Αρχική RETROLOVERS Retro Σαν Σήμερα Τζέλλα Φίνου: Δείτε πώς είναι σήμερα το κοινό μνήμα της με τον...

Τζέλλα Φίνου: Δείτε πώς είναι σήμερα το κοινό μνήμα της με τον Φίνο

φινος μνημα

Τζέλλα Φίνου: Δείτε πώς είναι σήμερα το κοινό μνήμα της με τον Φίνο

Η Τζέλλα Βανάκου Φίνου γεννήθηκε το 1915 στην Αθήνα σε αστική οικογένεια. Το ταλέντο της στο τραγούδι φάνηκε από πολύ νωρίς, για αυτό και από μαθήτρια έπαιρνε μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Αθηνών. Σύντομα την ανακάλυψε ο Αττίκ και οι πρώτες εμφανίσεις της έγιναν στην γνωστή Μάντρα του.

Όταν το 1936 τη γνώρισε ο Φίνος, εκτός από πανέμορφη ήταν ήδη μια επιτυχημένη τραγουδίστρια που είχε κατακτήσει το αθηναϊκό κοινό με τις ζωντανές εμφανίσεις της σε βαριετέ και θέατρα, αλλά κυρίως με τους δίσκους που ηχογραφούσε στην Οντεόν Παρλοφόν, με την οποία είχε αποκλειστικό συμβόλαιο. Μετά από δύο χρόνια θυελλώδους σχέσης μεταξύ τους, γεγονότα ανεξάρτητα των θελήσεών τους επέδρασαν σε έναν ολιγόμηνο χωρισμό τους, για να σμίξουν ξανά και να παραμείνουν ενωμένοι στην αιωνιότητα.

Με το θάνατό του το 1977, η Τζέλλα βρέθηκε σε οικονομικό χάος το οποίο αντιμετώπισε με απόλυτη αξιοπρέπεια και, όπως τη συμβούλευε ο αγαπημένος της, μακριά από κάθε δημοσιότητα. Και τα έβγαλε πέρα λεβέντικα, με αρκετές πικρίες από τον «κόσμο» τους, αλλά χωρίς ποτέ να παραπονεθεί για τίποτα. Σε λίγα χρόνια ήρθε και η ιδιωτική τηλεόραση και οι ταινίες της Φίνος Φιλμ απογειώθηκαν αποφέροντας στην Τζέλλα σεβαστά οικονομικά ποσά. Ωστόσο, η ζωή της όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά περιορίστηκε ακόμα περισσότερο. Συντροφιά και ψυχαγωγία της έγιναν μόνο οι μνήμες της, οι φωτογραφίες, και οι λιγοστοί δικοί της άνθρωποι. Δεν διατύπωσε δημόσια κανένα παράπονο, δεν διέψευσε ανακρίβειες που δημοσιεύονταν κατά καιρούς, και αρνήθηκε όλες τις παρακλήσεις αξιόλογων δημοσιογράφων για κάποια συνέντευξη. Παράλληλα όμως, στάθηκε διπλά σε ανθρώπους που είχαν την ανάγκη της και βοήθησε οικογένειες γενναιόδωρα, χωρίς ποτέ να προβάλλει καμιά προσφορά της.

Τα τελευταία της χρόνια ήταν δύσκολα με την άνοια να γίνεται όλο και πιο εμφανής. Μια άνοια όμως, που πολλές φορές την έκανε ευτυχισμένη, αφού είχε την ψευδαίσθηση ότι συζητάει με τον αγαπημένο της, ότι κυκλοφορεί στα στούντιο προστατεύοντάς τον, και ότι τις νύχτες κοιμάται στην αγκαλιά του. (Πληροφoρίες Finos Film Official)

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 28 Αυγούστου το 2010. Κηδεύτηκε στο Α’ νεκροταφείο μάζι με τον σύζυγό της Φιλοποίμενα Φίνο.

μνημα φινου (2) μνημα φινου (3) μνημα φινου (1)

Άννα Καλουτά: Δείτε την συγκινητική επιγραφή πάνω στο μνήμα της

Δείτε επίσης: 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΒαγγέλης Ιωαννίδης: Το παιδί-θαύμα, δείτε τον στα 75 του χρόνια
Επόμενο άρθροΠαπαμιχαήλ: Όταν χώρισα με την Αλίκη, καταστράφηκα οικονομικά – Μάτωσε η ψυχή μου
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!