μέτρων, τι θα ήταν αυτό που θα ήθελες να κάνεις και σου έχει λείψει όλη αυτή την περίοδο;

– Θέλω να κάνω ένα πάρτυ και να καλέσω όλες και όλους τους φίλους μου και όλες και όλους τους φίλους των φίλων μου!

Πώς είναι η Σοφία όταν βρίσκεται εκτός γυρισμάτων και εργασιακού χώρου; Πώς απολαμβάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

-Υπάρχουν μέρες που η Σοφία το μόνο που θέλει είναι να λιάζεται διαβάζοντας ένα από τα πέντε βιβλία που έχει ανοιχτά και που σπάνια καταφέρνει να ολοκληρώσει (ειδικά τον τελευταίο καιρό), άλλοτε μόνη της, άλλοτε με τους ανθρώπους που αγαπά, και υπάρχουν και άλλες μέρες που καταπιάνεται με ότι τρελή ιδέα της έρθει στο μυαλό. Δεν κάθεται και ήσυχο αυτό το κορίτσι!

Μέσα στην αβεβαιότητα την οποία βιώνουμε καθημερινά , χωράει για σένα ένα όνειρο για το μέλλον; Μετά την συμμετοχή σου στη σειρά, έχεις μπει στη διαδικασία να συζητάς νέα πράγματα για τους επόμενους μήνες;

– Η αβεβαιότητα είναι όντως μεγάλη, αρνούμαι όμως να σταματήσω να κάνω όνειρα. Αν σταματήσω να ονειρεύομαι, να είμαι δημιουργική, να εξελίσσομαι, να επαναστατώ όσο μπορώ ενάντια σε αυτή τη νέα κανονικότητα που λέγαμε πριν, το λιγότερο που μπορεί να μου συμβεί, είναι να μαραζώσω.

Η αλήθεια είναι, ότι, ναι, έχω μπει στη διαδικασία να συζητήσω κάποιες προτάσεις, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο.

thumbnail_DSC07617 (3)

 

Η Σοφία Μανώλη αυτή την περίοδο, συμμετέχει στην υβριδική ψηφιακή παράσταση, το «Traces of Antigone» η οποία βασίζεται στο θεατρικό έργο της Χριστίνας Ουζουνίδου ,σε σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου.

Στο παρακάτω link θα εντοπίσετε όλες τις πληροφορίες της παράστασης.

http:// https://www.eventbrite.com/e/traces-of-antigone-tickets-104746513642?fbclid=IwAR0YnKk6eQ9q4KZY7iH88arwMntHoagEJjugn76d8tABgU1c3Ykbr_k-QHI

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«Esena exw»: Κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι των LvL Band από την Qubi
Επόμενο άρθροΊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: «Το Θέατρο είναι οι άνθρωποί του»