Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Πέτρος Σκαρμέας: “Χωρίς όνειρα όλα θα έμοιαζαν γκρίζα γύρω μου”

Πέτρος Σκαρμέας: “Χωρίς όνειρα όλα θα έμοιαζαν γκρίζα γύρω μου”

178843325_297331205365106_5520174456507734525_n (1)

Πέτρος Σκαρμέας: “Χωρίς όνειρα όλα θα έμοιαζαν γκρίζα γύρω μου”. Αποτελεί από τα άτομα της νέας γενιάς που συνεχώς γεννούν και δοκιμάζουν νέα πράγματα, δεν επαναπαύονται στιγμή και κάθε φορά συστήνουν κάτι νέο στο κόσμο που παρακολουθεί την δουλειά τους.

Μια από τις νέες αφίξεις του τηλεοπτικού πεδίου και του ανατρεπτικού ‘Ηλιου στον Ant1 που έχουν φέρει τα πάνω- κάτω στην πλοκή της ιστορίας.

Ο Πέτρος Σκαρμέας μιλάει στο Koitamagazine.gr για τον ρόλο του στον Ήλιο και τον λόγο που του κέντρισε κατευθείαν το ενδιαφέρον μετά το πρώτο ανάγνωσμα του σεναρίου, τις ανατροπές που θα προκύψουν στη συνέχεια αλλά και για τον σημαντικό ρόλο  που παίζει η συνεργασία στην δουλειά που έχει επιλέξει να κάνει. Ακόμη ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρεται στο πώς βίωσε την νέα συνθήκη της πανδημίας, στο θετικό στοιχείο που έφερε στην επιφάνεια το κλείσιμο των θεατρικών επιχειρήσεων αλλά και στα κομμάτια εκείνα που κουβαλάει  μαζί του από το ξεκίνημα της πορείας του στο χώρο μέχρι και σήμερα. Τέλος μοιράζεται μαζί μας τα πράγματα που κάνει στον ελεύθερο του χρόνο αλλά και τι ονειρεύεται σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

182795643_218430309674347_2559331734406165745_n

Την φετινή τηλεοπτική σεζόν ο κόσμος σε απολαμβάνει στον Ήλιο, στον Ant1. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το φετινό τηλεοπτικό ταξίδι και για την επιτυχία της σειράς;

Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ηρώ Γάλλου, την casting director της σειράς, για την εμπιστοσύνη της. Η δικιά μου παρουσία στη σειρά, όπως κι άλλων νεοεισελθέντων ηθοποιών, ήρθαν να ενισχύσουν την ήδη επιτυχημένη πορεία της. Πάνω απ’ όλα νιώθω χαρούμενος για τους συνεργάτες που βρήκα μπαίνοντας σ’ αυτή την τηλεοπτική δουλειά.

Μίλησε μας λίγο για τον ρόλο του Γιάννη Αλεξιάδη. Τι έχεις αγαπήσει πιο πολύ σε αυτό το ρόλο και τι σχόλια έχεις λάβει μέχρι στιγμής από το κόσμο;

Όταν διάβασα πρώτη φορά το σενάριο, ο ρόλος του Γιάννη Αλεξιάδη μου δημιούργησε κατευθείαν ενδιαφέρον, γιατί μέσα στη ροή των γεγονότων υποβόσκει η ενοχή του σε μια πλεκτάνη και τα κίνητρα του σε σχέση με τα άλλα πρόσωπα παραμένουν θολά και μυστήρια μέχρι κάποιο σημείο. Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της πλοκής ξεκαθαρίζει και η στάση του απέναντι σε καταστάσεις και πρόσωπα. Ο έρωτας του Γιάννη με την Αθηνά είναι η δύναμη του για να ανταπεξέλθει στην αδικία που δέχεται. Τα σχόλια που έχω ακούσει, έχουν δύο στάδια, στην αρχή ο Γιάννης ήταν αντιπαθής καθώς οι θεατές πίστευαν πως αυτός έχει στήσει όλη αυτή τη δολοπλοκία ενώ στη συνέχεια έγινε αγαπητός λόγω της αθωότητας του και της σχέσης του με την Αθηνά.

Τι πρόκειται να δούμε από τον Γιάννη στα επόμενα επεισόδια και πώς θα εξελιχθεί η σχέση του με την Αθηνά; (Ντάνη Γιαννακοπούλου) Θα υπάρξουν ανατροπές μέχρι το τέλος του πρώτου κύκλου της ιστορίας;

Στα επόμενα επεισόδια ο Γιάννης προσπαθεί να συνεισφέρει στο να διαλευκανθεί ποιος έστησε όλη αυτή την απάτη στον ίδιο αλλά και στην επιχείρηση που έχει με τη Μπέτυ. Η σχέση του με την Αθηνά θα περάσει κραδασμούς καθώς ο Γιάννης δε κάνει και τις πιο σωστές επιλογές όσον αφορά τα πρόσωπα που εμπιστεύεται. Οπότε θα υπάρξουν κάποιες ανατροπές στη σχέση τους.

Στη σειρά συνεργάζεσαι με μια σπουδαία ομάδα αξιόλογων ατόμων του χώρου όπως είναι η Ντόρα Μακρυγιάννη, ο Γιώργος Καραμίχος, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Μάριος Αθανασίου και άλλοι πολλοί. Για σένα τα άτομα που απαρτίζουν μια δουλειά είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ώστε να δεχτείς ή να αρνηθείς μια πρόταση; Πώς νιώθεις για αυτή την τηλεοπτική συνύπαρξη;

Για μένα ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για να επιλέξω μια δουλειά είναι οι συνεργάτες. Η δουλειά μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Οι περισσότεροι απ’ τους συντελεστές του Ήλιου έχουν μακρόχρονη εμπειρία στη τηλεόραση, αν έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές μπορείς να μάθεις πάρα πολλά πράγματα από εκείνους. Υπάρχει ομαδικότητα στα γυρίσματα κι αυτό με χαροποιεί πολύ. Είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά, κατά τη γνώμη μου, για να παραχθεί κάτι όμορφο.

Η μυθοπλασία τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει σημάδια ανάκαμψης με το κοινό να χαρίζει γενναιόδωρα ποσοστά τηλεθέασης στις νέες σειρές ενώ για την επόμενη σεζόν ήδη έχουν ανακοινωθεί σημαντικές επιστροφές ανθρώπων στο γυαλί όπως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Λυδία Κονιόρδου αλλά και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Πώς νιώθεις για αυτή την ενίσχυση στο γυαλί; Μέσα στα πολύωρα γυρίσματα της σειράς, καταφέρνεις να παρακολουθήσεις το υπόλοιπο πρόγραμμα της τηλεόρασης και τις νέες σειρές και αν ναι έχεις ξεχωρίσει κάτι ως τηλεθεατής;

Δε παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση, παρ’ όλ’ αυτά γνωρίζω πως το τελευταίο καιρό υπάρχει μια τάση προς τις σειρές με μυθοπλασία και μάλιστα κάποιες με μεγάλη ποιότητα και φροντίδα ως προς τη πραγμάτωσή τους. Κι η αλήθεια είναι πως προτιμώ το μεγαλύτερο κομμάτι της τηλεόρασης να απαρτίζεται από μυθοπλαστικές ιστορίες ή ντοκιμαντέρ παρά από ριάλιτι και κουτσομπολίστικες εκπομπές.

Η πανδημία εδώ και ένα χρόνο έχει φέρει ριζικές αλλαγές στη καθημερινότητα μας με τους περιορισμούς να παραμένουν στη ζωή μας και την οικονομική κρίση να έχει ισοπεδώσει όλους τους τομείς . Πώς βιώνεις τόσους μήνες όλη αυτή την κατάσταση; Σε τι επίπεδα κυμάνθηκε η ψυχολογία σου;

Η πανδημία, ως πρωτόγνωρη συνθήκη, έφερε θεωρώ μια συνολική αμηχανία προς όλες τις κατευθύνσεις. Σαν να επιβλήθηκε μια σιωπή και μια παύση στη φλυαρία του κόσμου. Κάποιοι την αγνόησαν, άλλοι την αφουγκράστηκαν, άλλοι την είδαν ως ευκαιρία για να κερδίσουν κάτι. Εγώ μετά από κάποιο σημείο και μετά ένιωθα πως είμαι σ’ ένα πλοίο κλεισμένος στην καμπίνα και απλά κάποιες στιγμές σουλάτσαρα στο κατάστρωμα περιμένοντας να φτάσουμε κάπου.

Πέρασε από διάφορες φάσεις η ψυχολογία μου…θυμός, αμηχανία, κενό, θλίψη, εκτίμηση για το τίποτα και το αναγκαίο. Όλο αυτό μου άφησε, και μου αφήνει ακόμα, ένα σημάδι που αν μη τι άλλο οφείλω να το κουβαλάω από δω και πέρα.

182901713_454169865687991_45423832853568824_n

Το γεγονός ότι μέσα σε αυτή την περίοδο βρέθηκες σε ρυθμό τηλεοπτικών γυρισμάτων και είχες την ευκαιρία να συναναστραφείς καθημερινά με αρκετό κόσμο, ήταν κάτι που σου άλλαξε την ψυχολογία και σε έκανε να ξεφύγεις από την δύσκολη φάση της πανδημίας;

Ήταν πολύ ζωτικό για μένα η συναναστροφή με άγνωστους ανθρώπους, έστω και μέσω των τηλεοπτικών γυρισμάτων. Το πιο απλό, να πω μια καλημέρα στον διπλανό μου μέχρι την πιο απλοϊκή κουβεντούλα με κάποιον που δε γνωρίζεις τόσο καλά.

Τα θέατρα παραμένουν κλειστά μέχρι και σήμερα ενώ είναι αβέβαιο το πότε θα πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία τους. Πώς είναι αυτή η αποχή από το θεατρικό σανίδι και από την επαφή που είχες με το κόσμο; Τι σου έλειψε περισσότερο από την μαγεία του θεάτρου;

Η πανδημία σάρωσε οικονομικά αρκετούς τομείς και ειδικά τους ανθρώπους που εργάζονταν στη τέχνη. Η παρούσα συνθήκη ανέδειξε την απαξίωση και τις παθογένειες στον επαγγελματικό χώρο της τέχνης όχι μόνο από τη πλευρά του υπουργείου πολιτισμού αλλά και των παραγωγών και των εργαζομένων.

Η αποχή για μένα είχε ένα θετικό στοιχείο, ότι έγινε αφορμή για κάποιες διεκδικήσεις, όχι μόνο εργασιακές αλλά και αξιακές μέσα στο χώρο των καλλιτεχνών. Προσωπικά δε μου αρκεί απλά να παράγονται καλλιτεχνικά προϊόντα αν οι όροι που παράγονται είναι κανιβαλιστικοί.

Τους τελευταίους δύο μήνες ο θεατρικός χώρος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας έπειτα από τις σημαντικές καταγγελίες συναδέλφων σου για περιστατικά βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο. Πώς ένιωσες στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων;

Σε πρώτη φάση ένιωσα ανακούφιση και χαρά. Ήταν κάτι που πρόσμενα καιρό. Μια ανάσα για να πεις μέσα σου πως κάτι κινείται προς το καλύτερο. Είναι λυτρωτικό να πέφτει το οχυρό του φόβου που είχαν στήσει κάποιοι, όχι μόνο γι’ αυτούς που δέχτηκαν τη βία ή τη κακοποίηση αλλά για όλη τη κοινωνία. Ανησυχώ, κι ήδη συμβαίνει από κάποιους δημοσιογράφους και ανθρώπους, ο κιτρινισμός αυτών των γεγονότων ή η θεαματικοποίηση τους σε επίπεδο προσωποκεντρικό. Η σημασία του γεγονότος υποσκελίζεται ή καμουφλάρεται κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Πιστεύεις ότι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, θα υπάρξει μία νέα εποχή για τον καλλιτεχνικό κλάδο και για τις μελλοντικές συνεργασίες που θα λάβουν μέρος σε αυτόν; Θα υπάρξει ένα ξεσκαρτάρισμα τους επόμενους μήνες;

Η περίοδος που έρχεται είναι πολύ σημαντική. Αυτό που έγινε θέλω να πιστεύω πως ήταν ένας πρόλογος, η πρώτη νότα ενός μουσικού κομματιού από μια μπάντα. Εύχομαι να ακολουθήσει μια πολύ γλυκιά και δυναμική μελωδία. Η πραγμάτωση όλων αυτών που έχουν ειπωθεί και διεκδικούνται θα φανεί μόλις αρχίσουν να λειτουργούν τα θέατρα. Οι σχέσεις και οι αξίες ειδικά στον επαγγελματικό χώρο θέλουν διαρκή αγώνα και επαγρύπνηση.

Από τα χρόνια των θεατρικών Σπουδών στη Πάτρα και την είσοδο σου στην Δραματική Σχολή Ίασμος μέχρι και σήμερα τι είναι αυτό που έχει αλλάξει στον Πέτρο? Αναθεώρησες πράγματα και καταστάσεις γύρω από την δουλειά σου, απομυθοποιώντας γύρω σου πρόσωπα και συμπεριφορές?

Απομυθοποίησα καταρχάς εν μέρει τον εαυτό μου, την έπαρση και το θράσος των νεανικών μου χρόνων. Κάθε ηλικία, ανάλογα με τα βιώματα του ατόμου, έχει κάποιους καρπούς που οφείλεις να τους γεύεσαι κι όχι να τους αγνοείς. Ένα στοιχείο που κρατάω από τότε μέχρι σήμερα είναι η περιέργεια κι η διερεύνηση. Κι ας ελλοχεύει πολλούς κινδύνους αυτή η περιέργεια, τη θεωρώ ζωτική.

Ο κόσμος σε γνωρίζει μέσα από τις θεατρικές σου δουλειές και την φετινή σου παρουσία στο γυαλί. Πώς είναι η ζωή του Πέτρου εκτός τηλεοπτικών πλατώ? Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο εν μέσω πανδημίας και τι θα ήθελες να κάνεις όταν τα μέτρα γύρω μας περιοριστούν και επιστρέψουμε σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον?

Διαβάζω, γυμνάζομαι, βλέπω ταινίες και κάνω ατέρμονες κουβέντες με φίλους.

Όταν λήξουν αυτοί οι περιοριστικοί όροι θέλω να πάω σ’ ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα (ξέρω ήδη ποιο) και να πίνω τσιπούρα με φίλους μέχρι να ξημερώσει.

Ζούμε σε μια αβέβαιη εποχή η οποία δε χωρά μακροπρόθεσμα σχέδια λόγω της επικινδυνότητας της νόσου. Πραγματοποιείς όνειρα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο ?

Χωρίς όνειρα όλα θα έμοιαζαν γκρίζα γύρω μου. Κυρίως ονειρεύομαι να συναντάω και να συνεργάζομαι με όμορφους ανθρώπους ή ανθρώπους που αγαπώ κι εκτιμώ και να συνδημιουργούμε κάτι. Το πιο απλό. Κάποιες φορές είναι μια γλυκιά αυταπάτη και άλλες η κινητήριος δύναμη για να προχωράω.

Ο Ήλιος όπως έχει γίνει γνωστό συνεχίζει δυναμικά και την επόμενη σεζόν το ταξίδι του στο γυαλί . Υπάρχει περίπτωση να δούμε τον ρόλο του Γιάννη να επιστρέφει τη νέα σεζόν στη πλοκή της ιστορίας? Υπάρχουν συζητήσεις ή ζυμώσεις για τους επόμενους μήνες σε θεατρικό επίπεδο που θα ήθελες να γίνουν πραγματικότητα αν τα δεδομένα της πανδημίας το επιτρέψουν?

Αυτό δε το γνωρίζω ακόμη. Λογικά μέσα στο καλοκαίρι θα έχει αποφασιστεί.

Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις αλλά τίποτα ακόμα σίγουρο λόγω και της αβέβαιης συνθήκης που υπάρχει.

87451691_10221979808742239_4850964448988364800_n

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕιρήνη Αγγελοπούλου: “Θέλω να πετύχω σε αυτά που αγαπώ και με γεμίζουν σαν άνθρωπο”
Επόμενο άρθροGeorge Tsokas: Πως έχει επηρεάσει ο Covid τους DJs;