Αρχική RETROLOVERS Βαγγέλης Ιωαννίδης: Το παιδί-θαύμα, δείτε τον στα 75 του χρόνια

Βαγγέλης Ιωαννίδης: Το παιδί-θαύμα, δείτε τον στα 75 του χρόνια

Βαγγέλης Ιωαννίδης

Βαγγέλης Ιωαννίδης: Το παιδί-θαύμα, δείτε τον στα 75 του χρόνια

Ο Βαγγέλης Ιωαννίδης ξεκίνησε την καριέρα του στον ελληνικό κινηματογράφο από 5 χρονών παιδί. Έμεινε περισσότερο στη μνήμη για το ρόλο του ως Μπάμπης, ο μικρότερος και πιο επαναστατικός γιος του Κωνσταντάρα στην ταινία “Στρίγλος που έγινε αρνάκι”.

Ο Ιωαννίδης υποδύθηκε επίσης τον ξανθό νεαρό που μπήκε με τη μοτοσικλέτα του στο σπίτι, εξοργίζοντας τον Λεωνίδα Πετρόχειλο στην ταινία. Το 1967 υποδύθηκε τον γιο του Παπαγιαννόπουλου στην ταινία “Γάμπρος απ’ το Λονδίνο”. Γεννημένος στην Αθήνα το 1948, ο Ιωαννίδης μεγάλωσε φτωχός και ορφανός από πατέρα μαζί με την αδελφή του. Σε ηλικία τεσσάρων ετών τον ανακάλυψε ο Νίκος Κούνδουρος στο Κολωνάκι.

Ο Ιωαννίδης άρχισε να συνεργάζεται με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία “Ο Τυφλός Άγγελος”  όταν ήταν πέντε ετών. Ο Κωνσταντάρας ήταν ένας ευγενικός και ήρεμος άνθρωπος που είχε μεγάλη συμπάθεια για τον Ιωαννίδη, είπε σε συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Συνεργάστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο θέατρο και του έκανε δώρο ένα ποδήλατο, καθώς συνήθιζε να πηγαίνει μόνος του στο θέατρο Άλφα με τα πόδια. Σε ηλικία 11 ετών έπαιξε στην ταινία “Καθαρές ψυχές” και υποδύθηκε τον χαρακτήρα του Λάμπρου.

Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλές άλλες ταινίες, όπως “Λουλούδια για ένα νόμισμα”, “Το ποτάμι”, “Ο άγριος” και βραβεύτηκε για το ρόλο του στην ταινία “Μικροί Αφροδίτηδες” το 1963. Στα 15 του χρόνια είχε ήδη παίξει σε 10 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν γνωστός για τα ξανθά μαλλιά του, τα γαλάζια μάτια του και το γλυκό του πρόσωπο.

Έπαιξε συνολικά σε 25 ταινίες αλλά αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του μετά τις ταινίες “Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι” και “Ο γαμπρός από το Λονδίνο”. Αποκάλυψε ότι δεν ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός και δεν του άρεσε ο κλάδος καθώς προερχόταν από φτωχές οικογένειες και έπρεπε να βρει δουλειά για να τα βγάλει πέρα. Δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη μεγάλη οθόνη και έγραψε τη δική του ιστορία ως παιδί-θαύμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Βαγγέλης Ιωαννίδης: Το παιδί-θαύμα του κινηματογράφου, δείτε πως είναι σήμερα

Βαγγέλης Ιωαννίδης 1

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε ακόμη:

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤραγωδία: Σκοτώθηκε σε τροχαίο μεγάλη αθλήτρια
Επόμενο άρθροΤζέλλα Φίνου: Δείτε πώς είναι σήμερα το κοινό μνήμα της με τον Φίνο