Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αγαπημένοι ηθοποιοί που μίλησαν το 2018 στο Koita!

Αγαπημένοι ηθοποιοί που μίλησαν το 2018 στο Koita!

collage

Στον απολογισμό της φετινής χρονιάς, που σε λίγες ημέρες φεύγει, ανήκουν και τα λόγια ανθρώπων του θεάτρου, που μας μίλησαν αποκλειστικά και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους.

Η δύναμη στον λόγο αλλά και το μεράκι και η αγάπη τους στην τέχνη, τους κάνει ακόμη πιο ενδιαφέροντες στα μάτια μας. Επόμενος και κύριος παράγοντας, οι ερμηνείες τους επί σκηνής….

Ας θυμηθούμε ποιοι ήταν και τι μας είπαν…

 

Φωτεινή Ντεμίρη – Δεκέμβριος 2018

ntemiri-texnesplus3

Η δουλειά μου με βοήθησε πάρα πολύ να εκφραστώ. Γιατί όσο κι αν φαίνομαι χαμογελαστή και κοινωνική, ως παιδί ήμουν πολύ ντροπαλή και κλειστή. Επίσης, τα χρόνια με βοήθησαν πολύ. Μου αρέσουν τα χρόνια που πέρασαν και περνάνε, όπως κι αν τα ζει ο καθένας μας. Μπορεί να προσθέτουν ρυτίδες, αλλά προσθέτουν κι άλλα όμορφα πράγματα.

Νίκος Γαλανός – Νοέμβριος 2018

4826_NIKOS_GALANOS_24112015_b

Καθετί που περικλείει την τέχνη της υποκριτικής είναι ξεχωριστό για μένα. Το θέατρο το σπούδασα από παιδί και το αγάπησα. Ταυτίστηκα και ταυτίζομαι με αυτό.Μέσα από κάθε ρόλο που υποδύομαι παίρνω στοιχεία του, τα οποία φέρω και μέσα στην ζωή μου.

Ελένη Ράντου -Νοέμβριος 2018

30629903_10155362696353456_6847431897195216896_n

Δουλεύω 30 χρόνια στο θέατρο για να μου αναγνωριστεί, μετά από 30 χρόνια, παρ’ότι έχω κάνει τηλεοπτικές επιτυχίες, ότι πιθανά να είμαι και καλή ηθοποιός. Είναι πολύ προκατειλημμένος ο χώρος, με κλισέ και ταμπού. Δεν έχω μετανιώσει για τους ρόλους που έχω υποδυθεί στην τηλεόραση. Υπήρξαν κομμάτι του εαυτού μου.  Περήφανη αισθάνομαι γι’αυτό αφού δεν είχαν κανένα ταμπού.

Χρύσα Παπά – Οκτώβριος 2018

imgp8334

Η υποκριτική τέχνη είναι αυτή που με εκφράζει…Αγαπώ και το θέατρο και την τηλεόραση και το σινεμά. Διαφορετικά, με μεγάλο και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας μεταξύ τους.Με το θέατρο όμως έχω έρωτα και άλλο χτυποκάρδι…άλλωστε θέλησα να γίνω ηθοποιός για να παίζω στο θέατρο.

Μιχάλης Συριόπουλος – Οκτώβριος 2018

DSC_6752

Δεν ονειρεύομαι ρόλους και σου λέω αλήθεια. Ονειρεύομαι συνεργασίες. Ένας σπουδαίος ρόλος μέσα σε μια κακή συνεργασία είναι εφιάλτης.

Αποστόλης Τότσικας -Οκτώβριος 2018

540367

Η τέχνη πρέπει να είναι ανώδυνη. Να λες: ”Σε θέλω όχι για να σε τσακίσω, αλλά για να πάμε όλοι μαζί μπροστά”. Με τον Δημήτρη Λάλο, ας πούμε, δουλέψαμε πολύ με έναν τρόπο διαφορετικό σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα.

Προμηθέας Αλειφερόπουλος -Οκτώβριος 2018

promitheas-aliferopoulos-people-224-4

Η υποκριτική για μένα δεν ήταν ποτέ συνυφασμένη με το star system. Εγώ κοιτάω πάντα να προσπαθώ να κάνω την δουλειά όσο καλύτερα μπορώ. Όσο μεγαλώνω προσπαθώ να με επηρεάζει λιγότερο γιατί, μεγαλώνοντας, η προσωπική μου ζωή αποκτά άλλη αξία, επηρεάζοντας κι άλλους ανθρώπους γύρω μου. Πρέπει να παλεύω, να διατηρούμαι σε μια σχετική υγεία και να μην νοσώ μαζί με τους εκάστοτε ρόλους μου.

 

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος -Νοέμβριος 2018 

 

 

IMG_1594
φωτο by Domniki Mitropoulou

20 χρόνια μετράω στον χώρο του θεάτρου. Δεν κατανοώ πότε πέρασαν…. Στοιχεία ρόλων μου  δεν έχω υιοθετήσει. Στοιχεία των έργων όμως, με τα οποία καταπιάστηκα, ναι έχω. Θεωρώ μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια οι συνεργασίες μου με έχουν διαμορφώσει σε αυτό που είμαι σήμερα. Βέβαια, υπάρχει ορισμένες φορές και η πλευρά του Κωνσταντίνου που θα ήθελε να χει πολλά λεφτά και να  κάτσει να κάνει πράγματα, όπως να διαβάσει, βιβλία που έχουν μείνει στο ράφι.

Τάσος Νούσιας – Σεπτέμβριος 2018

κλο

Αυτό που μετράει για μένα σε μια συνεργασία, είναι αρχικά ο άνθρωπος που σε προσεγγίζει, με ποιο κείμενο ή ρόλο, αν είναι πρόκληση αυτός ο ρόλος για σένα, αν δεν τον έχεις υποδυθεί ξανά, κλπ. Μετά, σίγουρα η ομάδα των ανθρώπων μπροστά αλλά και πίσω από την σκηνή. Γιατί κακά τα ψέματα αυτούς τους ανθρώπους κατά την διάρκεια των προβών τους συναντάς πολύ περισσότερο και από την οικογένειά σου. Οφείλει λοιπόν να υπάρχει μία επικοινωνία, μια κοινή αισθητική και φυσικά όλα αυτά μαζί να λειτουργήσουν ομαλά για μια επιτυχημένη συνεργασία.

Βάσια Παναγοπούλου – Ιούλιος 2018

29541638_1865778310123082_20112202341370957_n

Το θέατρο είναι ο στίβος του ηθοποιού. Εκεί που αναμετράται με τα δύσκολα. Είναι πηγή δύναμης η επαφή με το κοινό αλλά και αγωνίας. Καμία παράσταση δεν είναι ποτέ ίδια με την άλλη όπως κανένα κοινό δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο. Κάθε παράσταση είναι μοναδική όπως μοναδικό είναι και το κοινό κάθε βράδυ.

Μιχάλης Σαράντης -Ιούλιος 2018

Aimilios_Chilakis_Manolis_Dounias_Antigoni_SITE_3-696×522

Είμαστε όλοι φορεμένοι με πολλές και διαφορετικές ιδιότητες. Προσπαθώ να έχω πάντα κατά νου ότι δεν είμαστε οι ιδιότητές μας. Ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μία ”μάχη” με τις ιδιότητες, αποδέχεσαι πως είσαι ένας άνθρωπος που κάνει μια δουλειά. Δεν καθορίζει το θέατρο την ζωή μου, γιατί δεν το θεωρώ ως κάτι διαφορετικό από την ίδια μου την ζωή. Η ζωή μου ενέχει μέσα και το θέατρο, όπως ενέχει τους φίλους μου, κλπ. Έκανα αυτή την επιλογή, προσπαθώ να την στηρίζω γιατί ζω από αυτήν.

Θοδωρής Κατσαφάδος -Ιούνιος 2018

_DSC9523

Με αφορμή την ερώτηση σας, θα ήθελα να πως ότι το θέατρο στην Επίδαυρο έχει τους δικούς του κανόνες και κώδικες που δεν μπορείς να παραβείς. Λυπάμαι που ακούω ανθρώπους να μιλούν απαξιωτικά για την Επίδαυρο, όταν ξένοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί θέλουν πολύ να πατήσουν αυτά τα χώματα.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης – Απρίλιος 2018

nor_ieroklismixailidis-thumb-large

Το θέατρο προέκυψε από επιλογή, από τα εφηβικά ακόμη χρόνια. Η υποκριτική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης μου. Μέσα από το θέατρο και την υποκριτική ευρύτερα,  έμαθα να ζω και να βλέπω τα πράγματα καλύτερα. Αισθάνομαι τυχερός μέσα από τις δουλειές που έχω κάνει, γιατί έγιναν μέσα από συνειδητή επιλογή. Νιώθω ευγνώμων.

Νίκη Σερέτη – Οκτώβριος 2018

 

Νίκη Σερέτη

Στο θέατρο ψάχνω αυτό που δεν μπορώ να βρω πουθενά αλλού. Ένα συνδυασμό ρεαλισμού και μαγείας. Κυρίως μαγείας! Το θέατρο και ο έρωτας είναι τα καταφύγια μου απ’ την ασχήμια.

Θάλεια Ματίκα – Σεπτέμβριος 2018

36470871_1710348255667787_8477308596604895232_n

Το θέατρο είναι έκφραση, είναι δήλωση, είναι φόρτιση και αποφόρτιση, είναι τρόπος ζωής. Κατάλαβα από πολύ νωρίς ότι δε θα μπορούσα να αναπνεύσω σε άλλο εργασιακό χώρο και αισθάνομαι ευγνώμων που συνεχίζω να περπατάω στη σκηνή και που μπορώ να υπηρετώ την τέχνη που αγαπάω από παιδί. Θέλοντας και μη, οι ρόλοι και τα συγγραφικά λόγια επηρεάζουν και πολλές φορές διαμορφώνουν και αποτελούν σημεία εξέλιξης. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

Κώστας Βουτσάς – Δεκέμβριος 2018

voutsas_kostas

”Μέσα από την πορεία μου, διαλέγω πάντα ρόλους που μου πάνε. Αυτό όμως που για μένα μετράει είναι αρχικά το ίδιο το έργο αλλά και με ποιους ανθρώπους συνεργάζομαι. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να έχεις καλή επικοινωνία με τους συναδέλφους σου, μπροστά αλλά και πίσω από την σκηνή”.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟι μελαχρινές ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου με την απίστευτη ομορφιά!
Επόμενο άρθροThe Bachelor 3 – Κριτική Ταινίας