Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Στέλλα Βεϊνόγλου : ”Θέλω να συνεισφέρω στην ευτυχία των ανθρώπων…”

Στέλλα Βεϊνόγλου : ”Θέλω να συνεισφέρω στην ευτυχία των ανθρώπων…”

Η Στέλλα Βεϊνόγλου μια πολύ γλυκιά και όμορφη γυναίκα, που το ταλέντο και η αγάπη της για την υποκριτική ξεχειλίζει, από τα βάθη της ψυχής της, κάνοντας πολύ όμορφα και επιτυχημένα πράγματα στο σανίδι και όχι μόνο, με πλούσιο βιογραφικό…

Θέλησε να μου ανοίξει την ψυχή της και να μου παραχωρήσει μια πολύ όμορφη συνέντευξη για λογαριασμό του KoitaMagazine. Απολαύστε την.

Τι ήταν αυτό που σε έκαναν να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Από μικρή μου άρεσε να παρακολουθώ τους ανθρώπους γύρω μου και να τους μιμούμαι. Ακόμα και στον ζωολογικό κήπο όταν πήγαινα, μου άρεσε να παρατηρώ τα ζώα και τις κινήσεις τους. Το βρίσκω συναρπαστικό το πόσο διαφορετικοί και ταυτόχρονα πόσο όμοιοι είμαστε όλοι μας. Επίσης έβλεπα πολλές ταινίες και ένιωθα να μπαίνω τόσο έντονα στον ρόλο των ηθοποιών της κάθε ταινίας, που επηρέαζε την συμπεριφορά μου…για λίγα λεπτά φυσικά, όχι ότι ήμουν τρελή!
Πάντα ένιωθα την ανάγκη να βρω τι με κάνει ευτυχισμένη στην ζωή μου. Η αίσθηση που έχω όταν είμαι πάνω στην θεατρική σκηνή και η ενέργεια που νιώθω από τους θεατές, είναι η απόδειξη ότι διάλεξα το σωστό επάγγελμα.

Τι σημαίνει η υποκριτική για εσένα;

Αυτή είναι μια ερώτηση της οποίας η απάντηση είναι ακόμα σε επεξεργασία μέσα μου και όσο περνάει ο καιρός και μαζεύω εμπειρίες στον χώρο αυτό,αναθεωρείται συνεχώς.
Η υποκριτική είναι σίγουρα η τέχνη του ηθοποιού, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η ενσάρκωση ενός αληθινού ή φανταστικού χαρακτήρα.
Αυτή η τέχνη έχει κάτι το τόσο συγκεκριμένο και ταυτόχρονα κάτι το τόσο αφηρημένο!! Ξέρω τα λέω λίγο μπερδεμένα, αλλά έτσι είναι και στο μυαλό μου αυτή την στιγμή, διότι κάποια πράγματα απλά τα νιώθεις και δεν μπορείς πάντα να τα εξηγείς!
Στην υποκριτική, όπως και στην ζωή, θεωρώ πολύ όμορφο το να εκφράζει κάποιος αυτό που θέλει να πει,όχι μόνο με λόγια, αλλά με το σώμα του, το βλέμμα του, την αύρα του, τις κινήσεις του.
301A8928

Ήταν δύσκολη η απόφαση σου να φύγεις για το εξωτερικό;

Δεν θα έλεγα ότι ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση για εμένα. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος με έντονη περιέργεια για το άγνωστο, μου αρέσει δηλαδή να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω νέες κουλτούρες και να γνωρίζω νέους ανθρώπους. Επέλεξα την Γερμανία, διότι η μητέρα μου κατάγεται από εδώ και ήθελα να ανακαλύψω τις γερμανικές μου ρίζες και να μάθω την γλώσσα της μαμάς μου, όπως και να καταλάβω γιατί ποτέ δεν έχει καταφέρει να πεί το ”ρ”! (γέλια)…Έτσι πήρα το ρίσκο και την βαλίτσα μου και ήρθα μόνη!

Ποιες οι διαφορές του εξωτερικού και της Ελλάδας;

Αν εννοείτε ως προς το θέατρο θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός ακόμα που μένω στην Γερμανία και να δω και άλλες πολλές παραστάσεις για να μπορώ να δώσω μια σαφή απάντηση.

Προτιμάς περισσότερο την τηλεόραση, το Θέατρο ή  τον Κινηματογράφο;

Το καθένα από αυτά έχει την δική του ομορφιά. Σαν ηθοποιός θα έλεγα ότι προτιμάω να παίζω σε θέατρο. Είναι απίστευτη η αίσθηση να παίζεις πάνω στο σανίδι. Οι θεατές”ζούνε” ουσιαστικά μαζί σου, αυτό που ”ζεις” εκείνη την στιγμή.
Νιώθεις την ενέργεια τους και καταλαβαίνεις από την έκφραση που έχουνε
το τι σκέφτονται και το πως νιώθουν.Τους ξυπνάς την φαντασία! Θα έλεγα ότι την στιγμή της παράστασης στο θέατρο, υπάρχει μια αλληλεπίδραση ενεργειών και συναισθημάτων που κάνει
το παίξιμο σου πιο ζωντανό! Μπροστά από την κάμερα δεν μπορείς να δεις το κοινό σου και αυτό με κάνει πιο περιορισμένη συναισθηματικά. Είμαι γενικά ένας άνθρωπος αρκετά εξωστρεφής και λατρεύω να μιλάω με κόσμο. Μικρούλα βέβαια ήμουν πιο ντροπαλή.
301A8963

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να μπορώ να ταξιδεύω και να γνωρίσω πολλούς πολιτισμούς στην ζωή μου.
Επίσης θα ήθελα να μπορώ να συνεισφέρω στην ευτυχία κάποιων ανθρώπων. Όταν ήμουν μικρή, έλεγα πώς θέλω να αλλάξω όλο τον κόσμο και θέλω όλοι να γίνουν ευτυχισμένοι. Όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι μου είναι αδύνατον να τα αλλάξω όλα. Παρόλα αυτά αν ο καθένας μας κάνει έστω και μικρές πράξεις αγάπης, θα μπορέσει να αλλάξει έστω και στο ελάχιστο τη μέρα κάποιου άλλου προς το καλύτερο. Ακόμα και μικρές πράξεις αγάπης για την φύση ή για τα ζώα έχουν την δύναμη να αλλάξουν πολλά! Αυτή την περίοδο προσπαθώ να γράψω ένα θεατρικό έργο που αφορά αυτές τις μικρές πράξεις και εύχομαι να το τελειοποιήσω.

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας;

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για αυτή την όμορφη συνέντευξη!!!

Το υλικό της συνέντευξης είναι από το αρχείο της Στέλλας Βεϊνόγλου 

 

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

Chryssanthemis : ”Κάνω αυτό που αγαπάω και εμπιστεύομαι το ένστικτό μου”

Σταμάτης Πακάκης: «Μουσική είναι ο τρόπος ζωής μου»


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροChryssanthemis : ”Κάνω αυτό που αγαπάω και εμπιστεύομαι το ένστικτό μου”
Επόμενο άρθροMaurice Tillet, ο άνθρωπος που φημολογείται ότι ενέπνευσε τον Shrek