Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Φιλάνθη Μπογέα: “Μπορείς να έχεις προσωπικό στυλ και να είσαι απλός”

Φιλάνθη Μπογέα: “Μπορείς να έχεις προσωπικό στυλ και να είσαι απλός”

FIL 5

Φιλάνθη Μπογέα: “Μπορείς να έχεις προσωπικό στυλ και να είσαι απλός” Έχοντας βρεθεί από παιδί στο κέντρο καλλιτεχνικών επιρροών, δηλώνει αυτοδίδακτη και η ιστορία της ξεκινάει με την απόφαση της να επενδύσει τον χρόνο της σε ό,τι αγαπάει.

Ανήσυχο πνεύμα με ανεξάντλητη επιθυμία να αναδεικνύει σε κάθε γυναίκα την πηγαία της θηλυκότητα, την ισορροπημένη αρρενωπότητα και τον δυναμισμό, με πινελιές εκκεντρικότητας. Οι συλλογές και τα χαρακτηριστικά του brand της Φιλάνθης Μπογέα «μαρτυρούν» την ίδια τη δημιουργό.

Ξεκινά πριν αρκετά χρόνια ως σχεδιάστρια σε γνωστή Ελληνική εταιρεία με αθλητικά ρούχα, απ΄όπου εφοδιάστηκε με γνώσεις για το πώς λειτουργεί μία υγιής εταιρεία ρούχων στη χώρα μας, τόσο δημιουργικά όσο και παραγωγικά, και στη συνέχεια δημιουργεί το δικό της brand.

Από το 2017 τη συναντάμε στον προσωπικό της χώρο στο Κολωνάκι, ο οποίος λειτουργεί ως workshop | atelier | temple of love, όπως αναφέρει η ίδια.

Σχεδιάζει συλλογές που φέρουν το ονοματεπώνυμό της, ενώ ως σήμα κατατεθέν της έχουν τη λιβελούλα: σύμβολο του καθαρού νερού, της φτερωτής θεάς της δημιουργικότητας και της εσωτερικής δύναμης. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, ενώ στην περίπτωση της Φιλάνθης, μπορούμε να πούμε πως τελικά η λιβελούλα την επέλεξε, όταν ακόμα ήταν φοιτήρια.

Το brand της αποτελεί δήλωση αγάπης για την παράδοση, την ελευθερία, την δημιουργικότητα, την άνεση και την υψηλή ποιότητα.

Αγαπά τα σταθερά υφάσματα που έχουν μικρή ελαστικότητα (ένα βασικό είναι το ρασμίρ με 3% ελαστικότητα), ενώ τα προμηθεύεται κυρίως από ταξίδια της στο εξωτερικό. Δημιουργεί Limited Edition συλλογές, ειδικές δημιουργίες sur mesure και νυφικά.

Μότο της: «Keep it, simple. Και αυτό πάει σε όλα».

Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα την  εξαιρετική Φιλάνθη Μπογέα!

Πώς σε πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

«Αυτή την περίοδο αισθάνομαι κεντραρισμένη, ισορροπημένη, ανοιχτή, αφουγκράζομαι τα ερεθίσματα που λαμβάνω και συνήθως παραμένω ψύχραιμη με τα σκαμπανευάσματα της ζωής. Αλλά και να το χάσω λίγο ή και πολύ, πλέον πιο εύκολα με αγκαλιάζω, παρά με κρίνω.»

Body positivity;

«breathe it»

FIL 15

 

FIL 21Πανδημία & lockdown: Πώς βρίσκει κανείς την ισορροπία, την έμπνευση;

«Το lockdown ήταν για μένα μία καλή ευκαιρία να δώσω περισσότερη έμφαση στο healing process, που έχω ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια μέσω του breathwork και να με γνωρίσω καλύτερα. Να περάσω συνειδητά από δοκιμασίες, αγγίζοντας τα όριά μου. Ένιωσα πιο έτοιμη από ποτέ να αγαπήσω το σκοτάδι μου, φέρνοντάς το στο φως. Όλη αυτή η διαδικασία με εξισορρόπησε και με πήγε ένα βήμα πιο κοντά στο μαγικό κόσμο της αυτογνωσίας, γεγονός άκρως εμπνευστικό για μένα απ’όλες τις απόψεις. Συν του ότι απέκτησα και την ιδιότητα του breathwork instructor και πλέν το ασκώ και επαγγεματικά.»

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ασχοληθεί κάποιος με τη μόδα στην Ελλάδα;

«Χώρος υπάρχει για όλους παντού. Σκαμπανευάσματα θα υπάρχουν πάντα, αρκεί να έχουμε ψυχραιμία και υπομονή. Η Ελλάδα μάς διδάσκει αυτές τις δύο αρετές και όποιος αντέξει.»

Ποια είναι η κοσμοθεωρία σου γύρω από το Styling;

«Από πολλή μικρή ήμουν υπέρ του less is more σε όλα, που αυτό σημαίνει ότι μ’ αρέσει η απλότητα. Μπορείς να έχεις προσωπικό στυλ και να είσαι απλός. Εν ολίγοις, μ’αρέσει να δίνω περισσότερο χώρο στην προσωπικότητα μου να μιλήσει, και τα ρούχα μου να με υποστηρίζουν. Όχι το αντίθετο. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, ανάλογα με την περίσταση.»

FIL 13

Κολεξιόν «WS23 | Visions & Illusions».

«Πηγή έμπνευσης γι αυτή τη συλλογή αποτέλεσε μία φυλή ιθαγενών από τη Βραζιλία, η οποία λέγεται “Υawanawa” και επιβιώνει στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Το καλοκαίρι είχα την ευκαιρία να περάσω πολύτιμο χρόνο μαζί της.

Έλαβα πρωτόγνωρα, για μένα, ερεθίσματα σε όλο το φάσμα των αισθήσεων με νέα ακούσματα, χρώματα και γεύσεις και το σημαντικότερο: έκανα ένα βήμα πιο κοντά σε μένα και την αλήθεια μου.

Αυτή η συλλογή για μένα ήταν ένα όραμα που υλοποιήθηκε, όσο εξωπραγματική κι αν φάνταζε στην αρχή. Κι αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω. Όραματιστείτε και υλοποιείστε. Όσο για την ψευδαίσθηση, της έχω αδυναμία γιατί είναι μία παγίδα που εύκολα μπορεί να σαγηνεύσει το μυαλό. Ωστόσο απέχει πολύ από την πραγματικότητα, και έχει τη δυναμική να καταστρέψει ακόμη κι ένα όραμα. Είναι λεπτές οι γραμμές.»

Πώς προέκυψε η ιδέα για το teaser;

«Όσοι με ξέρουν προσωπικά, γνωρίζουν ότι μου αρέσει ο χωρός και η μουσική. Είναι ένα επιπλέον μέσο έκφρασης για μένα. Όσοι με γνωρίζουν μέσα από δουλειά μου, θα έχουν σίγουρα παρατηρήσει, ότι κάποιες φορές την έχω αναδείξει μέσω χορευτριών. Αυτή τη φορά, είπα να κάνω κάτι διαφορετικό δίνοντας έμφαση στη θεματολογία και όχι στα ρούχα μου. Και εδώ έρχονται τα illusions.

Δημιουργώντας , λοιπόν, ένα ον μη εξωπραγματικό, (avatar θα μπορούσε να πει κανείς) φορώντας μόνο φτερά ινδιάνικα, με make up εμπνευσμένο από τη Βραζιλιάνικη φυλή των Yawanawa, η ιδέα μου ήταν, χορεύοντας με σαγηνευτικό και αρχέγονο τρόπο, να προσκαλέσει η χορεύτρια το θεατή στον κόσμο των ψευδαισθήσεων. Και φυσικά οι στίχοι του κομματιού που επέλεξα από το κομμάτι «A Blindman’s Morning Walk» του Bengoa, δίνουν το μήνυμα που θέλω να περάσω. Όλα έδεσαν μεταξύ τους.

“Nothing is impossible,

everything begins by imagining and ends up accomplishing, you just have to believe.

Impossible is only in the mind, not in the heart, there is no end to dreams – be true to your dreams!”».

FIL 1

Στοιχ. Επικ.: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ 16 & ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 10673

Website: https://www.filanthi.com/

Social media:

https://www.instagram.com/filanthibogea/

https://www.facebook.com/filanthibogea

https://www.instagram.com/breathwork_connection/

Δείτε επίσης: 

Δείτε σχετικά άρθρα:

Δείτε ακόμη:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓιώργος Καραμίχος: «Διαγνώστηκα με καρκίνο πριν από ένα μήνα»
Επόμενο άρθροΠέθανε ο αδερφός του Στάθη Ψάλτη