Αρχική RETROLOVERS Δείτε μία σπάνια φωτογραφία από τον γάμο του Γκιωνάκη με κουμπάρα την...

Δείτε μία σπάνια φωτογραφία από τον γάμο του Γκιωνάκη με κουμπάρα την Βέμπο

Γιάννης Γκιωνάκης Δείτε

Δείτε μία σπάνια φωτογραφία από τον γάμο του Γιάννη Γκιωνάκη με κουμπάρα την Σοφία Βέμπο

Ο μεγάλος Έλληνας κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Σεπτεμβρίου 1922. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, θέλοντας να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του, που ήταν γιατρός.

Ο Γκιωνάκης γνώρισε τη σύζυγό του, Ζέτα, ένα βράδυ που εκείνη είχε πάει στο θέατρο με τις φίλες της κι εκείνος την είδε από τη σκηνή. Την πλησίασε μετά την παράσταση και αφού έμαθε πού έμενε, πήγε την επόμενη μέρα και ζήτησε το χέρι της από τον πατέρα της.

Τον Ιανουάριο του 1957 ο Γιάννης Γκιωνάκης παντρεύτηκε την μεγάλη του αγάπη την Ζέτα η οποία του χάρισε δύο κόρες. Την Ρενάτα και την Πωλίνα. Κουμπάρα στον γάμο του ήταν η αξέχαστη Σοφία Βέμπο με την οποία έκαναν πολλή παρέα τότε.

Από τις κόρες του απέκτησε τρία εγγόνια, δύο κορίτσια κι ένα αγόρι.

Ο Γκιωνάκης πάντα έλεγε πόσο σπουδαία γυναίκα υπήρξε η Βέμπο και πως η Ελλάδα της χρωστάει ευγνωμοσύνη για το έργο της και το κουράγιο που έδινε με τα τραγούδια της στους Έλλήνες στα χρόνια του πολέμου.

140446299_3744033465654961_8645911489556080280_n

20 χρόνια από τον θάνατο του Γκιωνάκη: Δείτε το ποστ της κόρης του Πωλίνας

Σοφία Βέμπο: Δείτε πως είναι σήμερα το μνήμα της αξέχαστης ερμηνεύτριας

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΘα αποτεφρωθεί η σωρός του Ρόμπερτ Ουίλιαμς
Επόμενο άρθροNon stop εμφανίσεις για την Βάσια Θεοδοσίου
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!