Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ Ρεπορτάζ Ποιο είναι το Νο 1 τραγούδι όλων των εποχών, σύμφωνα με το...

Ποιο είναι το Νο 1 τραγούδι όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone;

music

Ποιο είναι το Νο 1 τραγούδι όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone; Προσωπικά το βρίσκω λίγο άκομψο να κρίνεται η μουσική. Διότι είναι καθαρά υποκειμενικό το ζήτημα και ο καθένας έχει τα γούστα του ακόμα και σε αυτό το θέμα. Δεν αρέσουν σε όλους οι ίδιοι καλλιτέχνες και η ίδια μουσική.

Όμως εδώ μιλάμε για το καλύτερο μουσικό περιοδικό παγκοσμίως, το Rolling Stone. Πρόσφατα δημοσίευσε τη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, στην ανανεωμένη της εκδοχή της. Καθώς σε αυτήν είχαμε 254 προσθήκες από την τελευταία φορά.

Πριν από 17 χρόνια το έτος 2004, το εν λόγω περιοδικό είχε ταράξει τα νερά της μουσικής βιομηχανίας παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τη λίστα του με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

Τότε, στο νούμερο ένα είχε βρεθεί το περίφημο «Like a rolling stone» του Bob Dylan, με το «Satisfaction» των Rolling Stones να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Το πασίγνωστο περιοδικό αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες πηγές αναφοράς.

Παρόλο που η νέα εκδοχή της λίστας έχει πλέον αριθμημένα 254 νέα τραγούδια, άφησε εκτός μερικά από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Όμως σταθερά το νούμερο ένα τραγούδι παραμένει ένα κομμάτι σύμβολο του 1967.

Ποιο είναι το Νο 1 τραγούδι όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone;

Το νούμερο ένα τραγούδι όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone είναι το Respect της Αρίθα Φράνκλιν. To single του 1967 «κατέλυσε τη ροκ εν ρολ, τη γκόσπελ και τα μπλουζ και δημιούργησε ένα μοντέλο της σόουλ μουσικής που οι καλλιτέχνες θεωρούν ακόμη και τώρα σύγχρονο»., αναφέρει το περιοδικό.

Το Respect (σημαίνει σεβασμός) ακούστηκε σε εκατομμύρια σπίτια κατά τη διάρκεια μίας εποχής που η ένταση στις ΗΠΑ σχετικά με την ισότητα δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, ήταν στο απόγειό της.

Στην αυτοβιογραφία της η Φράνκλιν έγραφε πως το Respect μιλούσε στην ψυχή όποιου ένιωθε παραγκωνισμένος ή αδικημένος.

«Αντανακλούσε την ανάγκη ενός έθνους, την ανάγκη του μέσου άντρα και της μέσης γυναίκας στο δρόμο, του επιχειρηματία, της μητέρας, του πυροσβέστη, του δασκάλου… όλων όσοι ήθελαν σεβασμό», έγραφε. «Ήταν, επίσης, μία από τις κραυγές πολέμου του κινήματος για τον εμφύλιο πόλεμο. Το τραγούδι απέκτησε μνημειακή σημασία».

Στην λίστα του 2018 το κομμάτι ήταν στην 5η θέση!

Ποιο είναι το Νο 1 τραγούδι όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone;

Διαβάστε ακόμη:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι: Αγώνας για να σωθεί η όραση της Ιωάννας
Επόμενο άρθροΑλίκη Βουγιουκλάκη: Τι μάρκα τσιgάρα κάπνιζε η αείμνηστη σταρ