Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Νεφέλη Οικονόμου: “Εύχομαι να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε μορφή βίας”

Νεφέλη Οικονόμου: “Εύχομαι να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε μορφή βίας”

thumbnail_IMG_20210419_111815

Νεφέλη Οικονόμου: “Εύχομαι να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε μορφή βίας”. Από τα πιο φρέσκα, δυναμικά και γεμάτα αισιοδοξία χαμόγελα της φετινής μυθοπλασίας. Την φετινή σεζόν συστήθηκε στο κόσμο μέσα από την μεγάλη αγκαλιά της Φαμίλιας , στον Ant1 και από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει να καλπάζει δυνατά  στη τηλεοπτική αρένα και να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις του κόσμου χωρίς να χάσει στιγμή τον προσανατολισμό της,

Η Νεφέλη Oικονόμου μιλάει στο Koitamagazine.gr για το φετινό τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην Φαμίλια, τον ρόλο της Άννας και τα κοινά στοιχεία που έχει με την ίδια αλλά και την ιδιαίτερη συμβουλή που έχει λάβει από την Ιωάννα Ασημακόπουλου η οποία την συντροφεύει μέχρι και σήμερα σε κάθε της βήμα. Ακόμη η νεαρή ηθοποιός αναφέρεται στις δύσκολες ώρες που βιώνει ο καλλιτεχνικός χώρος λόγω της πανδημίας, στη θετική συμβολή της σειράς στην ψυχολογία της αλλά και στα φαινόμενα βίας που βγήκαν στην επιφάνεια τους τελευταίους μήνες και αφορούν το θεατρικό κλάδο. Τέλος αποκαλύπτει τα δύο πράγματα που θέλει να κάνει μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων αλλά και το πώς είναι η ζωή της εκτός τηλεοπτικών πλατώ.

thumbnail_IMG_20210419_111803

Την φετινή τηλεοπτική σεζόν ο κόσμος σε συναντάει στην ανατρεπτική Φαμίλια στον Ant1, σε μια σειρά που συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών σε κάθε επεισόδιο. Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη σειρά? Πώς νιώθεις για το τηλεοπτικό σου ντεμπούτο;

Το καλοκαίρι είδα μια ακρόαση που θα γινόταν από το σκηνοθέτη της σειράς τον Βασίλη Θωμόπουλο και έστειλα το βιογραφικό μου. Με κάλεσαν για να με δουν και μετά από κάποιες μέρες έμαθα ότι με είχαν επιλέξει για το ρόλο της Άννας.

Δεν μπορούσα να το πιστέψω στην αρχή. Συγκεκριμένα όταν με πήρε ο σκηνοθέτης τηλέφωνο να μου πει ότι θα είμαι στη σειρά, θυμάμαι ότι τον είχαν βάλει σε ανοιχτή ακρόαση και απλά κοιτούσα το τηλέφωνο. Δεν μπορούσα να αντιδράσω.

Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει να νιώθω υπερήφανη και τυχερή που μπόρεσα να γνωρίσω αλλά και να συνεργαστώ με τόσο σημαντικούς ηθοποιούς και καλούς ανθρώπους. Με αγκαλιάσανε από την πρώτη στιγμή και το πιο σημαντικό με βοήθησαν να εξελιχθώ όχι μόνο στο υποκριτικό κομμάτι αλλά και σαν άνθρωπος. Θα θυμάμαι πάντα αυτή τη συνεργασία με πολύ χαρά και όμορφες αναμνήσεις.

Στο σήριαλ υποδύεσαι την Άννα, την 16χρονη κόρη του Πυγμαλίωνα Δαδακαριδη και της Ιωάννας Ασημακόπουλου. Μίλησε μας λίγο για τον ρόλο που υποδύεσαι στη σειρά και τι έχεις ξεχωρίσει πάνω σε αυτόν.

Η Άννα είναι ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι που ζει σε έναν δικό της κόσμο ο οποίος έχει πολύ διάβασμα και πολύ μουσική. Το αγαπημένο της μουσικό όργανο είναι το βιολί και το όνειρο της είναι να σπουδάσει στο Χάρβαρντ ιατρική. Οι ατελείωτες ώρες μελέτης την έχουν διαμορφώσει έτσι ώστε να είναι αρκετά πιο ώριμη για την ηλικία της. Για αυτό το λόγο , δυσκολεύεται να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους και να κάνει εύκολα φιλίες. Η Άννα δεν θέλει ποτέ να μένει στάσιμη. Κάθε μέρα που περνάει θέλει να γίνεται καλύτερη ,να μαθαίνει κάτι καινούργιο και να φτάνει συνεχώς καινούργιους στόχους . Όντας αρκετά πεισματάρα και ξεροκέφαλη, θα υποστηρίξει αυτό που πιστεύει και αυτό που για εκείνη είναι το σωστό.

Τι κοινά στοιχεία έχει η Άννα με Την Νεφέλη;

Με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι ένα τόσο μικρό κορίτσι έχει κατασταλάξει στο τι θέλει στη ζωή του και είναι πολύ συνειδητοποιημένη στο τι πρέπει να κάνει για να το αποκτήσει . Μου θυμίζει πολύ τον εαυτό μου, καθώς και εγώ από μικρή ήξερα τι ήθελα να γίνω και ταυτίζομαι με την επιμονή της αλλά και με την ξεροκεφαλιά της.

Η σειρά έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, λαμβάνοντας κάθε φορά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Πώς βιώνεις την τηλεοπτική επιτυχία και τα σχόλια που λαμβάνεις από το κόσμο στα social media;

Χαίρομαι πάρα πολύ που ο κόσμος έχει αγαπήσει τη δουλειά μας, γιατί είναι μια δουλειά που έχει φτιαχτεί με πολύ αγάπη , όρεξη και ειλικρίνεια.

Η επαφή με τον κόσμο, η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ άμεση . Το κατάλαβα από τα μηνύματα που έχω δεχτεί όσο είμαι σε αυτή τη σειρά. Άνθρωποι που δεν ήξερα μου έστελναν για το πόσο γελάνε με τη σειρά , το πόσο ταυτίζονται με τους τσακωμούς μας , τις χαρές μας και τις συγκινήσεις μας. Ένας ηθοποιός δεν μπορεί να ζητήσει κάτι παραπάνω από αυτό.

176403246_457729232160842_2315120101900909226_n

Στα πρώτα σου βήματα στο χώρο έχεις την τύχη αλλά και την ευτυχία να συνεργάζεσαι σπουδαία ονόματα του χώρου όπως ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, η Ιωάννα Ασημακόπουλου (οι τηλεοπτικοί σου γονείς) , αλλά και η Ηρώ Μανέ και η Ιωάννα Μαυρέα με μια εντυπωσιακή πορεία στο χώρο. Πώς νιώθεις για αυτή την συνεργασία; Τι συμβουλή έχεις λάβει από αυτούς τους ανθρώπους;

Νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάστηκα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους και που είχα την ευκαιρία να μάθω τόσα πολλά δίπλα τους. Έχω δεθεί αρκετά μαζί τους και έχω μοιραστεί πολλά πράγματα από την προσωπική μου ζωή.

Όταν κάτι με απασχολεί, όταν δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, πάω στο γύρισμα και κατευθείαν το μοιράζομαι μαζί τους. Έτσι λοιπόν όταν μια μέρα είχα ζητήσει από την Ιωάννα Ασημακοπούλου την γνώμη της για κάτι που με απασχολούσε, γύρισε και μου είπε << Να είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου κάθε στιγμή. Εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους τι θα κάνεις>>. Είναι μία συμβουλή που την έχω συνεχώς στο μυαλό μου και την ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Ο καλλιτεχνικός κλάδος εδώ και ένα χρόνο με κλειστά θέατρα βιώνει μια τεράστια οικονομική καταστροφή με ένα μεγάλο ποσοστό ηθοποιών που δεν βρίσκονται στη τηλεόραση να βιώνουν καθημερινά δύσκολες συνθήκες. Ως νέα στο χώρο πώς βλέπεις αυτό το οικονομικό πλήγμα στο κλάδο;

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι πολύ για το καλλιτεχνικό μέλλον της χώρας. Τα προβλήματα που έχει φέρει η πανδημία στο χώρο των καλλιτεχνών είναι αμέτρητα και δυστυχώς δεν θα σταματήσουν όταν ανοίξουμε και πάλι. Ίσα ίσα θα υπάρχουν για πολύ καιρό, ίσως και για χρόνια.

Είναι αδιανόητο να βλέπω ηθοποιούς , σεναριογράφους , σκηνοθέτες , μουσικούς ,χορευτές κ.α. να έχουν από τη μία θέματα επιβίωσης και από την άλλη να κυριαρχεί η παντελής έλλειψη μέριμνας από την πολιτεία. Σε μια περίοδο που θέατρα κλείνουν, καλλιτέχνες αλλάζουν επάγγελμα και το online streaming έχει εισβάλλει στη ζωή μας χωρίς να μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Πού είναι η επικοινωνία θεατή και ηθοποιού; Που είναι η μυρωδιά της σκηνής ; Πού είναι η ανυπομονησία να δεις από κοντά τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη; Όλα αυτά έχουν χαθεί μέσα σε μια οθόνη υπολογιστή. Έχει χαθεί η μαγεία που προσφέρουν όλες αυτές οι τέχνες αλλά και η ταύτιση.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε θα πρέπει να συσπειρωθούμε στα σωματεία του κάθε κλάδου και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Είναι η ώρα που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Πώς διαχειρίζεσαι ένα χρόνο τώρα τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία στη καθημερινότητα μας με τα ατελείωτα lockdown αλλά και τις απαγορεύσεις/περιορισμούς που έχουν εφαρμοστεί; Πώς είναι η ψυχολογία αλλά και η καθημερινότητα σου;

Σκέφτομαι συνεχώς το πόσο καιρό έχω να πάρω αγκαλιά την κολλητή μου, να φιλήσω τους γονείς μου, να βγω έξω χωρίς μάσκα και να μπορώ να ανασάνω κανονικά. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι δεν θα μπορώ να ταξιδέψω ή ότι δεν θα μπορώ να πάω σε ένα μαγαζί. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό όν. Θέλει να μπορεί να έχει επαφή με τον συνάνθρωπο του και εδώ και ένα περίπου χρόνο, οι συνθήκες μας έχουν κάνει να απαρνηθούμε την ίδια μας τη φύση. Είναι πολύ πρωτόγνωρο και στενάχωρο.

Το γεγονός ότι μέσα σε αυτή την περίοδο βρέθηκες σε ρυθμό τηλεοπτικών γυρισμάτων και είχες την ευκαιρία να συναναστραφείς καθημερινά με αρκετό κόσμο, ήταν κάτι που σου άλλαξε την ψυχολογία και σε έκανε να ξεφύγεις από την δύσκολη φάση της πανδημίας;

Ευτυχώς αυτή την δύσκολη περίοδο, κάνω κάτι πολύ δημιουργικό και με έχει βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία μου. Γνωρίζω συνεχώς καινούργιους ανθρώπους, μιλάω μαζί τους και βλέπω συνεχώς καινούργια μέρη λόγω των γυρισμάτων ,οπότε το μυαλό μου ησυχάζει. Εύχομαι πραγματικά να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και όλοι να επιστέψουμε σε μία φυσιολογική κανονικότητα.

thumbnail_IMG_20210419_001055

Τους τελευταίους δύο μήνες ο θεατρικός χώρος βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων έπειτα από τις καταγγελίες συναδέλφων σου για περιστατικά βίας και απρεπής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο. Πώς ένιωσες στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων;

Με εξοργίζει το γεγονός ότι άνθρωποι στους χώρους της τέχνης που τους δόθηκε μια μορφή εξουσίας όπως αυτή του σκηνοθέτη ή του δασκάλου, την εκμεταλλεύτηκαν με το πιο χείριστο τρόπο. Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα. Άνθρωποι με δικαιώματα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Στον βωμό της τέχνης δεν θυσιάζουμε την ψυχική μας υγεία και την αξιοπρέπεια μας .

Ως καλλιτέχνης εκτίθεσαι , φέρνεις προσωπικά σου βιώματα , αναμνήσεις, πράγματα τα οποία σε συγκινούν και σε αγγίζουν. Ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να λειτουργήσει και να φέρει εις πέρας ένα τόσο δύσκολο κομμάτι όταν δεν είναι ψυχικά υγιής. Δεν είναι ο εαυτός του πάνω στη σκηνή και ούτε θα μπορέσει να γίνει, μέχρι και την τελευταία παράσταση. Ίσως και για τα μετέπειτα χρόνια δεν ξέρω αν θα καταφέρει να ξαναβρεί τα πατήματα του. Κανείς δεν θα έπρεπε να το επιτρέπει αυτό.

Εύχομαι να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε μορφή βίας. Όχι μόνο στον χώρο της τέχνης, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2021 να υπάρχει ακόμα το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Τι θα ήθελες να κάνεις με την πρώτη ευκαιρία όταν τα μέτρα γύρω μας περιοριστούν και βρεθούμε σε μία νέα κανονικότητα;

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα πρώτα από όλα να δω θέατρο και κινηματογράφο. Μου έχουν λείψει πολύ. Έπειτα θα ήθελα να πάω στην Ελαφόνησο. Είναι το νησί των παιδικών μου χρόνων και κάθε φορά που πηγαίνω νιώθω την ηρεμία του νησιού να με πλημμυρίζει. Περιμένω πως και πως να βρεθώ στα καταγάλανα νερά του Σίμου. Εύχομαι να γίνουν σύντομα και τα δύο.

Για τους ανθρώπους που δεν σε γνωρίζουν καλά πέρα από τον ρόλο σου στη σειρά, πώς είναι η Νεφέλη όταν βρίσκεται εκτός δουλειάς; Πώς απολαμβάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο αυτή την περίοδο , τι θα σε κάνει να χαμογελάσεις και τι θα σε απωθήσει;

Στη προσωπική μου ζωή είμαι ένα ήρεμο, πολυάσχολο κορίτσι που είναι μετρημένο και πολύ πεισματάρικο. Δεν θα έλεγα ότι είμαι πολύ κοινωνική αλλά δεν με ενοχλεί αυτό. Λατρεύω να διαβάζω βιβλία και να παίζω τη μουσική μου. Όταν ανοίγω τη θήκη του βιολιού ή το καπάκι του πιάνου νιώθω σαν να ξεκινάει η μέρα μου, γεμίζω ενέργεια . Εκτός από τις νότες και τα βιβλία, μου αρέσουν και οι βόλτες στη φύση με τους φίλους μου και να παίζω επιτραπέζια μαζί τους. Γενικά να τους βλέπω και να περνάμε χρόνο μαζί .

Έχω μεγάλη αδυναμία στα ζώα, με κάνουν να ηρεμώ. Κάτι που δεν μου αρέσει είναι η ζήλια και ο ανταγωνισμός. Δεν είναι στην φύση μου και δεν είμαι άνθρωπος που θα το κάνει.

Αυτή τη περίοδο συνεχίζεις κανονικά τα γυρίσματα για την Φαμίλια. Υπάρχουν νέα επαγγελματικά σχέδια και ζυμώσεις για τους επόμενους μήνες; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Δεν έχω ακόμα κάποια πρόταση αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά και με τη μουσική χωρίς όμως να αφήσω το θέατρο. Ο στόχος μου είναι όσο περνάνε τα χρόνια να χαίρομαι με τη δουλειά μου όπως χαίρομαι τώρα.

thumbnail_IMG_20210419_001036

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΝησιά Phi Phi: Ένας επίγειος παράδεισος!
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Γερμανός ηθοποιός Tomas Fritsch