Αρχική ΘΕΑΜΑ Τάσος Λέκκας:”Θα ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω σε όμορφα projects με όμορφους...

Τάσος Λέκκας:”Θα ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω σε όμορφα projects με όμορφους ανθρώπους”

Screenshot_20230410_142830_Instagram

Τάσος Λέκκας:”Θα ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω σε όμορφα projects με όμορφους ανθρώπους”

Ο Τάσος Λέκκας είναι από τα νέα άτομα στον καλλιτεχνικό χώρο που στο πέρασμα τους ακτινοβολούν πηγαίο ταλέντο, φως και  ευγένεια με το κοινό σε θέατρο και τηλεόραση να τα έχει συμπεριλάβει ψηλά στο προσωπικό του κάδρο.

Την φετινή σεζόν μέσα από το ντεμπούτο του στο γυαλί και τον ρόλο του Τάσου μέσα από την σειρά του Alpha ” Αυτή η Νύχτα Μένει”,  αγαπήθηκε θερμά από ένα μεγάλο ποσοστό τηλεθεατών που συνεχίζει να παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον την ιστορία στο Αγρίνιο ενώ θεατρικά οι θεατές τον απόλαυσαν μέσα από το έργο “Η Νύχτα των Μυστικών ” στο Θέατρο Μπέλλος,  στο ξεχωριστό ρόλο του Νικόλα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός της νέας γενιάς μίλησε στο Koitamagazine.gr και στον δημοσιογράφο Πάνο Σταματόπουλο για το πρώτο του βήμα στο γυαλί, το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας αλλά και για τα σχόλια που έχει λάβει μέχρι στιγμής από το κόσμο.  Ακόμη ο ταλαντούχος Τάσος αναφέρθηκε στην επιβράβευση που έδωσε ο κόσμος φέτος στις θεατρικές παραγωγές,  στην Νύχτα των Μυστικών στο θέατρο Μπέλλος αλλά και στο πρόσφατο προεδρικό διάταγμα το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στον καλλιτεχνικό χώρο. Τέλος ο νεαρός πρωταγωνιστής  αποκαλύπτει τι τον κάνει να αισιοδοξεί στις μέρες που διανύουμε.

Screenshot_20230410_141410_Instagram

Tην φετινή θεατρική σεζόν σε απολαύσαμε στο έργο “η νύχτα των Μυστικών” του Άκη Δήμου στο Θέατρο Μπέλλος, σε μια ιστορία που έλαβε θερμή ανταπόκριση και αγάπη από το κοινό. Πώς νιώθεις για το φετινό θεατρικό ταξίδι;

Η Νύχτα των Μυστικών είναι μια δουλειά που έχει χτιστεί με πολύ αγάπη κάτι που μπορεί να το πει και η υπόλοιπη ομάδα. Όλοι μας ( από την σκηνοθέτη μας, την Αικατερίνη Παπαγεωργίου μέχρι εμάς) αγαπάμε πολύ αυτή την δουλειά και με μεγάλη χαρά ερχόμασταν κάθε φορά στο θέατρο για να παίξουμε την παράσταση μας και αυτό είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα.

Φέτος μετά από μια γκρίζα περίοδο που βιώσαμε όλοι μας με την παύση λόγω της πανδημίας, ο κόσμος πραγματοποίησε την έξοδο του, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο θέατρο, τιμώντας με την παρουσία του τις θεατρικές παραγωγές της φετινής σεζόν. 

Αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ όμορφο και συγκινητικό. Είναι  πολύ ωραίο το να βλέπεις τον άλλον απέναντι σου και να παρακολουθείς ζωντανά τις αντιδράσεις του. Την φετινή σεζόν παίξαμε μια παράσταση που είχε αρκετό κόσμο και έξω χιόνιζε. Ήταν πολύ σημαντικό διότι ο κόσμος μας στήριξε και έδειξε πόσο πολύ αγαπάει το θέατρο.

Screenshot_20230410_130447_Instagram

nyxta-mystikwn-b-683×1024 FB_IMG_1681117202917

Από την άλλη πλευρά βρέθηκες φέτος για πρώτη φορά στη τηλεόραση με τον ρόλο του “Τάσου” στην επιτυχημένη σειρά του Alpha “Αυτή η Νύχτα Μένει” με τον κόσμο να σε γνωρίζει μέρα με την ημέρα ακόμα περισσότερ και να επικοινωνεί μαζί σου μέσω των σχολίων που λαμβάνεις. Πώς διαχειρίστηκες το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας που έφερε η επιτυχία της μικρής οθόνης;

Στην αρχή όλο αυτό το κομμάτι ήταν κάπως περίεργο με την έννοια του πρωτόγνωρου κάτι που ισχύει ακόμα και σήμερα κάποιες φορές. Δεν είχα συνηθίσει ποτέ να με σταματάει ο κόσμος στο δρόμο και να μου μιλάνε ή να με βλέπουν και να συζητούν για μένα. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που δείχνει την αγάπη του προς το πρόσωπο μου αλλά και προς την δουλειά μου και όλο αυτό μου προκαλεί μεγάλη χαρά.

Τα όμορφα σχόλια είναι πάντα καλοδεχούμενα για μένα και κάθε φορά νιώθω μεγάλη χαρά όταν ακούω από κάποιον ότι του άρεσε η  δουλειά μου και ότι πέρασε όμορφα μετά το τέλος της παράστασης ή ενός επεισοδίου της σειράς.

Έχεις την τύχη και την ευτυχία να βρίσκεσαι στο πρώτο σου βήμα στην τηλεόραση δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες με μεγάλη πορεία στο χώρο όπως είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Γιάννης Τσορτέκης και η Κόρα Καρβούνη με τους οποίους μοιράζεσαι συνεχώς νέες σκηνές. Πώς νιώθεις για αυτή την αγκαλιά που έχεις βιώσει από τους ίδιους στο σετ;

Συνεχώς μαθαίνω από αυτούς τους ανθρώπους! Είναι ηθοποιοί που εκτιμούσα πάντα και  που γνώριζα την δουλειά τους. Αυτοί οι καλλιτέχνες κουβαλούν μαζί τους κάτι το οποίο πάντοτε θαύμαζα και είναι κάτι που συνεχίζω να το θαυμάζω. Το να συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους σε καθημερινή βάση σχεδόν, με κάνει να  εξελίσσομαι συνεχώς. Είναι άνθρωποι με τεράστια πορεία στο χώρο και οι οποίοι μπροστά σε μένα ο οποίος μετράω μόλις 4 χρόνια στο χώρο, ακούνε τις σκέψεις του άλλου, νοιάζονται για τον συνεργάτη τους και αυτό τους κάνει εξαιρετικούς παρτενέρ. Δεν βλέπουν τους νέους συναδέλφους τους με έπαρση αλλά με πολύ αγάπη και νοιάξιμο. Η εμπιστοσύνη που σου δείχνει ένας ηθοποιός με τόσο σημαντική πορεία στο χώρο όπως τα ονόματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, σε πάει μπροστά.

Στην σειρά υποδύεσαι τον Τάσο τον ανιψιό του Γιώργη τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Τσορτέκης. Συναντάς κοινά στοιχεία μεταξύ του Τάσου και εσένα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που μου γίνεται συχνά! Αυτό που λέω είναι ότι το μόνο κοινό που έχουμε είναι η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Ο Τάσος είναι ένας πολύ θυμωμένος άνθρωπος που διακατέχεται σίγουρα από μια τοξική αρρενωπότητα.

Screenshot_20230410_121139_Instagram

Τι είναι αυτό που κρατάς από την μέχρι τώρα πορεία της σειράς στους δέκτες μας αλλά και από τα σχόλια που λαμβάνεις από τον κόσμο;

Από αυτό που κρατάω μέχρι στιγμής είναι ένα σχόλιο ενός ανθρώπου στο δρόμο ο οποίος λόγω του ότι και στο θέατρο μια θεματική του έργου αναφέρεται στην έμφυλη βία, μου είπε χαρακτηριστικά” Σας ευχαριστούμε που μιλάτε γι’αυτό”. Έτσι λοιπόν αντίστοιχα και στη τηλεόραση πρόσσφατα ένας άνθρωπος μου είπε “Σας ευχαριστούμε που προσέχετε τόσο πολύ αυτή την δουλειά, περνάω πολύ καλά διότι το έχω ανάγκη” κάτι που ήταν πάρα πολύ ωραίο όταν το ακούς.

Τα αρνητικά σχόλια τα βλέπω κυρίως με χιούμορ. Έχει συμβεί να με βρίσουν στο δρόμο, νομίζοντας ότι ο Τάσος της σειράς είμαι στην πραγματικότητα κι εγώ. Αυτό είναι άξιο παρατήρησης καθώς εδώ καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει μπερδευτεί σε αυτό τον άνθρωπο. Αυτό που θέλω να αναφέρω και είναι τρομερό για παρατήρηση, είναι όταν ο Τάσος πήγε με την Νίτσα σε ερωτική επαφή από τρομερή περιέργεια μπήκα στο Twitter για να δω τι σχόλια ακούγονται. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι 9 στους 10 χρήστες έβριζαν την Νίτσα και όχι τον Τάσο που παντρεύεται την επόμενη μέρα και τα διαλύει όλα μέσα σε μια νύχτα. Η Νίτσα είναι μια ελεύθερη γυναίκα η οποία όμως δεν έχει υποσχεθεί κάτι στον Γιώργη. Η  κοινωνία κατευθείαν στοχοποίησε την γυναίκα και αυτό ήταν κάτι φοβερό το οποίο παρατηρούσα με λίγη θλίψη. Ο Τάσος ήταν ο μάγκας και όλοι τους τα βάλανε με την γυναίκα με απίστευτες βρισιές και αρνητικά σχόλια.

Στην ήδη βεβαρυμένη ανασφάλεια που βίωνε το επάγγελμα του καλλιτέχνη τα τελευταία χρόνια ήρθε να προστεθεί η μεγάλη ζημιά που έφερε η πανδημία στον καλλιτεχνικό κλάδο ενώ τους τελευταίους μήνες το νέο προεδρικό διάταγμα έφερε μεγαλύτερη ανησυχία και υποβάθμιση στο πεδίο με τους εκπροσώπους του κλάδου να βρίσκονται συνεχώς σε νέες κινητοποιήσεις για να κερδίσουν μια καλύτερη εποχή και δικαιώματα για το επάγγελμα τους. 

Αυτό το πράγμα σε έναν κλάδο που ούτως ή άλλως έχει ανασφάλεια και δυσκολίες, αυτή η υποβάθμιση που συμβαίνει είναι τρομαχτική αλλά και η ευκολία με την οποία γίνεται όλο αυτό. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα αρθεί όλο αυτό το πράγμα και θα υπάρχει θετική εξέλιξη για όλους μας. Μακάρι να γίνουν πράγματα προς μια ανθρώπινη κατεύθυνση. Πολλές φορές παρατηρώ τα γεγονότα και αναρωτιέμα γιατί συμβαίνει όλο αυτό. Σε προσωπικό επίπεδο θυμώνω και απογοητεύομαι και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο πρέπει να συμβαίνει όλο αυτό το λάθος. Προσπαθώ κι εγώ όσο μπορώ να στηρίζω τον κλάδο μου ώστε να υπάρξει μια λύση και ναι νιώθω πιο ασφαλής μέσα σε αυτόν.

Στην περίπτωση που τα δεδομένα στο χώρο αλλά και προτάσεις που σου γίνονταν δεν σε ικανοποιούσαν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, θα σκεφτόσουν ένα PlanB , σκεπτόμενος κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις επαγγελματικά;

Δεν θα ήθελα να κάνω και κάτι άλλο μιλώντας ως Τάσος. Αν κάποιος έχει την δύναμη να το επιχειρήσει, πολύ καλά θα κάνει. Εγώ δεν μπορώ γιατί δεν θέλω να χάσω την κατεύθυνση μου, θέλω να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που έχω επιλέξει να κάνω.

Τι είναι αυτό που εν έτει 2023 συνεχίζει να σε γοητεύει μέσα από την δουλειά σου;

Νομίζω είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Το ότι συναντάω κάθε φορά καινούργιους ανθρώπους, συνεργάζομαι μαζί τους και τους γνωρίζω καλύτερα, ότι κάθε φορά βλέπεις υποκειμενικές ανθρώπων και θα πρέπει να τις “υπερασπιστείς”, βλέποντας κάθε φορά τον κόσμο με τα μάτια του κάθε χαρακτήρα, κάτι που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και να αναμετριέσαι με νέα κείμενα το οποίο δεν σε κάνει να βαριέσαι ποτέ. Είχα την τύχη να έχω πάντα πολύ όμορφους συνεργάτες και ανθρώπους γύρω μου σε όλα τα projects.

Πως φαντάζεσαι τον Τάσο τα επόμενα χρόνια στο χώρο; Θα ήθελες να κατευθυνθείς και να δοκιμάσεις διαφορετικά projects τα οποία ζυμώνεις στο μυαλό σου; 

Εγώ αυτό που θα ήθελα είναι να συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο ρυθμό και τρόπο που έχει πάει μέχρι και τώρα. Ότι έχω κάνει μέχρι στιγμής μου άρεσε πάρα πολύ. Καμμιά από τις δουλειές μου δεν ήταν καθαρά από ανάγκη βιοπορισμού, μου άρεσαν όλες σε μεγάλο βαθμό. Θα ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω σε όμορφα projects με όμορφους ανθρώπους.

Σήμερα μέσα σε μια  γκρίζα επικαιρότητα η οποία κατά καιρούς έχει φέρει στην επιφάνεια αρκετά επεισόδια βίας και υποθέσεις κακοποίησης, τι είναι αυτό που σε κάνει να αισιοδοξείς και να αντλείς δύναμη για το αύριο;

Μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω στον κόσμο την ομορφιά που έχει γιατί δεν είναι όλα μαύρα, υπάρχει και η ομορφιά. Βλέπω γύρω μου ανθρώπους που  είναι όμορφοι, χαρούμενοι και που ζουν ωραία κάποιοι. Νομίζω ότι αυτό που μου δίνει δύναμη σε όλα αυτά γύρω μου είναι οι άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι καλά, έχοντας εμπιστοσύνη σε αυτό. Σιγά- σιγά έχουν γίνει και βήματα καθώς δεν είμαστε όπως ήμασταν πριν 20 χρόνια. Σίγουρα έχουμε μπροστά μας πολύ διαδρομή να κάνουμε αλλά υπάρχει πρόοδος  στην αποδοχή για την διαφορετικότητα ας πούμε. Μπορεί να είναι μικρή αλλά είναι πρόοδος. Πιστεύω πολύ στην πρόοδο και ότι στο μέλλον θα δούμε πολλά και σημαντικά πράγματα στην ζωή μας.

Σήμερα στην ζωή σου χωράνε κάποια όνειρα που κάνεις;

Απολαμβάνω αυτά που μου συμβαίνουν και αυτά που κάνω τώρα και πραγματικά θα ήθελα να συνεχίσω να υπάρχω στο χώρο ως επαγγελματίας και να απολαμβάνω τα projects στα οποία είμαι μέρος.

Screenshot_20230410_141504_Instagram

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ, ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ

Δείτε επίσης: 

Δείτε σχετικά άρθρα:

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕύα Παπαδάκη: Η 16χρονη καθήλωσε με την εμφάνισή της στην σειρά «Σασμός»
Επόμενο άρθροΔημήτρης Φάκος: «Μαζί Μου»