Αρχική RETROLOVERS Μέμα Σταθοπούλου: Δείτε σπάνια φωτογραφία από τον γάμο της με τον βιομήχανο...

Μέμα Σταθοπούλου: Δείτε σπάνια φωτογραφία από τον γάμο της με τον βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση

20α-1965

Η Μέμα Σταθοπούλου γεννημένη στη Πάτρα το 1943 (το πατρικό της σπίτι ήταν στην οδό Ιεροθέου 128) αγαπούσε από μικρή ηλικία και τον χορό ενώ στα 18 της ερχόμενη στην Αθήνα άρχισε να ασχολείται με το θέατρο και την υποκριτική. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στην περίφημη Σχολή του Πέλου Κατσέλη αλλά και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Στα νεανικά της χρόνια ήταν αθλήτρια στίβου της Παναχαϊκής και διακρίθηκε ιδιαίτερα στο άλμα εις ύψος.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές το 1963 και μάλιστα το ντεμπούτο της στο θέατρο ως επαγγελματίας ηθοποιός πλέον το έκανε πλάι σε ένα μύθο, τον εκλεκτό ηθοποιό και δάσκαλο υποκριτικής στο Εθνικό Θέατρο, Δημήτρη Χορν, το 1964 στο έργο «Δικέφαλος Αετός » του Ζαν Κοκτό, στην Εθνική μας σκηνή.

Στο σινεμά έκανε το ντεμπούτο της το ’64 στους “Επικίνδυνους” του Πάνου Λάφη. Σημείωσε πολλές επιτυχίες και στο πανί και έπαιξε μόνο σε μία ταινία της Φίνος Φιλμ ”Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω”.

Συνολικά σύμφωνα με δήλωση της ίδιας, πήρε μέρος σε 39 ταινίες ενώ χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του ελληνικού σινεμά και δη του εγχώριου κινηματογραφικού μελό που είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση στο κοινό εκείνη την εποχή.

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ήταν η ταινία «Ένας Μάγκας στα σαλόνια» του Κώστα Καραγιάννη σε σενάριο του Λάκη Μιχαηλίδη το 1968-69 όπου υποδύθηκε ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, κόρη εφοπλιστή, την οποία σώζει από βέβαιο θάνατο ένας ψαράς, ρόλο που είχε ενσαρκώσει ο Γιάννης Βόγλης.

274896606_1115010762697417_4982493522867518725_n
https://www.espressonews.gr/

Όταν παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία – βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση το 1975 η Μέμα Σταθοπούλου αποφάσισε να αποσυρθεί από τον καλλιτεχνικό χώρο και την ηθοποιία παρότι ήταν ακόμη πολύ νέα.

Από τον γάμο της με τον Δημήτρη Μαρούση απέκτησε δύο παιδιά, τον Κώστα, ο οποίος είναι σήμερα 40 ετών και ζει στην Αθήνα ενώ ασχολείται επαγγελματικά με την οικογενειακή επιχείρηση (προσπαθεί να αναβιώσει την γνωστή επιχείρηση πανελλαδικά Κάπα Μαρούσης) και την Ελένη, η οποία δυστυχώς έχασε τη ζωή της μόλις στα 24 της χρόνια σε τροχαίο το 2005 ενώ επέβαινε σε μία μηχανή.

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠάνος Κιάμος: Χαμός στο Posidonio και το Tik Tok με τη νέα εκτέλεση του «Θα με ζητάς (Θα απουσιάζω)»
Επόμενο άρθροΣασμός: Μανόλης και Θοδώρα κατηγορούν τον Μαθιό για τον φόνο του Στεφανή