Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Θάλεια Σταματέλου:”Είμαι ευγνώμων για τις συνεργασίες που μου έτυχαν ως τώρα”

Θάλεια Σταματέλου:”Είμαι ευγνώμων για τις συνεργασίες που μου έτυχαν ως τώρα”

183461057_149313460424326_396153800998351375_n

Θάλεια Σταματέλου: “Είμαι ευγνώμων για τις συνεργασίες που μου έτυχαν ως τώρα”. Mπορεί οι αρχικές της σπουδές ν’ αφορούσαν το κομμάτι της αρχιτεκτονικής αλλά απ΄ότι φαίνεται η συμμετοχή της σε μια θεατρική ομάδα  την έκανε να γοητευτεί από τον χώρο του θεάτρου και ν’ ακούσει τον χτύπο της καρδιά της, υπηρετώντας ότι αγαπάει χωρίς εκπτώσεις.

Η μέχρι τώρα πορεία της είναι γεμάτη από ξεχωριστές θεατρικές διαδρομές δίπλα σε σπουδαίες φιγούρες του καλλιτεχνικού χώρου ενώ την φετινή σεζόν επέστρεψε στο γυαλί, στα φόντα του χακί και μέσα από την φιλόξενη οικογένεια του “Παρουσιάστε”, στον Ant1.

H Θάλεια Σταματέλου μιλάει στο Koitamagazine.gr για την φετινή της συμμετοχή στο Παρουσιάστε, το τι την ιντρίγκαρε στον ρόλο της Βανέσας Καψάλη αλλά και το ανεκτίμητο δώρο που έχει λάβει φέτος με την συνεργασία της με σπουδαία άτομα της καλλιτεχνικής σκηνής. Ακόμη η ταλαντούχα ηθοποιός αναφέρεται στη κριτική που κάνει στον εαυτό της, στην συμβολή των γυρισμάτων στην ψυχολογία της εν μέσω καραντίνας αλλά και στην μηδαμινή στήριξη της πολιτείας απέναντι στον χώρο του θεάματος. Τέλος δεν διστάζει να εκφράσει την γνώμη της για το κύμα των καταγγελιών που βγήκαν τους τελευταίους μήνες στον θεατρικό χώρο και για τις νέες ισορροπίες που άλλαξαν  ενώ αποκαλύπτει τα πράγματα που απολαμβάνει και που συνέχιζε να  κάνει μέχρι και σήμερα στην υπό περιορισμούς καθημερινότητα της.

thumbnail_IMG_3616Την φετινή τηλεοπτική σεζόν βρέθηκες τηλεοπτικά στο “Παρουσιάστε”. Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη σειρά; Ποια είναι τα συναισθήματα σου για αυτό το νέο βήμα στο γυαλί;

Είναι η δεύτερη τηλεοπτική μου δουλειά. Προηγουμένως είχα συμμετάσχει στη «Ζωή εν Τάφω» του Τάσου Ψαρά στην ΕΡΤ αλλά είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε σειρά που προβάλλεται καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η συμμετοχή μου στο «Παρουσιάστε» προέκυψε έπειτα από casting στο οποίο πήρα μέρος και επιλέχθηκα για το ρόλο της Καψάλη. Είμαι χαρούμενη που συμμετείχα σε αυτή τη δουλειά και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη χρονιά.

Μίλησε μας για τον ρόλο της Βανέσας Καψάλη και τι σε ιντρίγκαρε γύρω από αυτόν;

Με ιντρίγκαραν οι «κόντρες» που εμπεριέχει: είναι ένα «κοριτσάκι» που διατάζει. Και στην πορεία ανακάλυψα κι αλλά πολλά απροσδόκητα στη συμπεριφορά της.

Τι πρόκειται δουν οι τηλεθεατές στα επόμενα επεισόδια από την Βανέσα; Τι ρόλο θα παίξει μέχρι το τέλος της ιστορίας;

Θα υπάρξει μια αναπάντεχη τροπή στην ιστορία της Καψάλη στα επόμενα επεισόδια.

Στο τηλεοπτικό σετ πέρα από μια δυνατή ομάδα πίσω από τις κάμερες, συνεργάζεσαι με σπουδαία ονόματα του χώρου όπως είναι ο Γιάννης Μπέζος, ο Μανώλης Μαυροματάκης και η Βαλέρια Κουρούπη. Τι αποκομίζεις από αυτή την συνεργασία; Έχεις κρατήσει κάποια συγκεκριμένη συμβουλή από τους ίδιους η οποία σε βοήθησε πάνω στη δουλειά;

Συνεργάζομαι πράγματι με ανθρώπους που θαυμάζω και τους οποίους εκτίμησα στη διάρκεια της χρονιάς. Το πρώτο για το οποίο αισθάνομαι ευγνώμων είναι το ήθος τους. Μπροστά αλλά και πίσω από την κάμερα.

Όσον αφορά τη δουλειά, τις καλύτερες συμβουλές τις εισπράττω όταν παρατηρώ επί το έργον ανθρώπους ταλαντούχους και έμπειρους, κάτι το οποίο έχω την ευκαιρία να κάνω πολύ στα γυρίσματα αυτά. Είναι ανεκτίμητο δώρο.

Τα σχέδια για τηλεόραση υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια ή φέτος ήταν το κατάλληλο timing ώστε να επιτευχθούν;

Όχι, δεν είχα κάποιο σχέδιο να κάνω τηλεόραση, απλώς προέκυψε όταν με φώναξαν το καλοκαίρι του ‘20 για το casting. Τότε πίστευα πως θα πραγματοποιούσα και κάποια θεατρικά πλάνα εντός της χρονιάς. Εντέλει το timing αποδείχτηκε ιδανικό, διότι έκλεισαν τα θέατρα λόγω κορωνοϊού και τα θεατρικά μου πλάνα δεν ευοδώθηκαν.

stamateloy

Πώς ήταν όταν παρακολούθησες για πρώτη φορά τον εαυτό σου στο επεισόδιο της σειράς; Είχες άγχος για την εικόνα σου; Τι σχόλια έλαβες από τους δικούς σου ανθρώπους, την οικογένεια σου, τους φίλους σου και το κόσμο από τα social media;

Είχα άγχος, και ακόμα έχω. Τα σχόλια ήταν καλά γενικά και υπήρξε αποδοχή, αλλά ο γνώμονας για τη δουλειά μου δεν είναι τα σχόλια μόνο ή τουλάχιστον έτσι το βιώνω εγώ. Βασανίζομαι με τη δική μου κριτική πάνω στο αποτέλεσμα, που συνήθως είναι αυστηρή. Δεν επαινώ εύκολα τον εαυτό μου, ακόμη κι όταν το κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι πάντα κακό αυτό, ούτε πάντα καλό αλλά μου συμβαίνει.

Η μυθοπλασία τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει σημάδια ανάκαμψης με το κοινό να χαρίζει γενναιόδωρα ποσοστά τηλεθέασης στις νέες σειρές με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις Άγριες Μέλισσες και την στροφή της Δημόσιας Τηλεόρασης σε αυτή την κατεύθυνση ενώ για την επόμενη σεζόν ήδη έχουν ανακοινωθεί σημαντικές επιστροφές ανθρώπων στο γυαλί όπως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αλλά και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στο τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα; Στον ελεύθερο σου χρόνο καταφέρνεις και παρακολουθείς τις υπόλοιπες σειρές του προγράμματος;

Σπάνια παρακολουθώ τηλεόραση όχι επειδή δεν μου αρέσει, απλώς δεν το έχω συνηθίσει. Δεν έβλεπα ποτέ. Επομένως δεν έχω άποψη για τα όσα προβάλλονται. Ωστόσο σίγουρα με χαροποιεί η στροφή στη μυθοπλασία – χωράει συζήτηση βέβαια ποια μυθοπλασία, και με λυπεί το φαινόμενο των ριάλιτι, όποια κι αν είναι αυτά.

Η πανδημία εδώ και ένα χρόνο έχει φέρει ριζικές αλλαγές στη καθημερινότητα μας με τους περιορισμούς να παραμένουν στη ζωή μας και την οικονομική κρίση να έχει ισοπεδώσει όλους τους τομείς. Πώς βιώνεις τόσους μήνες όλη αυτή την κατάσταση; Σε τι επίπεδα κυμάνθηκε η ψυχολογία σου;

Είμαι ευγνώμων που κάναμε γυρίσματα, αλλιώς θα είχα εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Χάρη στα γυρίσματα η δεύτερη καραντίνα κύλησε ομαλά, όσον αφορά την καθημερινότητα. Ωστόσο με προβληματίζει η πολιτική και κοινωνική πτυχή όλης αυτής της κατάστασης. Πρώτη φορά νιώθω να επηρεάζομαι τόσο πολύ από το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.

Όλοι οι καλλιτεχνικοί χώροι (θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι) παραμένουν κλειστοί μέχρι και σήμερα ενώ είναι αβέβαιο το πότε θα πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία τους και υπό ποιες συνθήκες. Πώς βιώνεις αυτό το πλήγμα που έχει υποστεί ο πολιτισμός και τι σου έχει λείψει από την θεατρική σκηνή;

Έχω αρχίσει να ντρέπομαι για λογαριασμό της πολιτείας που δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη έστω για τους καλοκαιρινούς μήνες στον τομέα του θεάματος. Δεν επιτρέπεται τέτοια αδιαφορία για τον Πολιτισμό σε ευρωπαϊκό κράτος σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για την Παιδεία. Δεν γίνεται να μιλάμε μόνο για τους τουρίστες και τα μπαρ. Είναι ένδειξη βαθιάς πνευματικής παρακμής.

Τους τελευταίους δύο μήνες ο θεατρικός χώρος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας έπειτα από τις σημαντικές καταγγελίες συναδέλφων σου για περιστατικά βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο. Πώς ένιωσες στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων και στη δυναμική που δημιούργησε το ελληνικό #metoo;

Ταράχτηκα πάρα πολύ. Δυστυχώς γνώριζα ένα μέρος όσων ακούστηκαν, αλλά δεν φανταζόμουν τέτοιο πλήθος περιστατικών. Χάρηκα για τη δυναμική που δημιούργησε. Μακάρι αυτό να γίνει αφορμή να αλλάξουν οι συνθήκες και σε άλλους χώρους εργασίας. Θα πάρει καιρό πιστεύω.

Πιστεύεις ότι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, θα ξημερώσει μία νέα εποχή για τον καλλιτεχνικό κλάδο και για τις μελλοντικές συνεργασίες που θα λάβουν μέρος σε αυτόν; Θα υπάρξει ένα ξεσκαρτάρισμα τους επόμενους μήνες;

Κάποιες ισορροπίες σίγουρα θα αλλάξουν, για την ακρίβεια ήδη άλλαξαν. Η νέα εποχή όμως θα έρθει όταν αλλάξουν ριζικά οι νοοτροπίες που επιτρέπουν κακοποιητικές συμπεριφορές και οι νόμοι σχετικά με αυτές. Έχουμε απαρχαιωμένη αντίληψη σε κάποια ζητήματα. Εκεί πρέπει να γίνει το ξεσκαρτάρισμα. Η ελπίδα μου είναι να μη δω ποτέ άνθρωπο της γενιάς μου να συμπεριφέρεται από θέση εξουσίας έτσι όπως είδαμε να κάνουν κάποιοι από παλιότερες γενιές. Η αλαζονεία το γεννά αυτό.

thumbnail_47016277_790368437970944_6827083239794933760_n

Στη μέχρι τώρα πορεία σου είχες την ευτυχία αλλά και την τύχη να μαθητεύσεις δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους στη Σχολή του Εθνικού Θέατρου αλλά και πάνω στη σκηνή όπως είναι ο Δημήτρης Τάρλοου, ο Γιάννης Στάνκογλου και η Ζέτα Μακρυπούλια. Πώς νιώθεις για αυτά που έχεις κατακτήσει μέχρι και σήμερα στο χώρο; Ξεχωρίζεις κάποια συγκεκριμένη στιγμή της καριέρας σου;

Είμαι λίγο καιρό στο χώρο για να μπορώ να μιλήσω για «κατακτήσεις». Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω, είναι ότι είμαι ευγνώμων για τις συνεργασίες που μου έτυχαν ως τώρα και τους ανθρωπους που συνάντησα. Σίγουρα ήταν μια ξεχωριστή στιγμή η παράσταση «Γιούγκερμαν» στο θέατρο Πορεία. Το έργο αυτό το αγάπησα πολύ, το ίδιο και τους ανθρώπους με τους οποίους δημιουργήσαμε την παράσταση αυτή.

Ο πολύς κόσμος σε γνώρισε μέσα από το Παρουσιάστε ενώ το θεατρόφιλο κοινό σε απόλαυσε μέσα από τις θεατρικές σου δουλειές. Πώς είναι η Θάλεια ως άνθρωπος και ποια είναι τα ενδιαφέροντα της στον ελεύθερο της χρόνο; Τι κάνεις αυτή την περίοδο ώστε να παραμένεις δημιουργική και αισιόδοξη κόντρα στις εξελίξεις που φέρνει ο κορωνοιός στη καθημερινότητα μας;

Μ’ αρέσει η φύση, η καλή παρέα, η τέχνη και ιδιαιτέρως η μουσική, οι άνθρωποι που με συντροφεύουν σε αυτές τις απολαύσεις ή τους συντροφεύω εγώ. Μ’ αρέσουν επίσης οι συζητήσεις. Αυτή την περίοδο, παρότι η πρόσβαση σε όλα αυτά ήταν υπό περιορισμούς, φρόντισα να τα διατηρήσω στη ζωή μου όσο μπορούσα.

Ζούμε σε μια αβέβαιη εποχή η οποία δε χωρά μακροπρόθεσμα σχέδια λόγω της επικινδυνότητας της νόσου. Πραγματοποιείς όνειρα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο; Το Παρουσιάστε ολοκληρώνει φέτος την πορεία του στον τηλεοπτικό αέρα. Υπάρχουν συζητήσεις ή ζυμώσεις για τους επόμενους μήνες σε τηλεοπτικό ή θεατρικό επίπεδο που θα ήθελες να γίνουν πραγματικότητα αν τα δεδομένα της πανδημίας το επιτρέψουν;

Έχω προγραμματίσει μια θεατρική δουλειά το καλοκαίρι που θέλω πολύ να γίνει. Από κει και πέρα υπάρχει αβεβαιότητα. Όνειρα πραγματοποιώ, το μεγαλύτερο από αυτά είναι ότι ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ, δημιουργώ, και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

thumbnail_IMG_3613

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροEύκολη δίαιτα: Χάστε αρκετά κιλά σε 15 ημέρες
Επόμενο άρθροΟ Σπύρος Λεούσης φεύγει για “Ντουμπάι”