Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μέμος Κοέν: “Η πανδημία μας έκανε όλους να τεστάρουμε το μέσα μας...

Μέμος Κοέν: “Η πανδημία μας έκανε όλους να τεστάρουμε το μέσα μας και το έξω μας”

122164607_10223772958133255_1897103636386313598_n

Μέμος Κοέν: “Η πανδημία μας έκανε όλους να τεστάρουμε το μέσα μας και το έξω μας”. Aπό τους άριστους επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου οι οποίοι χαρακτηρίζονται για την αστείρευτη διάθεση τους στο πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς, την φρέσκια τους σκέψη και την ιδιαίτερη αισιοδοξία την οποία αποπνέουν.

Ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ την δουλειά του, αντιτίθεται στη μαζικότητα της ταμπέλας και παράλληλα χαίρεται την ζωή και την οικογενειακή του γαλήνη στο έπακρο.

Ο Μέμος Κοέν μιλάει στο Koitamagazine.gr για την φετινή του παρουσία στην Έξαψη, στο Mega, τον ιδιαίτερο ρόλο του Νικηφόρου, το φετινό τηλεοπτικό τοπίο και τις σειρές που ξεχωρίζει ως τηλεθεατής. Ακόμη ο ταλαντούχος ηθοποιός αναφέρεται στο πώς βίωσε το διάστημα της πανδημίας μέσα στο σπίτι, όντας πατέρας δύο παιδιών, στην αποχή του από την θεατρική σκηνή και για το πώς ένιωσε όταν επέστρεψε πριν λίγο καιρό σε ρυθμούς προβών, στο διαφημιστικό του “παιδί”, την εταιρία New Age Com αλλά και στην άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι περισσότεροι ηθοποιοί του χώρου.

Τέλος δεν διστάζει να πάρει θέση για το τσουνάμι καταγγελιών που έχει έλθει στο φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες και αφορά τον θεατρικό του χώρο ενώ αποκαλύπτει τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει μετά το οριστικό τέλος της υγειονομικής κρίσης.

136072591_10224400338137363_1786352288895372127_n

Την φετινή τηλεοπτική σεζόν ο κόσμος σε παρακολούθησε στην Έξαψη, στο Mega. Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με την σειρά του Μεγάλου Καναλιού Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το φετινό τηλεοπτικό ταξίδι;

Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτη την σεζόν συμμετέχω στην «έξαψη» και στο μεγάλο κανάλι. Η πρόταση μου έγινε από τον σκηνοθέτη Βασίλη Τσελεμέγκο και τους συνεργάτες του. Με τον Βασίλη είχαμε συνεργαστεί & την περσινή σεζόν στο «έρωτας μετά» στον alpha με μεγάλη επιτυχία. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρέθηκα στην παρέα της Έξαψης . Γνώρισα εξαιρετικούς ηθοποιούς & νομίζω ότι έκανα φιλίες που θα κρατήσουν και χρόνια.

Στην Έξαψη υποδύθηκες τον Νικηφόρο, τον πιστό μπάτλερ του σπιτιού της οικογένειας Αξιώτη. Τι σου κέντρισε το ενδιαφέρον σε αυτό το ρόλο και τι σχόλια έλαβες από το κόσμο;

Ο ρόλος του Νικηφόρου όταν τον πρωτοδιάβασα τον βρήκα τρελά ενδιαφέρων. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω έναν άνθρωπο εντελώς διαφορετικό από εμένα. Σε πρώτη ανάγνωση φροντιστηριακό, εξυπηρετικό αλλά ύποπτο για να μπορεί να παρακολουθήσει και την πλοκή του σεναρίου που έχει να κάνει με την εξιχνίαση ενός ατυχήματος. Θυμάμαι την μελέτη που έκανα στην αρχή για να χτίσω το ρόλο . Για εμάς τους ηθοποιούς αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον ταξίδι.

Ο Νικηφόρος στα προηγούμενα επεισόδια επέστρεψε ιστορία, διαφωτίζοντας την υπόθεση της Βίκυς Βούλγαρη και του Τζώρτζη Αξιώτη με την αστυνομική του κατάθεση. Ο ρόλος του ολοκληρώθηκε σε αυτό το σημείο ή ενδέχεται να τον δούμε μέχρι το τέλος της ιστορίας;

Πράγματι ο Νικηφόρος επιστρέφει και καταθέτει ότι ξέρει για την υπόθεση Βούλγαρη-Αξιώτη. Ουσιαστικά επιβεβαιώσε ότι απολύθηκε από τη βίλα .
Ποτέ όμως δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα στην συνέχεια σε ένα τόσο ενδιαφέρον σενάριο οπως της “έξαψης”.

Φέτος στο σήριαλ συνεργάστηκες με μια πλειάδα καταξιωμένων πρωταγωνιστών του χώρου όπως η Ιωάννα Παππά, ο Τάσος Νούσιας, ο Νίκος Νικολάου, η Λουκία Πιστιόλα με τους οποίους μοιράστηκες αρκετές τηλεοπτικές στιγμές . Τι έχεις αποκομίσει από αυτή την τηλεοπτική συνύπαρξη με αυτούς τους ανθρώπους; Το κομμάτι της συνεργασίας και το καλό κλίμα είναι πάντα για σένα πιο ψηλά από κάθε άλλο σε κάθε νέα δουλειά η οποία θα σου προταθεί;

Είναι τιμή και προίκα μου που βρέθηκα τηλεοπτικά μαζί τους .
Εμαθα από αυτούς και νομίζω ότι εξελικτικά σαν ηθοποιός με αυτήν την συνεργασία.

Τα πιο σημαντικά πράγματα για μια πετυχημένη συνεργασία για έναν ηθοποιό είναι :
το σενάριο, οι συνάδελφοι του και η παραγωγή. Είμαι ξεκαθαρα τυχερός φέτος αφου είχα την τύχη να είμαι 3 στα 3!!

145985609_10224625837214699_4738497909868452855_n

Στη μέχρι τώρα πορεία σου μετράς αξιόλογες συμμετοχές σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές ενώ φέτος σε είδαμε στην Έξαψη, στη νέα εποχή της μυθοπλασίας, στην επαναλειτουργία του Μεγκα. Πώς είδες αυτή την επάνοδο των σειρών στην ιδιωτική αλλά και δημόσια τηλεόραση; Ξεχώρισες κάτι στο υπόλοιπο πρόγραμμα της τηλεόρασης;

Νομίζω ζούμε στιγμές μετά κρίσης εποχή πια. Έχουμε πολλές σειρές μυθοπλασίες τόσο στην ιδιωτική αλλά και στην κρατική τηλεόραση. Με πολύ ωραία σενάρια, εξαιρετική σκηνοθεσία και ιδιαίτερες ερμηνείες!

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η τηλεόραση, στο κομμάτι της μυθοπλασίας, είναι στα καλύτερα της. Από τον Αντέννα ξεχωρίζω τις άγριες μέλισσες. Με συγκινεί η ΕΡΤ με τα καλύτερά μας χρόνια. Βλέπω με ενδιαφέρον το σιωπηλό δρόμο στο mega & δεν θα άλλαζα με τίποτα το ραντεβού μου κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21.00 με την «έξαψη» στο μεγάλο κανάλι.

Η πανδημία εδώ και ένα χρόνο έχει φέρει ριζικές αλλαγές στη καθημερινότητα μας με τους περιορισμούς να παραμένουν στη ζωή μας και την οικονομική κρίση να έχει ισοπεδώσει όλους τους τομείς. Πώς βιώνεις τόσους μήνες όλη αυτή την κατάσταση? Σε τι επίπεδα κυμάνθηκε η ψυχολογία σου;

Η πανδημία μας έκανε όλους να τεστάρουμε το μέσα μας και το έξω μας, όσο ποτέ άλλοτε. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν απαγορευμένο φρούτο να συναντήσεις τους δικούς σου ανθρώπους, μία βόλτα στη θάλασσα ή μια αγκαλιά.
Άλλοι το περάσαμε πιο δύσκολα, άλλοι λιγότερο αλλά εύκολο δεν πιστεύω ότι ήταν για κανέναν. Θα έχουμε να το θυμόμαστε και θα το διηγούμαστε.

Στα παιδιά μου θυμάμαι είπα στην αρχή της πανδημίας πέρσι το Μάρτιο, καταγράψτε αυτά που θα ζήσουμε σε ενα ημερολόγιο κι αυτά που θα αισθανθείτε. Ειναι βέβαιο ότι θα ενδιαφέρουν σίγουρα τα παιδιά μας στο μέλλον να το διαβάσουν αυτό. Η Πανδημία τελειώνει, έρχεται η επόμενη μέρα και ανυπομονώ να ζήσουμε όλοι αυτά που στερηθήκαμε.

Είσαι πατέρας μιας δωδεκαχρονης κόρης & ενός εννιάχρονου αγοριού.Πώς αντιμετώπισες αυτή την δύσκολη υγειονομική κρίση έχοντας παιδία σε μικρή ηλικία στο σπίτι; Πανικοβλήθηκες με την έξαρση της νόσου ή επιστράτευσες την ψυχραιμία σου;

Όλοι αγχωθήκαμε λίγο πολύ όμως δύο μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι που δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν έξω και να παίξω με άλλα παιδιά από μόνο του ακούγεται δύσκολο έργο.

Αν ήθελε παλιά υπομονή τώρα θέλει υπομονή επί 10 αλλά τα καταφέραμε, το βγάλαμε. Στο τέλος όλα πήγανε καλά. Το μυστικό μου, οι αναπνοές και το χαμόγελο.

Τα θέατρα παραμένουν κλειστά μέχρι και σήμερα ενώ είναι αβέβαιο το πότε θα πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία τους. Πώς ήταν αυτή η αποχή από το θεατρικό σανίδι και από την επαφή που είχες με το κόσμο; Τι σου έλειψε περισσότερο από την μαγεία του θεάτρου;

Είναι αδιανόητο ότι έχουμε ζήσει ήδη ένα χρόνο με κλειστά τα θέατρα. Για έναν ηθοποιό που δε βρίσκεται στο σανίδι είναι σα να μη βρίσκεται στο σημείο που το καθορίζει .
Σε όλους έχει λείψει και σε εμάς & στον κόσμο .

Πρόσφατα έπαιξα σε μία παράσταση που θα προβάλλεται online & την οργάνωσε ο εξαιρετικός Σπύρος Πουλής. Όταν βρέθηκα για πρόβες πάνω στο σανίδι δεν ήξερα αν ήθελα να χοροπηδήσω γελώντας ή να βάλω τα κλάματα από συγκίνηση. Τίποτα πιο μαγικό από το θέατρο.

174777503_10225210922441464_2028908018504784110_n

Παράλληλα με την επαφή σου με την υποκριτική, ασχολείσαι και με την διαφημιστική εταιρία New Age Com την οποία ο ίδιος έχεις ιδρύσει με αρκετές σημαντικές διαφημιστικές παραγωγές στο ενεργητικό της. Τι σε γοήτευσε πάνω σε αυτό το αντικείμενο; Αυτή η ενασχόληση ήταν ένα σωσίβιο για σένα σε περίπτωση που τα δεδομένα στον καλλιτεχνικό χώρο δεν ήταν ιδανικά από οικονομικής πλευράς;

Την διαφημιστική new age την ξεκίνησα πριν 20 χρόνια. Νιώθω πολύ περήφανος που είμαι στο τιμόνι της, έχοντας πετυχημένες δουλειές on air και χαρούμενους διαφημιζόμενους.
Με όλη μου την ομάδα καθημερινά προσπαθώ με όσο πιο δημιουργικό τρόπο να κάνω αναγνωρίσιμα τα προϊόντα που διαφημίζω. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα η δημιουργικότητα, δεν μπορώ χωρίς αυτήν .

Σε αντίθεση μ’ έμενα όμως οι περισσότεροι ηθοποιοί αναγκάζονται να ζήσουν από το επάγγελμα τους και μόνο. Δυστυχώς η επιβίωση και ο βιοπορισμός μόνο από την υποκριτική τέχνη στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολος. Ελάχιστοι είναι εκείνοι οι ηθοποιοί που μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια μόνο από την υποκριτική και αυτό με θλίβει.

Μίλησε μας λίγο για την συνεργασία σου με τον Σπύρο Πούλη, τη Μαριλένα Ράδου και το Γιώργο Ζώη και γι’ αυτό που έχετε ετοιμάσει παρέα;

Είναι μια υπέροχη κωμωδία, σύγχρονη, ευρηματική που νομίζω ενθουσιάζει όποιο ή όποια την παρακολουθήσει. Εξαιρετικοί ηθοποιοί και εγώ τυχερός γιατί έχω ένα ρόλο που έτσι όπως δημιουργήθηκε θα προσφέρει μαζι με το υπόλοιπα σύνολο πολύ γέλιο.

Τους τελευταίους δύο μήνες ο θεατρικός χώρος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας έπειτα από τις σημαντικές καταγγελίες συναδέλφων σου για περιστατικά βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο. Πώς ένιωσες στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων;

Είμαι πολύ λυπημένος για αυτά που συμβαίνουν στον κλάδο μου ταυτόχρονα όμως είμαι και υπερήφανος που συνάδελφοι μου βγήκαν και μίλησαν ανοιχτά για αυτό.
Ελπίζω να γεννήθηκε μια καινούργια μέρα που εμείς οι άνθρωποι δε θα φοβόμαστε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας απέναντι στον οποιοδήποτε σκοτεινό τύπο που βρίσκεται σε θέση ισχύος.

Πιστεύεις ότι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, θα υπάρξει μία νέα εποχή για τον καλλιτεχνικό κλάδο και για τις μελλοντικές συνεργασίες που θα λάβουν μέρος σε αυτόν; Θα υπάρξει ένα ξεσκαρτάρισμα τους επόμενους μήνες;

Ναι είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει επόμενη μέρα η οποία θα είναι πιο φωτεινή.

Πώς είναι η ζωή του Μέμου εκτός τηλεοπτικών πλατώ και διαφημιστικών project; Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο εν μέσω πανδημίας και τι θα ήθελες να κάνεις όταν τα μέτρα γύρω μας περιοριστούν;

Η καθημερινότητά μου είναι πολύ φορτωμένη προσπαθώντας να γεμίσω τα κενά που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Στον ελεύθερo μου χρόνο μου με χαλαρώνει να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω και να φροντίζω την οικογένειά μου.

Ανυπομονώ όταν τελειώσει η πανδημία να πάω με τα παιδιά μου για ψάρεμα, να ανταμώσουμε με τους φίλους μου και τους συναδέλφους μου, να βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι ξανά & χίλια δυο άλλα που μας έχουν λείψει σε όλους μας.

Ζούμε σε μια αβέβαιη εποχή η οποία δε χωρά μακροπρόθεσμα σχέδια λόγω της επικινδυνότητας της νόσου. Τι ονειρεύεσαι για προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο; Υπάρχουν συζητήσεις ή ζυμώσεις για τους επόμενους μήνες σε θεατρικό ή τηλεοπτικό επίπεδο που θα ήθελες να γίνουν πραγματικότητα;

Θέλω μόνο να έχουμε την υγειά μας, να περάσει όλο αυτό και τα καλύτερα είναι μπροστά μας σε όλα τα επίπεδα.

47177055_10217498384072825_5861273926763544576_n

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤον Ιούνιο ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»
Επόμενο άρθροΌλγα Σκιαδαρέση: “Είμαι περήφανη για όσους μίλησαν”