Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ραλλού Κρινή:”Την αποτυχία τη βλέπω ως ευκαιρία και ως γνώση”

Ραλλού Κρινή:”Την αποτυχία τη βλέπω ως ευκαιρία και ως γνώση”

IMG_20210905_134203_911

Ραλλού Κρινή:”Την αποτυχία τη βλέπω ως ευκαιρία και ως γνώση”

Ανήκει στις πολύπλευρες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου. Με την δημιουργία, το πείσμα  και την  αισιόδοξη ματιά  να τους ακολουθούν σε κάθε νέο τους επαγγελματικό βήμα.  Η  Ραλλού Κρινή με αφορμή την συμμετοχή της στην επιτυχημένη θεατρική παραγωγή  “Κάντω Τζαβέλλα” Δραγώι στα χρόνια της επανάστασης” , σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο  Koitamagazine.gr

20210728_141418

Έπειτα από ενάμιση χρόνο στον οποίο είχε επέλθει όλος ο θεατρικός χώρος σε μια σημαντική αδράνεια επέστρεψες το καλοκαίρι που μας πέρασε στο σανίδι με την συμμετοχή σου στη περιοδεία της παράστασης Κάντω Τζαβέλλα” Δραγώι στα χρόνια της επανάστασης. Του Θανάση Σταυρόπουλου σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα.

Πώς ένιωσες με την επιστροφή σου στην ενεργό θεατρική δράση και με την επαφή σου με το κόσμο όλο αυτό το διάστημα;

Η Κάντω είναι μια δουλειά που αγάπησα, είναι ένα έργο εποχής, αλλά τόσο διαχρονικό. Η γραφή του Θανάση υπέροχη.

Αυτή η παράσταση είναι μια ευτυχισμένη συγκυρία για μένα. Δούλεψα με αγαπημένους συναδέρφους και ένιωσα μετά από καιρό τη χαρά του να ανεβαίνω στη σκηνή που μου είχε λείψει πολύ. Την ζεστή υποδοχή του κόσμου και τον ενθουσιασμό του που μετά από απανωτές καραντίνες επιτέλους βρεθήκαμε και επικοινώνησαν οι ψυχές μας όπως μόνο μέσα από το θέατρο μπορούν. Το είχαμε ανάγκη και εμείς οι ηθοποιοί αλλά και το κοινό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που κάνω θέατρο άλλωστε.

Η παράσταση μέσα σε ένα δύσκολο καλοκαίρι από όλες τις απόψεις που δεν ευνόησε κατά πολύ τις περιοδείες και τις καλλιτεχνικές παραγωγές, κατάφερε να αποσπάσει θερμό χειροκρότημα από το κοινό, σπουδαίες κριτικές από ανθρώπους του χώρου, χαρακτηρίζοντας την ως μία από τις μεγάλες επιτυχίες του καλοκαιριού. Τι αποκόμισες από αυτή την επαγγελματική συνθήκη αλλά και από τα σχόλια συνεργατών και φίλων;

Εκτός από την θερμή συμμετοχή του κόσμου, από τα γεμάτα θέατρα που παίξαμε και το χειροκρότημα που εισπράττουμε, νιώθω ότι είμαι μια παράσταση που έχει αγαπηθεί και από το κοινό αλλά και από τους κριτικούς.

Έχω εισπράξει πολύ θετικά σχόλια για αυτή τη δουλειά και από τον κόσμο και από ανθρώπους του χώρου που εμπιστεύομαι και που θα τους χαρακτήριζα δύσκολους και από γνωστούς και φίλους.

Σε αυτή τη παραγωγή συνεργάστηκες επί σκηνής με μια αρκετά αξιόλογη ομάδα ανθρώπων και με μια σημαντική πορεία χρόνων στο θεατρικό σανίδι. Τι έχεις αποκομίσει από αυτή την επαγγελματική συνύπαρξη;

Πάντα μαθαίνω από τις συνεργασίες μου και από τους πιο παλιούς αλλά και από τους νεότερους συναδέρφους μου έχω ανοιχτές τις κεραίες μου για να γίνομαι καλύτερη στη δουλειά μου αλλά και καλύτερος άνθρωπος. Είναι μια δύσκολη δουλειά και ταυτόχρονα μαγική. Είμαι χαρούμενη γι’ αυτή τη συνεργασία είναι όλοι ξεχωριστοί και ταλαντούχοι.

received_1690730744470026

B612_20210626_175719_646 (2)

received_3252841864946736

Εδώ και ενάμιση χρόνο όλοι οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου βίωσαν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να βιώνουν μια σημαντική αδράνεια λόγω των μειωμένων παραγωγών εν μέσω πανδημίας.
Πώς ήταν για σένα όλο αυτό το διάστημα μακριά από τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις έχοντας μπει σε μια επαγγελματική αναμονή; Που διοχέτευες την ενέργεια σου και πώς ήταν η ψυχολογία σου;

Πέρασα από διάφορα στάδια στις καραντίνες. Αγχώθηκα, στεναχωρήθηκα αλλά στο τέλος προσπάθησα να χρησιμοποιήσω αυτή τη συγκυρία υπέρ μου. Διάβασα αρκετά, έκανα την γυμναστική μου τον διαλογισμό μου, χρησιμοποίησα τα social media ως μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο και στην δεύτερη καραντίνα δούλευα κιόλας όπως έχω ξαναπεί σκηνοθέτησα και χορογράφησα μια παράσταση, ένα μιούζικαλ με παιδιά και εφήβους το ” λευκό τριαντάφυλλο” οπότε για έξι μήνες περίπου έκανα πρόβες μέσα στη καραντίνα και έβγαινα από το σπίτι κανονικά οπότε ήταν πολύ καλύτερα από την πρώτη και ήρθα και σε επαφή με παιδιά που τα αγαπώ πολύ.

Πρώτη σου αγάπη ήταν η τέχνη του χορού με τον οποίον ασχολήθηκες ενεργά από τα εφτά σου χρόνια τόσο ως χορεύτρια αλλά και στη συνέχεια στο κομμάτι της διδασκαλίας ενώ το 2009 ξεκίνησε το πρώτο σου θεατρικό ταξίδι ως ηθοποιός με την παράσταση La Vie στο Θέατρο Χώρα.

Ποια ήταν η καθοριστική στιγμή που σε έκανε να αποφασίσεις ότι η υποκριτική τέχνη αλλά και το καλλιτεχνικό κομμάτι θα είναι αυτό που θα ακολουθήσεις επαγγελματικά στην ζωή σου;

Στα πέντε μου με ρωτούσαν οι γονείς μου τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και έλεγα  τραγουδίστρια ή χορεύτρια. Τελικά έγινα χορεύτρια και ηθοποιός. Άρα δεν ξέρω πως αλλά ήξερα από την παιδική μου ηλικία τι ήθελα να κάνω. Μεγαλώνοντας και αφού είχα ασχοληθεί με το χορό και ως χορεύτρια και ως δασκάλα αλλά και ως χορογράφος κάποια στιγμή είπα θα δώσω εξετάσεις και στο θέατρο θέλω να δοκιμάσω τον εαυτό μου κι εκεί. Και το 2005 έδωσα εξετάσεις, πέρασα κατευθείαν και ξεκίνησα τις σπουδές μου και στην υποκριτική. Και μάλιστα έμαθα ότι πέρασα την ίδια μέρα και είναι μια ιστορία που τη λέω από τότε και χαμογελώ.

Το θέατρο ήρθε ως φυσική συνέχεια τελικά για μένα.

Από τα χρόνια της φοίτησης σου στη Δραματική Σχολή μέχρι και σήμερα τι είναι αυτό που έχει αλλάξει προσωπικά σε σένα αλλά και στο τρόπο που βλέπεις το κομμάτι της δουλειάς; Έχεις αναθεωρήσει για τυχόν επιλογές ή καταστάσεις που βίωσες; Τι σκεφτόταν τότε η Ραλλού στο ξεκίνημα της και τι τώρα;

Σκεφτόμουν το όπου με πάει και το ίδιο σκέφτομαι και τώρα. Το go with the flow που λένε και στο χωριό μου. Κάνω όνειρα αλλά θέλω να ζω στο παρόν όσο μπορώ. Θέλω να πιστεύω ότι έχω ωριμάσει από τότε και έχω εξελιχθεί.

Από το παρελθόν μου μαθαίνω, έχω τη στάση ζωής που δεν μετανιώνω για τίποτα από αυτά που κάνω έστω κι αν αποτύχουν. Την αποτυχία άλλωστε τη βλέπω ως ευκαιρία και ως γνώση.
Νομίζω ότι μαζί με την εξέλιξη μου ως άνθρωπος έρχεται και η εξέλιξη μου ως καλλιτέχνης. Είναι αλληλένδετα για μένα αυτά τα δύο.

Η τηλεόραση τα τελευταία δύο χρόνια έπειτα μια σημαντική κρίση που υπέστη το σύνολο των τηλεοπτικών παραγωγών λόγω του μειωμένου κόστους, δείχνει σημάδια ανάκαμψης με την δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση να επενδύει δυναμικά στο κομμάτι της μυθοπλασίας, αλλά και την πλατφόρμα του Cosmote Tv τελευταία να έχει παρουσιάσει υλικό αντάξιο των πλατφορμών του Netflix. Υπάρχει κάτι που τα τελευταία χρόνια έχεις ξεχωρίσει στη μικρή οθόνη και που σου αρέσει να παρακολουθείς;

Χαίρομαι που επιτέλους μετά από αρκετά χρόνια, επενδύουν τα κανάλια στη μυθοπλασία και πάλι και ανοίγουν λιγο περισσότερο οι δουλειές για μας τους ηθοποιούς. Παρακολούθησα αρκετά Netflix τον τελευταίο χρόνο, είδα αρκετές ξένες σειρές και ξεχώρισα την τουρκική σειρά Ethos.

Δεν βλέπω πολύ τηλεόραση αλλά έχω ρίξει τη ματιά μου στις σειρές που παίζονται τώρα στην τηλεόραση από ενδιαφέρον και επαγγελματική διαστροφή περισσότερο.

Θα ήθελες στο μέλλον να βρεθείς και σε μια τηλεοπτική παραγωγή και να δοκιμαστείς και σε αυτό το κομμάτι;

Εννοείται. Μου αρέσει και η τηλεόραση είναι μέρος της δουλειάς μου αλλωστε και θέλω πολύ να παίξω και εκεί. Θα έρθει και αυτό στην ώρα του πιστεύω.

IMG_20210921_155350

Την φετινή καλοκαιρινή περίοδο ξεκίνησαν δειλά δειλά οι πρώτες παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες παραγωγές που θα παρουσιαστούν τη νέα νέα χειμερινή σεζόν . Πώς βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί στο καλλιτεχνικό χώρο εν μέσω εμβολιαστικης περιόδου; Υπάρχει αγωνία από θεατές αλλά και από ανθρώπους του χώρου σχετικά με την επόμενη μέρα;

Ναι. Έχουμε όλοι την αγωνία μας με την πανδημία για το αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα θέατρα και το τι μέτρα θα παρθούν για τους ανεμβολίαστους. Ακόμα υπάρχει ο φόβος για τους κλειστούς χώρους τώρα που θα ανοίξουν και τα χειμερινά θέατρα για το τι πληρότητα θα έχουμε κλπ. Ελπίζω να μην ξαναπεράσουμε lockdown, είναι κάτι που δεν θα το αντέξουμε ούτε ψυχολογικά ούτε οικονομικά όλοι μας.

Την σεζόν που μας πέρασε ο θεατρικός χώρος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας έπειτα από τις σημαντικές καταγγελίες συναδέλφων σου για περιστατικά βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο.Ήδη δύο υποθέσεις έχουν λάβει τον δρόμο της δικαστικής οδού ενώ τους επόμενους μήνες αναμένονται περισσότερες εξελίξεις από καταγγελίες που δεν έχουν βρεθεί ακόμα στο φως της δημοσιότητας.
Πώς ένιωσες στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων και στη δυναμική που απέκτησε το ελληνικό #metoo στη χώρα;

Χαίρομαι που άνοιξαν τα στόματα επιτέλους και μαζί με τα στόματα άνοιξαν και τα αυτιά να ακούσουν. Δεν έπεσα από τα συννεφα. Όπως θα έχετε μάθει όλοι γνωρίζαμε ότι συνέβαιναν γιατι είναι μικρή η αγορά της Ελλάδας και ή απλώς τα ακούγαμε ως φήμη για συγκεκριμένους ανθρώπους μέσα στο χώρο ή κάποιοι είχαμε και τις δικές μας άσχημες εμπειρίες ιδίως εμείς οι γυναίκες.

Προσωπικά έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες πολλές φορές αλλά και άσχημη συμπεριφορά και μπούλινγκ από γυναίκες. Και δεν είναι μόνο στο θέατρο που υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές αλλά σε όλους τους χώρους. Απλώς ο δικός μας χώρος είναι πιο προβεβλημένος και γι’αυτό και βγήκαν στη φόρα ονόματα και καταστάσεις αλλά και γιατί θεωρώ ότι η τέχνη είναι πάντα μπροστά στις αλλαγές τις κοινωνίας. Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι χώροι . Είναι σημαντική στιγμή το κίνημα metoo σε παγκόσμιο επίπεδο στην κοινωνία μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.

Για τον κόσμο που σε γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια σου μέσα από την δουλειά σου, πώς είναι η Ραλλού ως άνθρωπος, τι χαρακτήρας είναι και πώς είναι η καθημερινότητα της όταν οι διακόπτες στη δουλειά κλείνουν; Τι απολαμβάνεις να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο και τι είναι αυτό που σε κρατάει δημιουργική και αισιόδοξη την περίοδο που διανύουμε;

Είμαι ανήσυχος άνθρωπος, κάνω πολλά πράγματα αλλά αν και δεν φαίνεται δεν είμαι πολύ κοινωνική. Έχω λίγους ανθρώπους και καλούς δίπλα μου και δεν ανοίγομαι εύκολα ενώ δείχνω τα συναισθήματα μου, αυτοί που είναι κοντά μου ξέρουν ποια είμαι. Επιλέγω να κάνω παρέα με ανθρώπους που με γοητεύει κάτι σε αυτούς. Η προσωπικότητα ο χαρακτήρας τους και η ψυχή τους. Και που επικοινωνούμε βαθιά.

Στον ελεύθερο μου χρόνο εκτός δουλειάς πάλι με κάτι από τη δουλειά θα ασχολούμαι. Μου αρέσει να τρώω έξω με φίλους να τους μαγειρεύω, να περπατάω δίπλα στη θάλασσα. Γυμνάζομαι, διαβάζω, γράφω στα social media και απολαμβάνω είτε την μοναχικότητα μου είτε την παρέα φίλων μου και να συζητάμε από φιλοσοφία μεχρι μόδα. Θέατρο, συναυλίες, σινεμά και ταξίδια είναι μέσα στις προτεραιότητες μου αλλά και απλώς να ηρεμώ και να επαναπροσδιορίζω τη ζωή μου. Μου αρέσει επίσης να διαβάζω ψυχολογία, και ανατολική φιλοσοφία.

Είσαι από τους ανθρώπους όπου  κουβαλούν τη δουλειά και τα άγχη της ακόμα και στην έξω ζωή τους ή  επιθυμείς να δίνεις βαρύτητα  στο προσωπικό κομμάτι διαχωρίζοντας το ένα με το άλλο;

Προσπαθώ να τα διαχωρίζω αλλά δεν το καταφέρνω πάντα. Είναι δύσκολο όταν κάνεις αυτή τη δουλειά.

Ζούμε σε μια αβέβαιη εποχή η οποία δε χωρά μακροπρόθεσμα σχέδια λόγω της επικινδυνότητας της νόσου. Κάνεις όνειρα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο; Ποιοι είναι οι στόχοι που θες να καταφέρεις τα επόμενα χρόνια;

Κάνω όνειρα πολλά και επειδή πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε την πραγματικότητα μας, προσπαθώ να σκέφτομαι αισιόδοξα και να διώχνω τις αρνητικές σκέψεις που δημιουργεί το μυαλό μου.

Δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, ζω στο τώρα όσο μπορώ αλλά έχω στο μυαλό μου πολλά πράγματα που θα ήθελα να κάνω στο μέλλον στα επαγγελματικά μου ως ηθοποιός αλλά και ως σκηνοθέτρια. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να κάνω ωραίες συνεργασίες με ωραίους ανθρώπους και να νιώθω γεμάτη και καλά μέσα μου.

Υπάρχουν συζητήσεις ή ζυμώσεις για νέα πρότζεκτ για την επόμενη σεζόν τα οποία έχεις σχεδιάσει και θα ήθελες να υλοποιηθούν αν τα δεδομένα της πανδημίας το επιτρέψουν;

Ναι είμαι σε συζητήσεις για διάφορα πρότζεκτ τα οποία δεν μπορώ να ανακοινώσω ακόμα. Όταν  οριστικοποιηθούν, θα μπορώ να μιλήσω γι’ αυτά πιο εύκολα. Μην τα γκαντεμιάσω κιόλας, είναι δύσκολες οι εποχές αλλά είμαι ανοιχτή για ο,τι ωραίο έρθει ως πρόταση σε δουλειές και σε συνεργασίες. 

IMG_20210703_133532 (2)

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣπύρος Φωκάς: Νέα έκκληση για βοήθεια μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΟι σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο της Σ. Σαμπαχ με τον Δ. Νικολαΐδη