Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Μαγευτικό: Δείτε τις 48 αποχρώσεις της Σελήνης

Μαγευτικό: Δείτε τις 48 αποχρώσεις της Σελήνης

Selini_UP

Μαγευτικό: Δείτε τις 48 αποχρώσεις της Σελήνης

Επί δέκα χρόνια, μια Ιταλίδα δασκάλα δημοτικού που λατρεύει την αστρονομία φωτογράφιζε την Σελήνη σε διαφορετικές ώρες και στιγμές, συλλέγοντας σταδιακά την εκπληκτική παλέτα των «χρωμάτων του φεγγαριού» όπως φαίνεται από την Γη.

Οι αστροναύτες που έχουν ταξιδέψει στη Σελήνη γνωρίζουν πολύ καλά πως πάνω στον έρημο δορυφόρο της Γης κυριαρχεί μόνο ένα χρώμα: το γκρι. Από την επιφάνεια της Γης όμως, η διάθλαση του φωτός στην ατμόσφαιρα «συνωμοτεί» με την υγρασία, την σκόνη και τις τεχνικές των φωτογράφων και, αναλόγως της ώρας, το είδωλο του φεγγαριού αφήνει διαφορετικές και αλλόκοσμες αποχρώσεις στα μικροσκοπικά κάτοπτρα και τους ευαίσθητους αισθητήρες οπτικών μηχανών.

Η περίεργη πόλη φάντασμα, στην οποία όλα τα σπίτια είναι κάστρα!

«Κάθε Φεγγάρι σε αυτή την εικόνα φωτογραφήθηκε ανεξάρτητα από το τελικό έργο που αντιπροσωπεύει την σπείρα», δηλώνει η Marcella Giulia Pace.

«Συνέθεσα αυτή την εικόνα, ομαδοποιώντας κλιμακωτά τα χρώματα Πανσελήνων που φωτογράφιζα δέκα χρόνια. Για να τα συνθέσω σε αυτή την παλέτα, χρειάστηκα χρόνο – για να συλλάβω την ιδέα και να την υλοποιήσω. Εργάστηκα πάνω στην σπείρα τρεις ημέρες».

«Για να πάρεις διάφορα χρώματα από το φεγγάρι, μπορείς να περιμένεις ίσως για την ημέρα που η Σελήνη θα ανατείλει την ώρα του ηλιοβασιλέματος, και να σαρώνεις κάθε πέντε λεπτά, όπως φαίνεται στο φωτογραφικό έργο «Ανατολή Σελήνης 23 Ιουλίου 2021», όπου το φεγγάρι άλλαζε χρώμα κάθε 45 λεπτά». Πηγή

48 αποχρωσεις σεληνης

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε τον Θανάση Βέγγο με μαλλιά – Ποιό ήταν το πραγματικό του επώνυμο
Επόμενο άρθροΗ Στέλλα ζητά εξηγήσεις – Ανακαλύπτει πως η μητέρα της έχει εραστή και ο κόσμος της γκρεμίζεται