Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ειρήνη Αγγελοπούλου: “Θέλω να πετύχω σε αυτά που αγαπώ και με γεμίζουν...

Ειρήνη Αγγελοπούλου: “Θέλω να πετύχω σε αυτά που αγαπώ και με γεμίζουν σαν άνθρωπο”

181411903_306833417643789_9099414990935925982_n (1)

Ειρήνη Αγγελοπούλου: “Θέλω να πετύχω σε αυτά που αγαπώ και με γεμίζουν σαν άνθρωπο”. Με τις βαλίτσες της γεμάτες από σπουδαίες εμπειρίες και αναμνήσεις από την πορεία της στην Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, επέστρεψε στην Αθήνα ώστε να εξελιχθεί περισσότερο ως επαγγελματίας και να κυνηγήσει συνεργασίες και δουλειές που θα την φέρουν αντιμέτωπη με νέες καλλιτεχνικές προκλήσεις.

Το τηλεοπτικό κοινό την γνώρισε καλύτερα μέσα από το ντεμπούτο της στο γυαλί, στον Ήλιο, στον Ant1 ενώ λίγο μετά ξεχώρισε μέσα από την ανατρεπτική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου, στην γλυκιά Τούρτα της Μαμάς, στην Ερτ1.

Η Ειρήνη Αγγελοπούλου μιλάει στο Koitamagazine.gr για την πρώτη της επαφή με την τηλεόραση, την αντίδραση της όταν βλέπει ένα τηλεοπτικό στιγμιότυπο στο οποίο συμμετέχει αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η μητέρα της στο να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής. Ακόμη η νεαρή ηθοποιός αναφέρεται στην αλλαγή της οπτικής της κατά την διάρκεια της πανδημίας, στην εξαναγκαστική θεατρική αδράνεια λόγω της υγειονομικής κρίσης, στην ζωή εκτός τηλεοπτικών γυρισμάτων αλλά και στα νέα της σχέδια.

181279111_492526105504175_2130991239788822926_n

Την φετινή τηλεοπτική σεζόν ο κόσμος σε παρακολουθεί στη Τούρτα της Μαμάς, στην ΕΡΤ. Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με το συγγραφικό δίδυμο της σειράς Αλέξανδρο Ρήγα και τον Δημήτρη Αποστόλου; Ποια είναι τα συναισθήματα σου για την φετινή τηλεοπτική οικογένεια;

Το καλοκαίρι του 2020 έκανα ένα κάστινγκ στην Ηρώ Γάλλου, την οποία και ευχαριστώ για τις ευκαιρίες που μου έχει δώσει. Κάπως έτσι βρέθηκα αρχικά σαν γκεστ στον Αντ1 στην καθημερινή σειρά ήλιος και πρόσφατα στην τηλεοπτική παραγωγή της τούρτας της μαμάς στην ΕΡΤ 1!!

Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί. Η συμπεριφορά τους απέναντι μου ως μια νέα στον χώρο ήταν εξαιρετική. Ήταν όλοι βοηθητικοί απέναντι μου και δεν θα μπορούσα να διαλέξω καλύτερη τηλεοπτική οικογένεια.

Μίλησε μας για τον ρόλο σου στη σειρά . Τι έχεις ξεχωρίσει στη προσωπικότητα που υποδύεσαι και τι απολαμβάνεις περισσότερο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων;

Στην σειρά υποδύομαι μια κοπέλα, την Τζένη, που μόλις έχει τελειώσει τις σπουδές της στην υποκριτική και έχει όνειρα να παίξει σε μεγάλες παραγωγές και μεγάλους ρόλους. Στον χαρακτήρα της, παρόλο που εμφανίζεται ως απλησίαστη και συζητήσιμη σχεδόν μόνο ως προς το θέμα του θεάτρου, μπορώ να ξεχωρίσω τον θαυμασμό που τρέφει προς την γιαγιά Μαριλού, ως μια γυναίκα που σπάει όλα τα στερεότυπα και ζει την ζωή της όπως η ίδια θέλει… Χωρίς να νοιάζεται για την γνώμη των άλλων. Στα γυρίσματα μ’ αρέσει να « χαζεύω » τις σκηνές των υπολοίπων ηθοποιών, που πάντα είναι εκτός από ξεκαρδιστικές και ένα μάθημα για τους νέους ηθοποιούς.

Φέτος στο σήριαλ συνεργάζεσαι με μια πλειάδα καταξιωμένων πρωταγωνιστών του χώρου όπως η Καίτη Κωνσταντίνου, Ο Κώστας Κόκλας, η Χρύσα Ρώπα, η Ιωάννα Πηλιχού και η σπουδαία Λυδία Φωτοπούλου. Τι έχεις αποκομίσει από αυτή την τηλεοπτική συνύπαρξη; Υπάρχει κάποια συμβουλή από τους ίδιους η οποία σε συντροφεύει μέχρι και σήμερα σε κάθε σου βήμα;

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι στην σειρά, είναι όλοι καταξιωμένοι στον χώρο και καταπληκτικοί ηθοποιοί. Έχοντας την τιμή να συνεργαστώ μαζί τους έμαθα πολλά, με πιο σημαντικό πως ο επαγγελματισμός σε συνδυασμό με την καλή διάθεση, είναι η καλύτερη συνταγή για την επιτυχία. Φαίνεται νομίζω πως στα γυρίσματα επικρατεί ένα απίστευτο κλίμα και όλοι οι ηθοποιοί περνούν καλά ο ένας με τον άλλον.

Την σεζόν που διανύουμε, βρέθηκες και στο καστ του Ήλιου στον Ant1. Πώς ήταν αυτή η τηλεοπτική εμπειρία;

Ο ήλιος του Ant1 ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική εμπειρία και σίγουρα η πιο εντυπωσιακή ως προς το ότι τότε γνώρισα τον κόσμο της τηλεόρασης. Το συνεργείο στα γυρίσματα ήταν καταπληκτικό και πολύ βοηθητικό και συγκεκριμένα ευχαριστώ την κυρία Βίκυ Μανώλη και τον κύριο Λίνο Χριστοδούλου για την ευκαιρία που μου δώσανε να δοκιμάσω τις ικανότητες μου μπροστά στην κάμερα, παρά την έλλειψη εμπειρίας μου. Η συγκεκριμένη εμπειρία μου άφησε την αίσθηση πως αυτόν τον χώρο θέλω να τον ανακαλύψω περισσότερο.

Πώς ένιωσες όταν παρακολούθησες για πρώτη φορά τον εαυτό σου στο γυαλί? Θα απολαύσεις μια σκηνή σου ως θεατής ή θα αναζητήσεις λάθη και την παραμικρή λεπτομέρεια σε αυτό που βλέπεις;

Την πρώτη φορά που με είδα στην τηλεόραση έτρεμα ολόκληρη. Φοβόμουν ότι δεν θα είμαι πειστική. Σιγά σιγά συνήθισα….  Παρόλα αυτά δεν βλέπω με άνεση τον εαυτό μου γιατί πάντα σκέφτομαι πως θα μπορούσα να αποφύγω λάθη που παρατηρώ ή πολλές φορές σκέφτομαι κάτι που με είχε δυσκολέψει στο γύρισμα και τελικά βγήκε. Έτσι όταν παίζει επεισόδιο, το βλέπω πάντα με παρέα, ώστε να μην με πιάνουν οι σκέψεις… Και έτσι είμαι ήρεμη και το χαίρομαι.

179007349_133765398686754_8065077805410166391_n 179718457_132707738794082_31927478579399719_n

Η υποκριτική ήταν κάτι που ήρθε αναπάντεχα στη ζωή σου ή σε γοήτευε από τα πρώτα χρόνια της ζωής σου;

Είναι κλισέ να πω ότι το είχα όνειρο από μικρή ; Ναι… Αλλά έτσι είναι… Από μικρή έτρεχα στα θεατρικά παιχνίδια και δεν έχανα μάθημα. Ύστερα πέρασα στο μουσικό σχολείο της Παλλήνης και πάλι έψαχνα να γραφτώ στην θεατρική ομάδα του σχολείου.. σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε η μητέρα μου που κάθε βδομάδα με έπαιρνε και πηγαίναμε οι δύο μας σε όποια θεατρική παράσταση έπαιζε εκείνη την περίοδο. Αυτό το έθιμο μέχρι και πριν τον κορωνοϊό, το κρατούσαμε ακόμα. Θυμάμαι μια χαρακτηριστική φορά όταν ήμουν 12 χρόνων που βγαίναμε από μια παράσταση και γύρισα και της είπα « εγώ αυτό θα κάνω »

Ένα χρόνο τώρα η πανδημία έχει φέρει ριζικές αλλαγές στη καθημερινότητα μας με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις να συνεχίζουν να βρίσκονται στη ζωή μας. Πώς διαχειρίζεσαι όλους αυτούς τους μήνες αυτή την νέα συνθήκη; Σε τι επίπεδα κυμάνθηκε η ψυχολογία σου;

Δυστυχώς οι απαγορεύσεις επηρέασαν τις ζωές όλων μας… Στην αρχή της πανδημίας δεν έβρισκα καμία χαρά στην καθημερινότητά μου και αυτό χωρίς υπερβολή… σιγά σιγά είδα τα πράγματα αλλιώς και άρχισα να πιστεύω πως σε όλες τις συνθήκες πρέπει να βρίσκεις τρόπο όχι να επιβιώνεις αλλά να ζεις… έτσι ξεκίνησα να βρίσκω χαρά σε πιο απλά πράγματα. Δεν κάνω πλάκα στο ότι ξεκίνησα να χαίρομαι μέχρι και την ανατολή του ηλίου.

Τα θέατρα παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειστά ενώ είναι αβέβαιο το πότε θα επαναλειτουργήσουν με το καλλιτεχνικό κλάδο να βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα. Πώς βλέπεις όλη αυτή την κατάσταση;

Με στενοχωρεί και με αγχώνει ταυτόχρονα η κατάσταση στον θεατρικό κλάδο. Ελπίζω η εποχή της θεατρικής στειρότητας να έρχεται στο τέλος της γιατί υπάρχει τόσος κόσμος με υπέροχες ιδέες που είναι άδικο να παραμείνουν μόνο στις σκέψεις του.

Πώς είναι η ζωή της Ειρήνης εκτός τηλεοπτικών πλατώ; Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο εν μέσω πανδημίας και τι θα ήθελες να κάνεις όταν τα μέτρα γύρω μας περιοριστούν;

Γενικά σαν άνθρωπος μ’ αρέσει να περνάω χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ και λατρεύω τα ταξίδια, τις συναυλίες και τα πάρτι. Παρόλα αυτά τις περιόδους που έχω γυρίσματα ή πρόβες είμαι ήρεμη και συνεπής και έτσι βρίσκω μια ισορροπία.

Εννοείται πως με την πρώτη ευκαιρία, όταν περιοριστούν τα μέτρα, θα κανονίσω ένα μεγάλο ταξίδι με φίλους.

180085069_275574160936964_8419602129349149797_n

Ζούμε σε μια αβέβαιη εποχή η οποία δε χωρά μακροπρόθεσμα σχέδια λόγω της επικινδυνότητας της νόσου. Τι ονειρεύεσαι για προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Σίγουρα θέλω να πετύχω σε αυτά που αγαπώ και με γεμίζουν σαν άνθρωπο. Απλώς ο βασικός στόχος μου πάντα ήταν να είμαι ευτυχισμένη. Είναι ένας στόχος που δεν αλλάζει. Έτσι και στα επαγγελματικά μου και στα προσωπικά μου επιλέγω πάντα αυτά που με κάνουν χαρούμενη και ακούω πάντα την καρδιά μου. Συνήθως αυτή με οδηγεί στο θέατρο..

H σειρά όπως έγινε γνωστό συνεχίζεται και την δεύτερη σεζόν με νέα επεισόδια. Πώς σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο; Υπάρχουν συζητήσεις ή ζυμώσεις για τους επόμενους μήνες;

Tελείωσα πριν λίγο καιρό τα γυρίσματα για τα επεισόδια που θα ήμουν στην τούρτα της μαμάς. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω αν θα είμαι και στην επόμενη σεζόν. Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου είναι εξαιρετικά δημιουργικοί και δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να σκεφτούν ακόμα για την τηλεοπτική Τζένη. Προς το παρόν έχω κλείσει μια συνεργασία για μια νέα σειρά και σύντομα ξεκινάω γυρίσματα.

51495590_1383755358432991_5986331954105024512_n

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΆγριες Μέλισσες: Ποιος είναι ο γυναικολόγος της Πηνελόπης;
Επόμενο άρθροΠέτρος Σκαρμέας: “Χωρίς όνειρα όλα θα έμοιαζαν γκρίζα γύρω μου”