Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μάκης Παπαδημητρίου:”Η επαφή αλλά και η συνεργασία μου με τους ανθρώπους δίνουν...

Μάκης Παπαδημητρίου:”Η επαφή αλλά και η συνεργασία μου με τους ανθρώπους δίνουν μια νέα διάσταση σε αυτό που κάνω”

Screenshot_20221227_224640

Μάκης Παπαδημητρίου:”Η επαφή αλλά και η συνεργασία μου με τους ανθρώπους δίνουν μια νέα διάσταση σε αυτό που κάνω”

Από τους ηθοποιούς που δοκιμάζονται συνεχώς σε νέα καλλιτεχνικά μονοπάτια τα οποία τους δικαιώνουν και αποτελούν υψηλά παράσημα στη μέχρι τώρα πορεία τους στο χώρο.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου με αφορμή την φετινή του παρουσία στην παράσταση “Οικόπεδα με Θέα” στο Θέατρο Άνεσις σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Koitamagazine.gr

oikopedamethea(5)

Tην φετινή θεατρική σεζόν σε συναντάμε στο έργο “Οικόπεδα με Θέα” στο Θέατρο Άνεσις. Τι σ’ έκανε να πεις το ναι στην φετινή θεατρική πρόταση;

Το οικόπεδα με θέα είναι ένα έργο το οποίο ήξερα από παλιά και μου άρεσε πολύ. Πριν 5 χρόνια περίπου υπήρξε μια περίοδος που επιθυμούσα πολύ να το κάνω. Όταν  με πήρε τηλέφωνο ο Νικορέστης Χανιωτάκης και μου είπε ότι θα κάνει αυτό το έργο και ότι επιθυμούσε πολύ να συμμετέχω σε αυτό, δεν βρήκα κανένα λόγο να αρνηθώ, ειδικά όταν πληροφορήθηκα για τον θίασο της παράστασης ο οποίος αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς, πολύ καλούς ανθρώπους αλλά και αξιόλογους συνεργάτες.

Ο καλλιτεχνικός χώρος βίωσε μια σημαντική αδράνεια και κρίση με την έλευση της πανδημίας στη χώρα αλλά και με τις επιπτώσεις της στο επάγγελμα με τα περιοριστικά μέτρα και την παύση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας των ανθρώπων του χώρου. Πόσο αισιόδοξος νιώθεις για τις συνθήκες του επαγγέλματος και για την φετινή σεζόν; Πόσο πολύ σ’ έχει επηρεάσει ως επαγγελματία και ως άνθρωπο αυτή η απότομη κατάσταση;

Όπως όλοι έτσι κι εγώ πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει περάσει όλη αυτή η δυσκολία. Εύχομαι να ξεπεράσει ο κόσμος τις όποιες δυσκολίες βιώνει και να καταφέρει να βρει όρεξη και χαρά και να μπορέσει να παρακολουθήσει μια παράσταση στο θέατρο.

oikopedamethea(2) oikopedamethea(1)

3031-©Patroklos_Skafidas

Ο κόσμος σ’ έχει αγαπήσει εξίσου μέσω της τηλεοπτικής σου διαδρομής σε σειρές και ρόλους που μέχρι και σήμερα παραμένουν διαχρονικοί στις προτιμήσεις του κόσμου. Την  φετινή τηλεοπτική σεζόν οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στο κομμάτι της μυθοπλασίας με πολλές σειρές σε εβδομαδιαίο αλλά και καθημερινό επίπεδο να δίνουν δυναμικά το παρών στο γυαλί. Πώς κρίνεις το φετινό τηλεοπτικό πεδίο; 

Το γεγονός ότι γίνονται πολλές δουλειές αναπόφευκτα θα υπάρχουν μέσα σε αυτές και κάποιες που γίνονται με άλλους όρους και για διαφορετικούς λόγους. Εύχομαι να υπάρχει δουλειά όχι μόνο στους ηθοποιούς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε μια παραγωγή σε θέατρο, τηλεόραση και σε κινηματογράφο. Δεν θέλω να είμαι προφήτης κακών αλλά έχω την αίσθηση ότι πάμε πάλι σε μια υπερβολή. Από το σημείο που είχαμε ελάχιστα σήριαλ τα τελευταία χρόνια, ερχόμαστε φέτος με ένα μεγάλο αριθμό σήριαλ για τα δεδομένα της αγοράς. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο. Παρ’ όλα αυτά μακάρι να επικρατήσει η λογική και τα επόμενα χρόνια και να δωθεί σημαντικό βήμα σε νέες και αξιόλογες παραγωγές στο χώρο μας.

Εν έτη 2022 τι είναι αυτό που σου δίνει ζωή και σε κινητοποιεί μέσα στο επάγγελμα σου;

Η επαφή αλλά και η συνεργασία μου με τους ανθρώπους δίνουν μια νέα διάσταση σε αυτό που κάνω.

Σήμερα στην καλλιτεχνική σου ζωή υπάρχει ένα καλλιτεχνικό απωθημένο; Ένας ρόλος ή μια συνεργασία που θα ήθελες πολύ να πραγματοποιήσεις στο μέλλον ή προτιμάς να επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στην δουλειά που έχεις μπροστά σου;

Δεν είχα ποτέ τέτοιου είδους σκέψεις αλλά ούτε έχω βάλει ποτέ μια σκέψη στο μυαλό μου ότι θέλω να παίξω τον τάδε ρόλο ή να κάνω διακαώς αυτή την συνεργασία.

3449-©Patroklos_Skafidas

oikopedamethea(3)

INFO!

 

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ», του David Mamet

σκηνοθεσία Νικορέστης Χανιωτάκης

Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία!

…με τους Γιάννη Μπέζο, Άρη Λεμπεσόπουλο, Μάκη Παπαδημητρίου, Θανάση Κουρλαμπά, Γιάννη Δρακόπουλο, Γεράσιμο Σκαφίδα, ΜΑριο Μαριόλο

Η Happy Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet «ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ» (Glengarry Glen Ross), με ένα θίασο σπουδαίων ηθοποιών, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και πρωτότυπη μουσική Γιάννη Μαθέ.

Το έργο, διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης.

Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν!

Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο»! Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω»

Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος!

Το θεατρικό έργο του David Mamet διασκευάστηκε από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992, απαρτιζόμενο από ένα cast διάσημων  ηθοποιών (Al Pacino, Alex Baldwin, Jack Lemmon, Ed Harris, Kevin Spacey).  Η ταινία σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις χαρίζοντας στον Al Pacino μια υποψηφιότητα για Oscar Β` Ανδρικού Ρόλου.

Διανομή:

  • Σέλη Λεβίν (Μεσίτης): Γιάννης Μπέζος
  • Τζορτζ Αρόνοφ (Μεσίτης): Άρης Λεμπεσόπουλος
  • Ρίτσαρντ Ρόμα (Μεσίτης): Μάκης Παπαδημητρίου
  • Ντέιβ Μος (Μεσίτης): Θανάσης Κουρλαμπάς
  • Τζέιμς Λινγκ (Πελάτης): Γιάννης Δρακόπουλος
  • Τζον Ουίλιαμσον (Προϊστάμενος γραφείου): Γεράσιμος Σκαφίδας
  • Μπέιλεν (Αστυνομικός): Μάριος Μαριόλος

Διαβάστε ακόμα:

Περισσότερα σχετικά άρθρα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟι ευχές και τα σχέδια του ομίλου Joseph Sassoon για το 2023
Επόμενο άρθροΝίκος Ξανθόπουλος: Κατάφερε να ανοίξει τα μάτια του, αν και διασωληνωμένος