Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Αθηνά Καραγιώτη: ”Όλα γίνονται για κάποιο λόγο”

Αθηνά Καραγιώτη: ”Όλα γίνονται για κάποιο λόγο”

αθηνά καραγιώτη

Αθηνά Καραγιώτη: ”Όλα γίνονται για κάποιο λόγο”. Νέα, όμορφη και εξαιρετικά ταλαντούχα. Αυτό που ξεχωρίσαμε σε εκείνη πέρα από το αστείρευτο πάθος της για δημιουργία, είναι η ευγένεια που πηγάζει από μέσα της.

Καλλιτεχνική προσωπικότητα με πραότητα χαρακτήρα έτοιμη να μάθει την τέχνη της μέσα από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Φέτος είναι η χρονιά της!
Ο λόγος στην ίδια!

Γράφει η Ηλέκτρα Ζίζιουλα

Για 2η τηλεοπτική χρονιά, η αγαπημένη καθημερινή – δραματική σειρά “Ήλιος” σε σκηνοθεσία Βίκυ Μανώλη – Λίνος Χριστοδούλου με την υπογραφή της Μαρίας Γεωργιάδου θα προβάλλεται μέσα από την συχνότητα του Αντέννα. Τι σας γοήτευσε στο σενάριο του “Ήλιου” και στον ρόλο σας;

Αρχικά με γοήτευσε το σενάριο,όλοι οι συνελεστές και το ότι πρόκειται για μια αξιόλογη σειρά με καταπληκτικό καστ.Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέροντα τον ρόλο μου καθώς είναι η πρώτη φορά που τηλεοπτικά ενδύομαι ένα κακό κορίτσι και είναι για μένα πρόκληση.

Κλισέ η ερώτηση αλλά θα την κάνω: Βρίσκετε κοινά χαρακτηριστικά με την ηρωίδα σας ή είναι κόντρα στην προσωπικότητα σας; Πως προσεγγίσατε τον ρόλο;

Η Τζένη είναι μια γυναίκα που ζει στα άκρα, δεν διστάζει να διεκδικήσει αθέμιτα όσο θεωρεί πως της ανήκουν και δεν φοβάται. Η Αθηνά από την άλλη είναι ήπιων τόνων. Ευδιάκριτα κοινά σημεία δεν υπάρχουν ίσως μόνο στη θέληση και αυτό με διαφορετικά μέσα διεκδίκησης. Άρα προσπαθώ να μπω στα παπούτσια της Τζένης κατανοώντας αρχικά το τι κουβαλάει γιατί και στη ζωή και στην Τέχνη όλα ξεκινούν απο εκεί.

Διαβάστε ακόμα: Αθηνά Καραγιώτη και Σαρίτα Χαΐμ

Πόσο απαιτητικό είναι να συμμετέχετε σε μια καθημερινή σειρά με πολύωρα γυρίσματα εκτός της έδρας σας;

Είναι τόσο καλό το κλίμα και τόσο άρτια η δουλειά που πραγματικά δεν το αισθάνομαι καθόλου.

Το θέατρο και η τηλεόραση για να έχουν άρτιο αποτέλεσμα χρειάζονται πολλά στοιχεία ,ένα απο αυτά είναι σίγουρα η συνεργασία. Ποιές έχετε ξεχωρίσει στη καριέρα σας μέχρι τώρα και τι έχετε καταφέρει να αποκομίσετε απο αυτές;

Η συνεργασία είναι απαραίτητη σε όλες τις δουλειές που δεν λειτουργούμε ως μονάδες και αυτό φαίνεται και στο αποτέλεσμα. Στο θέατρο και στην τηλεόραση η συνεργασία είναι καταλύτης στο αποτέλεσμα. Έχω ξεχωρίσει τηλεοπτικά την πρώτη τηλεοπτική δουλειά αυτή με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, η οποία με εισήγαγε στον κόσμο της κάμερας και ήταν για εμένα σχολείο.

Δεν θα μπορούσα να μην σας ρωτήσω για το ανεξάρτητο κίνημα #MeΤoo. Πιστεύετε πως θα επέλθει κάθαρσις στον καλλιτεχνικό χώρο;

Αυτό που συνέβη στον χώρο μας χάρη στο θάρρος και στην τόλμη αυτών των ανθρώπων αποκάλυψε τοξικές, χειριστικές και ποινικές συμπεριφορές που λαμβάναν χώρα χρόνια και έμεναν στο σκοτάδι. Ναι θεωρώ πως θα επέλθει κάθαρση και ακόμη καλύτερα κάποιος θα σκέφτεται δύο φορές να προσβάλει, κακοποιήσει και φέρει σε δύσκολη θέση το συνάδελφο του.

Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί η ποιότητα στην ελληνική τηλεόραση με όλο και λιγότερες παραγωγές επηρεάζοντας την μυθοπλασία. Αν και παρατηρείται μια ανάκαμψη στα τηλεοπτικά δρώμενα αφού τα ποσοστά τηλεθέασης ξεπερνούν τα τύπου “reality”. Ποιά είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό; Ευτυχώς φέτος είναι μια χρονιά όπου η τηλεόραση και οι παραγωγές τις ανθίζουν!

Η μυθοπλασία είναι ο στυλοβάτης του τηλεοπτικού προγράμματος και πάντα θα είναι, παρόλη την πρόσκαιρη μόδα των ριάλιτι που έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει. Ο κόσμος πάντα θα στρέφεται στις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται σταδιακά.

αθηνά καραγιώτη
Από την φωτογράφιση της Αθηνάς για το γυναικείο περιοδικό μόδας WS

Βιώσαμε όλοι μας μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Πόσο σας επηρέασε η κατάσταση τόσο ως ηθοποιό και καλλιτέχνη;

Η περίοδος που περάσε, επηρέασε οικονομικά ψυχολογικά όλο τον κόσμο και ακόμη πιο πολύ τους καλλιτέχνες. Δεν αποτέλεσα εξαίρεση μιας και είδα το θέατρο που εργάζομαι να κλείνει και για μήνες να βρίσκομαι μετέωρη.

Ο κόσμος σας γνώρισε και σας αγκάλιασε μέσα απο τη συμμετοχή σας στην τηλεοπτική σειρά “ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ” του Πάνου Κοκκινόπουλου. Πως πήρατε τον ρόλο;

Είχα μιλήσει με τον Πάνο Κοκκινόπουλο για μια θεατρική δουλειά, η οποία εν τέλει δεν πραγματοποιήθικε και μετά από δύο χρόνια ο ίδιος μου πρότυνε την συμμετοχή μου στο “Ου φονεύσεις”.

Μοιραστείτε μαζί μας μια συγκινητική στιγμή από το πρώτο σας τηλεοπτικό γύρισμα. Μπορείτε να ματαφέρετε ποιά ήταν τα συναισθήματα σας εκείνη την ημέρα;

Αυτό που ανακαλώ για να είμαι ειλικρινής από το πρώτο μου τηλεοπτικό γύρισμα είναι το υπέρμετρο άγχος μου και η ανασφάλεια μου, τα οποία κάμθηκαν άμεσα με την εμπειρία και την καθοδήγηση των συνεργατών μου.

αθηνά καραγιώτη

Εκτός από την τηλεόραση ασχολείστε και με το θέατρο. Ποιό από τα δύο σας δίνει καλύτερα το αίσθημα ελευθερίας όσον αφορά την απόδοση του ρόλου σας;

Σίγουρα το θέατρο γιατί είναι πολυσδιάστατο, αληθινό, άμεσο λυτρωτικό.

Σας γοητεύει περισσότερο το σανίδι η ο φακός;

Με γοητεύει περισσότερο ο φακός γιατί καλείσαι να αποδώσεις χαρακτήρες ιστορίες σε σεκάνς.

Αν γυρίσω πίσω στα εφηβικά σας χρόνια, ποιές ήταν οι επιθυμίες για αυτό το επάγγελμα;

Ως έφηβη μπορούσα να κατανοήσω μόνο το φαίνεσαι της εν λόγω δουλειάς ως ενήλικη η πραγματικότητα απέχει πολύ ως προς την ουσία και τις επιδιώξεις μου.

Περιγράψτε με μια φράση το θέατρο και την υποκριτική γενικότερα.

Απελευθέρωση.

Τι σας ώθησε στην απόφαση να μπείτε σε έναν τόσο δύσκολο επαγγελματικό χώρο;

Είμαι στο χώρο δέκα χρόνια και πάντα ήταν δύσκολα. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, δεν ήταν απόφαση μα ανάγκη.

Ποιό είναι το motto σας για να ξεπερνάτε δύσκολες καταστάσεις; Είστε αισιόδοξη για το μέλλον;

Πάντα είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη για να μην απογοητεύομαι. Το μότο μου; ‘Ολα γίνονται για κάποιο λόγο.

αθηνά καραγιώτη
Από την φωτογράφιση της Αθηνάς στο περιοδικό μόδας WS

Κλείνοντας, αν σας ζητούσα να μου κάνετε μια ευχή, ποιά θα ήταν αυτή; Ποιοί είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι, είναι κάτι ανακοινώσιμο;

Η Ευχή μου να μείνουμε όρθιοι για διανύουμε δύσκολα χιλιόμετρα. Ναι στις 29 Σεπτεμβρίου είναι η πρεμιέρα μας στο θέατρο Σταθμός με το “Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις” της Ορνέλα Βόρψι σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι με την Αμαλία Αρσένη, τη Βέφη Ρέδη και εμένα.

Σας ευχαριστώ απο καρδιάς για την όμορφη κουβέντα που είχαμε σας εύχομαι απο καρδιάς να έχετε μια πολύχρωμη και ανοδική πορεία.

Δείτε ακόμη:

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗρώ Μουκίου: Δεν μου αρέσουν οι καθρέφτες!
Επόμενο άρθροΣτέφανος Κορκολής: «Οι μουσικές του Ιστορίες» στο Βεάκειο